Läsningstips

Detta inlägg handlar kanske inte till 100 procent om barfotalöpning, men jag tänkte ändå skriva om några sidor på nätet som ni kan ha nytta av som barfotalöpare.

Proteinpulver kan vara bra att ta som tillskott efter en tuff löprunda, ifall man snabbt behöver få i sig något efter att man tränat. Protein är främst tänkt för att hjälpa musklerna växa, men är bra för var och en av oss eftersom många får i sig för lite protein.

Ifall du har några extrakilon och vill börja barfotalöpa kan det vara skäl att kolla in denna sida om bantningstips eftersom en tung kropp ökar belastningen på leder och senor, och framförallt akillessenan kan bli överbelastad. På sidan får du hjälp att snabbt banta bort dina extrakilon så att du kan barfotalöpa utan skador!

Som löpare eller för en som tränar aktivt är hårvård extra viktigt, eftersom man duschar ofta och håret slits av för mycket tvätt. Det lönar sig att ta hand om sitt hår, oberoende av om man har kort eller långt hår, för att undvika hårproblem i framtiden.

Slutligen ville jag tipsa om en lite annorlunda sida, men som jag tänkte ni kan ha nytta av i lopp som vårruset eller midnattsloppet, då man ofta brukar ordna maskerad i samband med loppet. Löshår kan göra maskeradoutfiten lite roligare, och kanske detta löshår är så bra att du fortsätter använda det i vardagen också?