Sport-bh viktig vid träning

När det kommer till träning är något av det allra viktigaste i utrustningsväg en bra sport-bh för oss kvinnor. Våra bröst ska vi ta väl hand om, och speciellt under träning när brösten utsätts för mycket hopp och rörelse, så är det viktigt med ett bra stöd för brösten.

Det är viktigt att välja rätt sport-bh som passar för den motionsform du utövar. Att använda en sport-bh anpassad för yoga till löpning är inte bra och brösten får inte tillräckligt med stöd vilket gör att både träningen och brösten blir lidande. Det är alltid bättre att välja en sport-bh med lite för mycket stöd än för lite stöd.

Visste du att en bra och stödjande sport-bh kan reducera bröstens rörelser med upp till 78 procent under högintensiv träning?

På nätet finns en riktigt bra sida om sport-bh:n, som du hittar här. På sidan hittar du ett mycket stort urval av sport-bh:n som passar för olika motionsformer, och genom att välja vilken impact (intensitet) din träningsform har så hittar du enkelt en sport-bh som passar just dig och dina behov. En bra och stödjande sport-bh som passar för high impact- motionsformer kan faktiskt minska bröstens naturliga rörelser med 78 procent, vilket gör träningen behagligare och roligare där du slipper bekymra dig om brösten.

På sidan hittar du också en mycket bra sport-bh-guide, som du kan använda dig av för att hitta rätt sport-bh enligt just dina behov. Du kan läsa om hur du väljer rätt sport-bh enligt din motionsform, hur du väljer rätt storlek och hur sport-bh:n ska sitta.

Sport-bh exempel för olika träningsformer:

Som vi nämde ska man alltså välja sport-bh enligt den motionsform som du utövar. Det är bra att ha skilda sport-bh:n för dina olika träningformer. Här kommer några exempel på vilka sport-bh:n som passar för vilken träningsform.

1. Sport-bh för löpning¨(High impact)

sport-bh

Shock Absorber är en omtyckt sport-bh som ger bra stöd vid högintensiv träning såsom löpning. Denna sport-bh stöder brösten optimalt och sitter bra mot kroppen. En Shock Absorber modell som passar utmärkt för löpning är Specific Run.

2. Sport-bh för styrketräning (Medium impact)

sport-bh styrketräning

Under Armours sport-bh:n är ett utmärkt alternativ för den som söker en snygg sport-bh som passar för styrketräning. Under Armout Still Gotta have It är en sport-bh som har medium impact och stöder bra för medelintensiva träningsformer. Riktigt snygg är den också!

3. Sport-bh för yoga (Low impact)

sport-bh yoga

Casall Padded är ett bra alternativ för dig som söker en sport-bh för lugnare aktiviteter. Casall Padded ger lätt stöd åt brösten och är riktigt snygg i många härliga färger. Sport-bh:n ger också brösten ett litet lyft tack vare vadderingen.

Dina bröst är absolut värda en sport-bh av bra kvalitet som stöder och skyddar. En bra stödjande och välsittande sport-bh gör träningen lite roligare och gör att du kan träna optimalt.