Barfotaskor på löpband?

Vi fick en fråga angående om man kan löpa med barfotaskor på löpband, och skall försöka svara i ett inlägg här i barfotabloggen. 

finnlo löpband

Ett Finnlo by Hammer löpband

Kan man löpa med barfotaskor på löpband?

Svaret är ja. Dessutom så rekommenderar många att man börjar löpa med barfotaskor just på löpband för att det är skonsammare för vaderna. Ett löpband är ju mjukare och mer behagligt än asfalt, och är man ny i barfotalöpning så tar det en tid för vaderna att bli vana och löptekniken rätt, och då är löpband bättre. Det skrivs det också om på Funbeat forumet.

Är det skillnad på löpband för barfotaskor?

Vilket löpband som helst fungerar nog bra att springa på med barfotaskor, det är ingen skillnad. Se bara till att det är ett löpband av kvalite, ett som håller att springa på, till skillnad från billigare promenadmattor. Men alla gym har nog löpband av kvalité, det är mest ifall du funderar på löpband för hemmet som du skall kontrollera noggrant att du faktiskt får ett löpband och inte ett promenadband.

Five fingers barfotaskor för löpband

Vilka barfotaskor passar för löpband?

Här svarar jag att alla passar. Barfotaskor för terränglöpning lämpar sig inte så bra för löpband på grund av dess sula, men alla vanliga Vibram Fivefingers, Inov-8 och Vivobarfoot funkar utmärkt. Har du ett par barfotaskor så var inte rädd att ta med dem till gymmet och kör ett pass på löpmattan, tvätta bara av undersidan först så att du inte smutsar ner gymutrustningen.

Hoppas det hjälpte dig och att ni som söker info om barfotaskor på löpband fick det svar ni behövde.