Stärk fotens muskler för att undvika hälsporre, och belöna dig efter träning

Visste ni att man kan förebygga hälsporre genom att springa med barfotaskor? Det läste jag om på ett forum i alla fall. Dock så är det ingen bra idé att börja springa med barfotaskor efter att du fått hälsporre, det kan då göra rätt så ont. Men börjar du bygga upp musklerna i foten genom att springa med barfotaskor så kommer du knappast nånsin att få hälsporre heller.

Andra sätt att bygga upp fotens muskler på är att gå på lina, visste ni att det har blivit mycket populärt med slackline numera? Slackline betyder, som namnet antyder, en lina som spänns upp mellan två träd, och som sedan används till att gå på. Slackline tränar balansen och fotens muskler enormt, och är en mera statisk form av träning än barfotalöpning, så det är ett utmärkt komplement.

Belöna dig efter träningen

Efter många duktigt utförda träningspass med barfotalöpning eller slackline så skall du komma ihåg att belöna dig själv också. Ingen orkar hålla upp motivationen för alltid utan belöningar. Typen av belöning kan vara olika för alla, men resor är nog mångas favoritbelöning. Veckans resetips är Amsterdam, som du kan läsa mer om här: reseguide Amsterdam. Dit är det så kort sträcka att man lätt kan åka över en weekend, och dessutom så är det rätt billigt att åka dit. Amsterdam är dessutom en rätt okänd stad för de flesta svenskar, och den är mycket bättre än sitt rykte. Ta med barfotaskorna och spring samtidigt några pass längs stadens alla fina kanaler. Visste du förresten att man numera kan skaffa sig kreditkort med reseförsäkring?

Veckans shoppingtips

Ni har säkert märkt att jag ibland skriver lite om andra saker än barfotaskor också, och nu kommer igen ett tips:

Shoppa billiga solglasögon. Våren är här på riktigt, och solglasögonen skall fram. Du hittar info om billiga solglasögon här: http://www.terminalglasogon.com/solglasogon-online/. Det är en sida som samlar solglasögon från många olika butiker till ett och samma ställe. Sidan är gjord av min kompis John Z.