Nya barfotaskor kommer snart.

Det är för tillfället rätt tomt här på barfotaskor.net, och det beror på att de flesta skorna tagit slut i webbutikerna. Nya länkar till nya och nygamla barfotaskor kommer inom kort att dyka upp här, så håll utkik! Tills dess, besök gärna barfotasko-avdelningen på vår andra löparsko-sida Lopskor.com.

Vibram Fivefingers Bikila Evo (Herr)

Fivefingers Bikila Evo är den senaste nyheten bland femfingersskorna. Denna sko skiljer sig från de andra skorna på det sättet att denna sko är lite tjockare i yttersulan för att vara mera förlåtande vid feltekniker, och passar exempelvis väl åt nybörjaren som håller på lära sig barfotalöpning.

Bikila Evo har en helt platt sula med 0 mm häldropp, men en 8,5 mm tjock sula, vilket är ungefär dubbelt så tjock som de andra Fivefingers-skorna. Skon är ändå superlätt och har en skön, minimalistisk känsla i löpsteget.

Ovansidan av skon är tillverkad i ett mjukt och stretchigt material som formar sig efter foten. Skon har elastisk snörning framtill för en optimal passform. Yttersulan är tillverkat i grepppvänligt gummi som ger bra grepp på alla typer av ytor, och därför passar denna sko bra till såväl asfaltslöpning som terränglöpning.

Fivefingers Bikila Evo finns i snyggt svart-gult för herrar. Skon kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers SeeYa LS (Dam)

Fivefingers SeeYa LS är en extremt minimalistisk barfotasko med supertunn sula anpassad för den mest kräsna barfotalöparen. Ovansidan är tillverkad i luftigt mesh, för att öka på barfotakänslan ytterligare och skapa den perfekta skon för skön löpning varma sommarkvällar. Skon tillåter foten att röra sig fritt tack vare den tunna sulan, men skyddar ändå foten från ojämnheter i underlaget. Yttersulan ger bra grepp på de flesta typer av underlag, och skon bra att använda i alla olika terränger.

Skillnaden från Fivefingers SeeYa är att dessa SeeYa LS har snörning istället för kardborrband framtill. SeeYa LS finns dessutom i en riktigt snygg design i grönt, rosa och gult. Fivefingers SeeYa LS går att tvätta i maskin.