Nya barfotaskor kommer snart.

Det är för tillfället rätt tomt här på barfotaskor.net, och det beror på att de flesta skorna tagit slut i webbutikerna. Nya länkar till nya och nygamla barfotaskor kommer inom kort att dyka upp här, så håll utkik! Tills dess, besök gärna barfotasko-avdelningen på vår andra löparsko-sida Lopskor.com.

Saucony Peregrine 4 (Herr)

Sauncony Peregrine 4 är en lätt löparsko som passar för ett naturligt löpsteg. Peregrine 4 är anpassade för alla möjliga typer av terräng, allt från grus och asfalt till ojämn skogsterräng. Peregrine 4 passar den som vill ha den stabilare typen av barfotasko, med en svag hälupphöjning och dämpning som skyddar foten under längre rundor på hårt underlag.

Saucony Peregrine 4 ett häldropp på 4 mm och dämpning under hela foten. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt material som passar för tuff terräng och ojämna underlag. Ovansidan av skon är tillverkad i ett välventilerande material med mesh-infällningar, och passformen säkras med traditionell snörning. Skon väger kring 266 gram.

Saucony Peregrine 4 finns i herrstorlekar i en snygg svart-röd färg med gröna detaljer.

New Balance Minimus 110 Trail (Dam)

New Balance Minimus 110 Trail är en nyare version av den populära Minumus 10 Trail. Minimus 110 Trail har en ny fräsch look med en ovansida i metallisk mesh och en förnyad yttersula som ska ge ännu bättre grepp i svår terräng.

Den förbättrade yttersulan på New Balance Minimus 110 Trail skyddar från vassa stenar och ger ett riktigt bra grepp för våta ytor tack vare de många piggarna i sulan. Mellansulan har en lätt dämpning, men ingen extra dämpning finns, vilket ger en riktigt skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med underlaget.

Minimus 110 Trail har traditionell snörning för en bra passform. Skon finns i en snygg grå-röd färg för kvinnor hos Sportamore.

Saucony Peregrine 4 (Dam)

Sauncony Peregrine 4 är en lätt löparsko som passar för ett naturligt löpsteg och ger en minimalistisk känsla tack vare den låga hälupphöjningen på 4 mm. Peregrine 4 är anpassade för alla möjliga typer av terräng, allt från grus och asfalt till ojämn skogsterräng. Peregrine 4 passar den som vill ha den stabilare typen av barfotasko, med en svag hälupphöjning och dämpning som skyddar foten under längre rundor på hårt underlag.

Saucony Peregrine 4 har en svag ProGrid Lite – dämpning under hela foten, men har ändå en rätt så låg skoprofil. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt EBO som också skyddar foten från ojämnheter i underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i ett skönt sömlöst material, där passformen säkras med traditionell snörning. Skon väger kring 235 gram.

Saucony Peregrine 4 finns i damstorlekar och i en riktigt snygg röd-lila färg med gula detaljer.

Inov-8 X-Talon 212 (Herr)

Inov-8 X-Talon 212 är terrängskon som tagit hem flest medaljer av alla offroad-skor, och inte utan orsak. X-Talon 212 har ett häldropp på 6 mm (aningen mera än många andra barfotaskor, men mindre än traditionella löparskor) och är en kombination av dämpning och minimalism på samma gång.

Inov-8 X-Talon 212 har en extremt greppvänlig yttersula i gummi, som passar för såväl torra som våta underlag. Skon passar alltså mycket bra för terränglöpning, och såväl som för behagliga träningspass och fartfyllda tävlingar.

Innersulan är 6 mm, och mellansulan är i EVA. Ovansidan av X-Talon 212 är tillverkad i mycket snabbtorkande syntet och mesh. Skon är vattenavvisande och passar även bra i våta terränger eftersom skons våtvikt endast är 212 gram.

Inov-8 X-Talon är en perfekt terrängsko för den som vill ha en minimalistisk känsla, men ändå lite dämpning vilket passar för långa träningspass. Skon finns i herrstorlekar och i en snygg färgkombination av svart, turkost och orange.

New Balance Minimus 10V2 Trail (Dam)

Nyheten från New Balance stavas Minimus 10V2 Trail, och är en barfotasko som passar för terräng. New Balance 10V2 Trail är en blandning av de båda populära skorna Minumus 10V2 och Minimus 10 Trail.

New Balance Minimus 10V2 Trail har en minimal häldropp på 4 mm, vilket ger en skön barfotakänslan tillsammans med den låga skoprofilen.

Minimus 10V2 Trail har en antimikrobiell och sömlös insida för att du ska kunna använda skon utan strumpor. Ovansidan är tillverkad i lvälventilerande mesh, och mellansulan i EVA. Yttersulan är en greppvänlig sula från Vibram som passar för alla typer av terräng – från asfalt till svåråtkomlig terräng. Skon är aningen bredare framtill för en skön minimalistisk passform.

New Balance Minimus 10V2 Trail väger endast 129 gram och finns i snyggt grå-svart för damer.