Topp 5 julklappstips för barfotalöpare

Det börjar snart dra ihop sig till jul och många har säkert börjat söka efter julklappar redan. På samma gång så finns det kanske de som inte har en aning om vad de skall köpa för julklappar. Ett par barfotaskor skulle uppskattas väldigt mycket av en person som tycker om att springa eller bara vill testa på att börja springa med barfotaskor, men då undrar man kanske vilket par man skall välja av de många som finns.

Många av de barfotaskor som finns så är egentligen menade att användas på sommaren men det finns några par som man kan också använda på vintern. De skorna är lite högre så man inte får snö i sina skor, samtidigt så är de lite tjockare så man inte fryser om sina fötter.

saucony-peregrine-3-barfotasko-246x200

Saucony Peregrine 3 är ett par damskor som passar bra till vinterlöpningen. Den har en hälupphöjning som är på 4 mm. Den passar för all typ av terräng och därför kan man också använda den på vintern. Skon väger endast 247 gram så den är väldigt lätt och på Sportamore kostar den endast 899 kr.

fivefingerslontra

Fivefingers Lontra är ett par barfotaskor som är planerade just för vinterlöpning. Den har ett högre skaft som går ända upp på vristen, är vattentät och är varmare. Den har en EVA-sula som är på 4 mm och den är varm även på frusen mark. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för att den skall vara så bekväm som möjligt. Insidan är i fleece och det är väldigt skönt att ha på vinter. De finns i svart-grönt för herrar och svart-rosa för damer. Vid Sportamore kostar den 1795 kr.

merrell-ascend-glove-246x200

Merrell Ascend Glove är en barfotasko för damer som har en häldropp på 0 mm. Den passar bra att ha på vintern eftersom den har en Gore-Tex material på ovansidan som gör att den är vattentät och håller bra i alla väder. Ovansidan är tillverkad i vattentät syntet som formar sig efter foten. Den väger endast 255 gram och finns i rosa-grå. Vid Sportamore kostar den endast 1199 kr.

inov-8-x-talon-212-barfotasko-terräng-246x200

Inov-8 X-Talon 212 är en barfota sko för herrar. Den har en häldropp på 6 mm och har en extremt greppvänlig yttersula i gummi som gör att den passar för både torra och våta underlag. Den passar för terränglöpningar, behagliga träningspass samt fartfyllda tävlingar. Den finns i herrstorlekar och i en färgkombination av svart, turkost och orange. På Sportamore kostar den 1295 kr.

inov-8-trailroc-236-terräng-246x200

Inov-8 Trailroc 236 är en barfota sko för damer som har en hälupphöjning på 3 mm. Den har en innersula som är 6 mm tjock och mellansulan är av EVA. Yttersulan är tillverkad i 3 gummimaterial som är mycket grppvänligt och passar för våt terräng, därför är den väldigt bra att använda under vintern. Den väger endast 236 gram och finns i en färgkombination av svart, turkost och rosa. På Sportamore kostar den 1395 kr.

Här fick du lite tips vad du kan köpa för julklapp i år åt din barfotalöpande vän eller åt någon som skulle vilja testa på att börja springa med barfotaskor.