Nya barfotaskor kommer snart.

Det är för tillfället rätt tomt här på barfotaskor.net, och det beror på att de flesta skorna tagit slut i webbutikerna. Nya länkar till nya och nygamla barfotaskor kommer inom kort att dyka upp här, så håll utkik! Tills dess, besök gärna barfotasko-avdelningen på vår andra löparsko-sida Lopskor.com.

Vibram Fivefingers Bikila Evo (Herr)

Fivefingers Bikila Evo är den senaste nyheten bland femfingersskorna. Denna sko skiljer sig från de andra skorna på det sättet att denna sko är lite tjockare i yttersulan för att vara mera förlåtande vid feltekniker, och passar exempelvis väl åt nybörjaren som håller på lära sig barfotalöpning.

Bikila Evo har en helt platt sula med 0 mm häldropp, men en 8,5 mm tjock sula, vilket är ungefär dubbelt så tjock som de andra Fivefingers-skorna. Skon är ändå superlätt och har en skön, minimalistisk känsla i löpsteget.

Ovansidan av skon är tillverkad i ett mjukt och stretchigt material som formar sig efter foten. Skon har elastisk snörning framtill för en optimal passform. Yttersulan är tillverkat i grepppvänligt gummi som ger bra grepp på alla typer av ytor, och därför passar denna sko bra till såväl asfaltslöpning som terränglöpning.

Fivefingers Bikila Evo finns i snyggt svart-gult för herrar. Skon kan tvättas i maskin.

Merrell Bare Access Arc 3 (Dam)

Merrell Bare Access Arc 3 är den perfekta barfotaskon för nybörjaren inom barfotalöpning eller för den som vill ha en platt sula för framfotslandning, men också vill ha dämpning för en säkrare löpning på hårt underlag.

Merrell Bare Access Arc 3 har en Vibram yttersula som har 0 mm drop, det vill säga är helt platt. Vibram-sulan tillåter ett bra grepp och ger också lite svikt på hårt underlag. Mellansulan har en 8 mm dämpning, vilket är dubbelt så mycket som de flesta andra barfotaskor. Skon har en total sulhöjd på 13,5 mm.

Överdelen av Bare Access Arc 3 är i mesh och syntet och skon har en traditionell snörning för bra passform. Skon har en skyddade tåhätta i gummi.

Merrell Bare Access Arc 3 finns i gult, svart samt grått, och till ett riktigt bra pris.

Vibram Fivefingers SeeYa LS (Dam)

Fivefingers SeeYa LS är en extremt minimalistisk barfotasko med supertunn sula anpassad för den mest kräsna barfotalöparen. Ovansidan är tillverkad i luftigt mesh, för att öka på barfotakänslan ytterligare och skapa den perfekta skon för skön löpning varma sommarkvällar. Skon tillåter foten att röra sig fritt tack vare den tunna sulan, men skyddar ändå foten från ojämnheter i underlaget. Yttersulan ger bra grepp på de flesta typer av underlag, och skon bra att använda i alla olika terränger.

Skillnaden från Fivefingers SeeYa är att dessa SeeYa LS har snörning istället för kardborrband framtill. SeeYa LS finns dessutom i en riktigt snygg design i grönt, rosa och gult. Fivefingers SeeYa LS går att tvätta i maskin.

New Balance Minimus 10V2 Trail (Dam)

Nyheten från New Balance stavas Minimus 10V2 Trail, och är en barfotasko som passar för terräng. New Balance 10V2 Trail är en blandning av de båda populära skorna Minumus 10V2 och Minimus 10 Trail.

New Balance Minimus 10V2 Trail har en minimal häldropp på 4 mm, vilket ger en skön barfotakänslan tillsammans med den låga skoprofilen.

Minimus 10V2 Trail har en antimikrobiell och sömlös insida för att du ska kunna använda skon utan strumpor. Ovansidan är tillverkad i lvälventilerande mesh, och mellansulan i EVA. Yttersulan är en greppvänlig sula från Vibram som passar för alla typer av terräng – från asfalt till svåråtkomlig terräng. Skon är aningen bredare framtill för en skön minimalistisk passform.

New Balance Minimus 10V2 Trail väger endast 129 gram och finns i snyggt grå-svart för damer.

New Balance Minimus 10V2 Road (Dam)

Minimus 10 V2 Road är ännu en härlig färgglad nyhet från New Balance. Som namnet antyder är Minimus 10 V2 en barfotasko som främst passar för löpning på vägar.

New Balance Minimus 10 V2 Road har en Vibram yttersula som ger bra grepp på jämna underlag. Skon har 4 mm häl till tå dropp för en skön barfotakänsla. Den totala sulhöjden är aningen högre än de andra Minimus-skorna. Ovansidan på Minimus 10 V2 Road är i ett skönt material, och det går bra att springa utan strumpor i skorna. Skon är mycket lätt med sina 147 gram.

Minimus 10 V2 Road finns i en härlig blå för damer och har en traditionell snörning framtill.