Nya barfotaskor kommer snart.

Det är för tillfället rätt tomt här på barfotaskor.net, och det beror på att de flesta skorna tagit slut i webbutikerna. Nya länkar till nya och nygamla barfotaskor kommer inom kort att dyka upp här, så håll utkik! Tills dess, besök gärna barfotasko-avdelningen på vår andra löparsko-sida Lopskor.com.

Saucony Peregrine 4 (Herr)

Sauncony Peregrine 4 är en lätt löparsko som passar för ett naturligt löpsteg. Peregrine 4 är anpassade för alla möjliga typer av terräng, allt från grus och asfalt till ojämn skogsterräng. Peregrine 4 passar den som vill ha den stabilare typen av barfotasko, med en svag hälupphöjning och dämpning som skyddar foten under längre rundor på hårt underlag.

Saucony Peregrine 4 ett häldropp på 4 mm och dämpning under hela foten. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt material som passar för tuff terräng och ojämna underlag. Ovansidan av skon är tillverkad i ett välventilerande material med mesh-infällningar, och passformen säkras med traditionell snörning. Skon väger kring 266 gram.

Saucony Peregrine 4 finns i herrstorlekar i en snygg svart-röd färg med gröna detaljer.

Saucony Virrata 2 (Herr)

Saucony Virrata 2 är en färgglad nyhet som passar både nybörjaren och den vane barfotalöparen som vill springa lätt och naturligt. Saucony Virrata har aningen mera dämpning än en traditionell barfotasko, men kan exempelvis vara ett bra alternativ som “övergångssko” för nybörjaren som vill testa barfotalöpning.

Saucony Virrata 2 har ett 0 mm häldropp, vilket ger en helt platt sula, men skon har ändå en lätt dämpning som kan vara skön under längre träningspass när fötterna tröttnar. Den flexibla mellansulan på Virrata 2 är tillverkad i Eva och den yttre sulan i karbongummi ger ett bra grepp på ojämna underlag. Överdelen av skon är tillverkad i ett snabbtorkande material i mono-mesh, med ett lösare foder inuti, för att skon ska kännas bekväm mot foten. Saucony Virrata har en traditionell snörning framtill för en bra passform.

Saucony Virrata 2 klassas som barfotasko och är ett bra val för den som vill ha en snygg sko med lite dämpning under hela foten. Virrata 2 finns i en snygg grön-röd färg för herrar och väger kring 184 gram.

Vibram Fivefingers Bikila Evo (Herr)

Fivefingers Bikila Evo är den senaste nyheten bland femfingersskorna. Denna sko skiljer sig från de andra skorna på det sättet att denna sko är lite tjockare i yttersulan för att vara mera förlåtande vid feltekniker, och passar exempelvis väl åt nybörjaren som håller på lära sig barfotalöpning.

Bikila Evo har en helt platt sula med 0 mm häldropp, men en 8,5 mm tjock sula, vilket är ungefär dubbelt så tjock som de andra Fivefingers-skorna. Skon är ändå superlätt och har en skön, minimalistisk känsla i löpsteget.

Ovansidan av skon är tillverkad i ett mjukt och stretchigt material som formar sig efter foten. Skon har elastisk snörning framtill för en optimal passform. Yttersulan är tillverkat i grepppvänligt gummi som ger bra grepp på alla typer av ytor, och därför passar denna sko bra till såväl asfaltslöpning som terränglöpning.

Fivefingers Bikila Evo finns i snyggt svart-gult för herrar. Skon kan tvättas i maskin.

Nike Free 5.0 (Herr)

Nike Free 5.0 är en av de populäraste löparskorna för män just nu. Nike Free 5.0 är populära löparskor tack vare den sköna barfotakänslan, men används också mycket till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet.

Nike Free 5.0 har en mjuk och flexibel sula som ligger mellan 3.0 (barfotaskon med minst stöd) och 7.0 (skon med mest stöd), vilket gör Nike Free 5.0 till ett mellanting med en mjuk och flexibel sula som samtidigt ger lite stabilitet.

Nike Free 5.0 har ett häldropp på 8 mm, vilket är rätt så mycket för en barfotasko, men den flexibla sulan ger ändå en skön markkontakt med underlaget.

Nike Free 5.0 har en ovansida i ett välventilerande material, och passformen säkras med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan har djupa fåror för att ge bra grepp på alla typer av underlag.

Nike Free 5.0 finns i herrstorlekar och i många olika snygga färger. Du kan bland annat välja mellan svart, olika nyanser av blått, rött, vitt, gult samt grått, så en egen favorit hittar du säkert!

Inov-8 Bare-XF 210 (Herr)

Inov-8 Bare-XF 210 är en barfotasko för herrar som är speciellt designad för crossfit och annan inomhusträning, men skon passar också riktigt bra till löpning.

Inov-8 Bare-XF 210 har en riktigt skön barfotakänsla med ett 0 mm häldropp, vilket ger en helt platt sula utan häldämpning. Bare-XF 210 har en innersula på 3 mm, men ingen mellansula alls. Yttersulan är tillverkad i ett greppvänligt gummi, som är perfekt för platta och jämna ytor.

Ovansidan på skon är tillverkad i syntet och mesh, och är designad för att skydda foten och ge bra grepp vid repklättring. Inov-8 Bare-XF 210 har en snabb och enkel snörning framtill vilket säkrar en bra passform. Bare-XF är mycket lätt, och namnet 210 kommer från skons vikt, 210 gram.

Inov-8 Bare-XF 210 finns i herrstorlekar i stiligt svart samt i snyggt grå-svart med röda och gula detaljer.

Inov-8 X-Talon 212 (Herr)

Inov-8 X-Talon 212 är terrängskon som tagit hem flest medaljer av alla offroad-skor, och inte utan orsak. X-Talon 212 har ett häldropp på 6 mm (aningen mera än många andra barfotaskor, men mindre än traditionella löparskor) och är en kombination av dämpning och minimalism på samma gång.

Inov-8 X-Talon 212 har en extremt greppvänlig yttersula i gummi, som passar för såväl torra som våta underlag. Skon passar alltså mycket bra för terränglöpning, och såväl som för behagliga träningspass och fartfyllda tävlingar.

Innersulan är 6 mm, och mellansulan är i EVA. Ovansidan av X-Talon 212 är tillverkad i mycket snabbtorkande syntet och mesh. Skon är vattenavvisande och passar även bra i våta terränger eftersom skons våtvikt endast är 212 gram.

Inov-8 X-Talon är en perfekt terrängsko för den som vill ha en minimalistisk känsla, men ändå lite dämpning vilket passar för långa träningspass. Skon finns i herrstorlekar och i en snygg färgkombination av svart, turkost och orange.