Barnskor och barnkläder

Barnskor och barnkläder är centralt för alla småbarnsföräldrar. Barnen växer ständigt och har en aktiv livsstil, vilket kräver många olika uppsättningar av kläder. På förskolan krävs mjuka kläder för inomhuslek, mer slitstarka kläder för utomhuslek, regnkläder och varma kläder. Samma sorts uppsättning krävs för skolbarn. Stövlar, vinterskor, inneskor till gymnastik och uteskor för lek är den minimala skogarderob som krävs till barn.

Specifika artiklar som skridskor, badkläder och sportkläder krävs också beroende på barnens fritidsaktiviteter.

Vid införskaffandet av barnskor och barnkläder finns det sätt att vara ekonomisk. Har man flera barn kan det löna sig att köpa vissa plagg av högre kvalitet, t.ex. vinterjackor, mössor och tröjor som slits mindre än andra plagg. Däremot slits skor, jeans, vantar och liknande mycket hårt och det är sällan som det går att ärva denna typ av plagg av syskon, släkt eller vänner.

Begagnade barnkläder och skor finns det dock ett stort utbud av. Att köpa begagnat på klädbytardagar, second handbutiker eller på auktionssidor på nätet är ekonomiskt och det går ofta att hitta riktigt fina plagg och skor till ett lägre pris än nytt i butik. Dessutom spar man på miljön, då samma plagg används av flera barn.

Småbarnsföräldrar tänker ofta naturligt på miljön när barnen har kommit. Det är ju denna barnen ska ärva så småningom. En liten baby får också föräldrarna att inse att naturligt, ekologiskt och utan kemikalier är ett bra val både för barnet och miljön. Dessa tankar har kläd- och skotillverkare lyckligtvis förstått och det finns idag mycket bra val för miljömedvetna föräldrar, även vid nyköp av kläder.

Sammanfattningsvis lönar sig kvalitet, återanvändning och miljövänlighet när det gäller barnskor och barnkläder.

Nya barfotaskor kommer snart.

Det är för tillfället rätt tomt här på barfotaskor.net, och det beror på att de flesta skorna tagit slut i webbutikerna. Nya länkar till nya och nygamla barfotaskor kommer inom kort att dyka upp här, så håll utkik! Tills dess, besök gärna barfotasko-avdelningen på vår andra löparsko-sida Lopskor.com.

Jakten på de perfekta barfotaskorna – 5 tips för att hitta äkta barfotaskor

Eftersom barfotaskor blivit så populära under de senaste åren så har också utbudet av barfotaskor ökar lavinartat, och nästan alla löparsko-tillverkare har nu också en eller flera varianter av barfotaskor. Men även om barfotasko-djungeln är stor, så betyder det inte att alla barfotaskor är lika bra. Det finns vissa skor som felaktigt klassas som barfotaskor fast de inte egentligen är det. Läs vidare för att lära dig undvika dessa skor och istället hitta de äkta varianterna av barfotaskor

äkta barfotaskor

Vad kännetecknar bra barfotaskor?

När man är i jakt efter ett par äkta barfotaskor så är regel nummer ett att granska skornas design och utformning. Inte titta efter tillverkaren eller hur dyra skorna är, för en prislapp säger faktiskt ingenting.

Men vad är det man ska granska – hur ska ett par äkta barfotaskor se ut? Här kommer några tips:

1. Ingen dämpning under hälen

Grundtanken med barfotaskor är att de inte ska ha någon dämpning, för att man automatiskt ska bli tvingad till att springa med en bättre löpteknik. Därför ska ett par äkta barfotaskor ha ett noll mm häldropp – d.v.s. ingen höjdskillnad mellan tå och häl. Ju högre häldropp skon har, desto svårare är det att springa med en framfotslandning.

2. Ju tunnare sula, desto bättre

En äkta barfotasko ska dessutom inte ha någon tjock sula, eftersom en tunn sula förbättrar kontakten med underlaget och därmed också balansen. Ju tjockare sula du har, desto mera lurad kan du bli att landa på hälen (eftersom du inte märker av det lika lätt som med en tunn sula), och dessutom är man mera benägen att trampa snett med tjockare sulor.

3. Tillräckligt med rum för tårna

En bra barfotasko ska också uppfylla en annan viktig funktion, och det är tillräckligt med rum för tårna. Trånga och smala skor klämmer ihop tårna, medan ett par äkta barfotaskor är breda framtill för att tårna ska få breda ut sig på ett naturligt sätt, vilket aktiverar tårna till att fungera på det sätt det är tänkt. Tår som får arbeta aktivt hjälper till i frånskjutet, blir starkare och håller fötterna friska.

4. Lättvikt

En annan viktig aspekt, som ett par äkta barfotaskor ska ha, är att vikten på skorna ska hållas låg. Känslan ett par bra barfotaskor ska ge är att springa utan skor (därifrån kommer ju ordet barfotaskor) och därför fås den bästa löparkänslan med ett par skor som inte väger mycket. Ju lättare vikt, desto bättre, när man pratar om äkta barfotaskor.

5. Bra passform

Den sista men viktiga saken att tänka på när du köper barfotaskor är att skon ska ha en bra passform för just din fot. Eftersom vi alla har lite olika fötter, så kan det därför hända att samma sko inte passar för alla. Skon får gärna vara tillverkad i mjuka material som känns skönt mot fötterna och som inte ger skavsår, plus att skon ska sitta bra på foten under löpningen. Här gäller det helt enkelt att testa sig fram mellan olika skotyper och utnyttja fria frakter om man shoppar på nätet.

Dessa är några av de viktigaste aspekterna som det lönar sig hålla i bakhuvudet när man är ute efter ett par bra barfotaskor. Därför räcker det inte att endast titta på skons namn och pris, utan det viktiga är att testa hur skon sitter på foten, samt vara medveten om hurudan sula skon har. På så sätt slipper du låta dig luras att sladdriga, tjocka sulor och trånga wannabees med hälupphöjning som kallar sig barfotaskor.

Som sagt får man testa sig fram för att hitta den perfekta barfotaskorna, och ett par som passar din kompis smala fötter kanske inte passar dina breda trampdynor. Men som ett litet tips om du undrar var du ska börja leta i skodjungeln så finns många bra barfotaskor bland märken som Merrell, Vivobarefoot, Inov-8, Feelmax och New Balance. 

New Balance Minimus 00 (Dam)

New Balance Minimus 00 är den senaste snygga nykomlingen från New Balance. Denna barfotasko är den från New Balance med allra bäst barfotakänsla tack vare den minimalistiska designen.

New Balance Minimus 00 (kallas också Minimus zero V2) har en 0 mm hälupphöjning, det vill säga en helt platt sula. I kombination med en låg skoprofil och tunn sultjocklek. Minimus 00 har en yttersula i Vibram som ger bra grepp på alla typer av underlag. Mellannsulan är i Revlite, som är känd för sin lätta vikt. Minimus 00 har extra mycket utrymme för tårna, vilket är bra för att tårna ska jobba aktivt i frånskjutet när du springer.

New Balance Minimus 00 är antimikrobiellt bahandlad för att motverka dålig lukt. Insidan av skon är tillverkad i ett bekvämt material för att du med fördel ska kunna använda skon också helt barfota.

New Balance Minimus 00 är ett säkert val för den som vill springa minimalistiskt i ett par riktigt snygga skor. För damer finns Minimis 00 i snyggt lila med gröna och orangea detaljer. Skon är mycket lätt och väger endast omkring 129 gram.

New Balance Minimus 00 (Herr)

New Balance Minimus 00 är den senaste snygga nykomlingen från New Balance. Denna barfotasko är den från New Balance med allra bäst barfotakänsla tack vare den minimalistiska designen.

New Balance Minimus 00 (kallas också Minimus zero V2) har en 0 mm hälupphöjning, det vill säga en helt platt sula. Skon är mycket lätt och har en låg skoprofil med låg total sulhöjd – allt för att skon ska vara så minimalistisk som möjligt. Minimus 00 har en greppvänlig yttersula i Vibram och en mellannsula i Revlite, som är känd för sin lätta vikt. Minimus 00 har extra mycket utrymme för tårna, vilket är bra för att tårna ska jobba aktivt i frånskjutet när du springer.

Du kan använda New Balance Minimus 00 helt barfota om du vill, eftersom skon är tillverkad i ett bekvämt inre material, plus att den är behandlad antimikrobiellt för att motverka lukter.

New Balance Minimus 00 är ett säkert val för den som vill springa minimalistiskt i ett par riktigt snygga skor. För herrar finns Minimis 00 i blått med gula detaljer. Skon är mycket lätt och väger endast omkring 129 gram.

Merrell Ascend Glove (Dam)

Merrell Ascend Glove är en äkta barfotasko med 0 mm häldropp. Skon passar för alla typer av underlag, både väg och terräng tack vare den greppvänliga Vibram-sulan. Tack vare det hållbara och vattentäta Gore-Tex-materialet på ovansidan av skon så är denna sko perfekt även till alla årstider och väder.

Merrell Ascend Glove har alltså en helt platt sula med en svag dämpning på 6 mm. Ovansidan är tillverkad i vattentätt syntet och formar sig efter foten för en bra passform. Skon är mycket lätt på 255 gram och har en skön barfotakänsla tack vare den låga skoprofilen.

Merrell Ascend Glove är den perfekta skon som inte vill låta oländig terräng eller dåligt väder stoppa dig och samtidigt kunna njuta av den minimalistiska känslan under löpningen. Denna sko passar för damer och finns i en snygg lila-blå färg

Skechers GoRun Bionic Trail (Herr)

Skechers Go Run Bionic Trail är ett par barfotasko som passar för terränglöpning. Skon har en svag hälupphöjning på 4 mm i innersulan, men om du väljer att ta bort sulan blir skon helt platt likt en “äkta” barfotasko. Go Run Bionic är designad för naturlig mellanfotslöpning.

Skechers GoRun Bionoc Trail är en löparsko som passar för terräng och tuffa tag tack vare den greppvänliga yttersulan i gummi. Ovansidan av skon är tillverkad i ett vattenavvisande och snabbtorkande mesh-material, och insidan av skon har en bekväm passform för att du också ska kunna använda skon utan strumpor. Go Bionoc har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Run Bionic Trail är ett bra alternativ för barfotalöparen som vill springa i terräng i en svagt dämpad sko med minimalistisk känsla. Skon finns i en gul-svart färg för herrar.

Merrell Ascend Glove (Herr)

Merrell Ascend Glove är den senaste och mest populära barfotaskon från Merrell. Ascend Glove har en minimalistisk känsla och passar den som vill springa på varierande underlag – allt från asfalt till terräng.

Merrell Ascend Glove har en sula med 0 mm häldropp, och en 6 mm jämn dämpning under hela foten. Yttersulan är en greppvänlig Vibram-sula, som ger riktigt bra grepp även i tuff terräng. Ovansidan av skon är tillverkad i ett slitsäkert material med mesh-inslag för bra ventilation under löpningen.

Merrell Ascend Glove har traditionell snörning framtill och finns i snygga färger i blå-svart samt i en gul-svart färg som också är gore-tex. Skon väger ungefär 227 gram.

Saucony Peregrine 4 (Herr)

Sauncony Peregrine 4 är en lätt löparsko som passar för ett naturligt löpsteg. Peregrine 4 är anpassade för alla möjliga typer av terräng, allt från grus och asfalt till ojämn skogsterräng. Peregrine 4 passar den som vill ha den stabilare typen av barfotasko, med en svag hälupphöjning och dämpning som skyddar foten under längre rundor på hårt underlag.

Saucony Peregrine 4 ett häldropp på 4 mm och dämpning under hela foten. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt material som passar för tuff terräng och ojämna underlag. Ovansidan av skon är tillverkad i ett välventilerande material med mesh-infällningar, och passformen säkras med traditionell snörning. Skon väger kring 266 gram.

Saucony Peregrine 4 finns i herrstorlekar i en snygg svart-röd färg med gröna detaljer.

Saucony Virrata 2 (Herr)

Saucony Virrata 2 är en färgglad nyhet som passar både nybörjaren och den vane barfotalöparen som vill springa lätt och naturligt. Saucony Virrata har aningen mera dämpning än en traditionell barfotasko, men kan exempelvis vara ett bra alternativ som “övergångssko” för nybörjaren som vill testa barfotalöpning.

Saucony Virrata 2 har ett 0 mm häldropp, vilket ger en helt platt sula, men skon har ändå en lätt dämpning som kan vara skön under längre träningspass när fötterna tröttnar. Den flexibla mellansulan på Virrata 2 är tillverkad i Eva och den yttre sulan i karbongummi ger ett bra grepp på ojämna underlag. Överdelen av skon är tillverkad i ett snabbtorkande material i mono-mesh, med ett lösare foder inuti, för att skon ska kännas bekväm mot foten. Saucony Virrata har en traditionell snörning framtill för en bra passform.

Saucony Virrata 2 klassas som barfotasko och är ett bra val för den som vill ha en snygg sko med lite dämpning under hela foten. Virrata 2 finns i en snygg grön-röd färg för herrar och väger kring 184 gram.

Vibram Fivefingers Bikila Evo (Dam)

Fivefingers Bikila Evo är den senaste nyheten bland femfingersskorna. Denna sko skiljer sig från de andra skorna på det sättet att denna sko är lite tjockare i yttersulan för att vara mera förlåtande, och passar exempelvis väl åt nybörjaren som håller på lära sig barfotalöpning.

Bikila Evo har en helt platt sula med 0 mm häldropp, men en 8,5 mm tjock sula, vilket är ungefär dubbelt så tjock som de andra Fivefingers-skorna. Bikila Evo väger ändå mycket lite, och ger har en skön minimalistisk känsla i löpsteget.

Skon är tillverkad i ett stretchigt material som formar sig efter foten, och passformen säkras med snörningen i ett elastiskt snöre framtill. Yttersulan är tillverkat i grepppvänligt gummi som ger bra grepp på alla typer av ytor, och därför passar denna sko riktigt bra till  urban löpning som till terränglöpning.

Fivefingers Bikila Evo finns i snyggt svart-gult med lila detaljer för kvinnor. Skon kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Bikila Evo (Herr)

Fivefingers Bikila Evo är den senaste nyheten bland femfingersskorna. Denna sko skiljer sig från de andra skorna på det sättet att denna sko är lite tjockare i yttersulan för att vara mera förlåtande vid feltekniker, och passar exempelvis väl åt nybörjaren som håller på lära sig barfotalöpning.

Bikila Evo har en helt platt sula med 0 mm häldropp, men en 8,5 mm tjock sula, vilket är ungefär dubbelt så tjock som de andra Fivefingers-skorna. Skon är ändå superlätt och har en skön, minimalistisk känsla i löpsteget.

Ovansidan av skon är tillverkad i ett mjukt och stretchigt material som formar sig efter foten. Skon har elastisk snörning framtill för en optimal passform. Yttersulan är tillverkat i grepppvänligt gummi som ger bra grepp på alla typer av ytor, och därför passar denna sko bra till såväl asfaltslöpning som terränglöpning.

Fivefingers Bikila Evo finns i snyggt svart-gult för herrar. Skon kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Komodosport LS (Dam)

Vibram Fivefingers Komodosport LS är en tåsko med maximal barfotakänsla och en förnyad, snygg design. Komodosport har en sömlös insida för minskad friktion, och därför passar skorna mycket bra även på längre pass.

Vibram Fivefingers Komodosport LS har en supertunn 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Sulan är så tunn att du många sensoriska intryck från fotsulan när du använder skorna för en skön barfotakänsla, men sulan skyddar ändå från ojämnheter i marken.

Skon har enkel snörning framtill för snabb på- och avklädning. Komodosport LS finns i en ny design i snyggt svart-rosa för kvinnor.

Komodosport LS kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Merrell Bare Access Arc 3 (Dam)

Merrell Bare Access Arc 3 är den perfekta barfotaskon för nybörjaren inom barfotalöpning eller för den som vill ha en platt sula för framfotslandning, men också vill ha dämpning för en säkrare löpning på hårt underlag.

Merrell Bare Access Arc 3 har en Vibram yttersula som har 0 mm drop, det vill säga är helt platt. Vibram-sulan tillåter ett bra grepp och ger också lite svikt på hårt underlag. Mellansulan har en 8 mm dämpning, vilket är dubbelt så mycket som de flesta andra barfotaskor. Skon har en total sulhöjd på 13,5 mm.

Överdelen av Bare Access Arc 3 är i mesh och syntet och skon har en traditionell snörning för bra passform. Skon har en skyddade tåhätta i gummi.

Merrell Bare Access Arc 3 finns i gult, svart samt grått, och till ett riktigt bra pris.

Nike Free 5.0 (Dam)

Nike Free 5.0 är en omtyckt löparsko från Nike, som med fördel kan användas av löparen som är lite nyfiken på barfotalöpning. Nike Free 5.0 har ett rätt så stort häldropp på 7 mm, vilket inte direkt kan klassas som en barfotasko, men tack vare den neutrala och lätta skon och den mjuka, flexibla sulan så ger ändå Nike Free 5.0 en skön minimalistisk känsla.

Nike Free 5.0 har en yttersula i slitstarkt och greppvänligt gummi, som ger ett bra grepp på de flesta underlag. Skon är tillverkad i välventilerande mesh-material, som finns både på ovansidan och baksidan av skon. Nike Free är superlätt till vikten och har en traditionell snörning framtill. Skorna är också mycket populära att använda till träning eller till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet.

Nike Free 5.0 finns i många olika snygga färger för damer – bland annat svart, lila, blått, vitt, rött – så en egen favorit bland skorna hittar du säkert!

Skillnaden mellan Nike Free-skorna

Nike är en av de mest använda löparskorna, och Nike är faktiskt den löparsko som allra flest människor googlar efter på internet. Nike-skorna används inte endast för löpning, utan tack vare den snygga designen är de också mångas favoriter för vardagligt bruk. Skor från Nike kan nuförtiden också ses ihop med klänningar eller t.o.m. kostymer, eftersom skorna både är bekväma och snygga.

Men ibland kan det vara svårt att hitta rätt i denna Nike-djungel, för det finns inte bara en modell utan många tiotals olika modeller av dessa löparskor. Här på Barfotaskor.net har vi med alla Nike Free-skor, eftersom det är just kategorin Free som är mest minimalistisk och barfotalik. Det som främst skiljer Nike Free från de övriga Nike löparskorna är att sulan är extremt mjuk och flexibel, vilket gör att fotens muskulatur får jobba på ett helt annat sätt. Med Nike Free är alltså tanken att du ska ändra din löpstil så att du landar på framfoten eller mellanfoten istället för på hälen, och just av den orsaken har Nike Free mindre dämpning på hälen.

Nike Free- skorna har dock en antydan till hälupphöjning och högre skoprofil än de flesta andra barfotaskor, vilket gör Free-skorna till en mild variant av barfotaskor, som passar exempelvis bra för nybörjaren i barfotalöpning, eller för den som vill kunna fuska lite i löpsteget ibland utan att direkt få ont i hälarna. Nike Free är en omtyckt variant av barfotasko för den som inte vill ha det mest extrema, utan istället söker en aningen förlåtande och dämpande sko, dock utan att mista barfotakänslan.

Men alla Nike Free kan inte dras under samma kam, för de olika Free-skorna skiljer sig åt en hel del. För att lära dig skillnaden mellan dessa skor, och för att veta vilka som passar dig så ska du fortsätta läsa!

  • Nike Free Trainer / Nike Free TR = Denna sko är egentligen anpassad för träning, inomhusträning, men skon går också att använda vid löpning och utomhusträning. Den största skillnaden mellan skorna är i sulan. Sulan känns lika mjuk och flexibel, men har aningen djupare fåror under hela sulan, vilket gör att stenar lättare kan fastna i sulan under löpningen.
  • Nike Free Flyknit = Nike Free Flyknit är en nyhet som kom ut under sommaren 2013. Denna Nike Free Flyknit skiljer sig från de andra på ovansidan av skon. Ovansidan är tunn, tight och elastisk och formar sig efter foten som en strumpa. Med denna sko behöver du alltså inga strumpor vilket ökar barfotakänslan ytterligare.

Skillnaden mellan Nike Free 3.0, 5.0 och 7.0

Man kan kort och gott säga att ju mindre siffra skon har – desto mera barfotakänsla. Ju högre tal desto mera stabilitet och mindre barfotakänsla. Nike Free 3.0 med ett 4 mm häldropp är alltså den sko man ska välja om man söker en barfotasko, medan Nike Free 5.0 med ett 7 mm häldropp är aningen stabilare. Nike Free 7.0 har ungefärligt häldropp på 8 mm, vilket nog är mindre än de flesta vanliga löparskor, men inte mycket. Med Nike Free 7.0 kan man springa med ett svagt hälnedslag på grund av dämpningen, medan du med Nike Free 3.0 och Nike Free 5.0 gärna ska springa med ett mellanfotsnedslag eller framfotsnedslag för att inte få ont i fötterna. Du väljer alltså själv vad som passar dig. Vill du ha minimalistiskt så rekommenderas Nike Free 3.0.

Skillanden mellan Nike Free Run och Nike Free 3.0

Det finns en viss skillnad mellan Nike Free Run och Nike Free 3.0. Nike Free 3.0 har en tunnare sula med endast 4 mm häldropp, medan Nike Free Run har en aningen tjockare sula med ett 7 mm häldropp. Nike Free 3.0 är alltså ett bättre val för den som vill springa minimalistiskt.

Skillnaden mellan Nike Free Run +2 och +3

Det finns ingen stor skillnad mellan Nike Free Run +2 och Nike Free Run +3, utan skillnaderna är främst i utseendet. Den största skillnaden är att Nike Free Run +3 är aningen mera ventilerande, tack vare en större andel mesh ovanpå foten. Nike Free Run +3 har också en förbättrad snörning som hjälper skon att sitta tight på foten. I yttersulan kan man också se skillnaden att Nike Free +2 har stora, synliga fåror, medan Nike Free Run +3 har aningen tunnare och mindre fåror. Denna skillnad är främst kosmetisk, men visst kan du kanske märka av att sulan på Nike Free +2 är aningen mera flexibel än +3.

Skillnaden mellan Nike Free 3.0 V4 och V5

Den största skillanden mellan Nike Free 3.0 V4 och Nike Free 3.0 V5 är att den senare versionen, V5, har en större andel mesh på utsidan, vilket gör skon mera flexibel och också mera ventilerande. Sulan på skorna är likadan, endast ovansidan av skon skiljer sig i material och design.

Vad betyder plusset?

Vissa av Nike Free-skorna betecknas med ett +, exempelvis Nike Free +2 och Nike Free +3. Detta plus betyder att skon är kompatibel med Nikes Ipod för att räkna distans och hastighet. Skorna som betecknas med ett + har ett utrymme i den västra skon där Ipoden får plats.

Är du intresserad av att köpa ett par nya Nike Free? Du hitttar många olika varianter av skorna här på vår sida – dessutom till de bästa priserna eftersom vi har samarbete med de mest kända sport- och skobutikerna i Sverige.

Nike Free 3.0 V4

Nike Free 3.0 V4 är en av de mest använda Nike Free-skorna

Nike Free 3.0 V4, Nike Free 3.0 V5, Nike Free 5.0, Nike Free Trainer, Nike Free Run +2, Nike Free Run +3 , Nike Free Flyknit och många andra Nike Free-skor hittar du under kategorin Nike Free på vår sida. 

Klicka här för att hitta alla Nike Free-skor!

Nike Free 5.0 (Herr)

Nike Free 5.0 är en av de populäraste löparskorna för män just nu. Nike Free 5.0 är populära löparskor tack vare den sköna barfotakänslan, men används också mycket till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet.

Nike Free 5.0 har en mjuk och flexibel sula som ligger mellan 3.0 (barfotaskon med minst stöd) och 7.0 (skon med mest stöd), vilket gör Nike Free 5.0 till ett mellanting med en mjuk och flexibel sula som samtidigt ger lite stabilitet.

Nike Free 5.0 har ett häldropp på 8 mm, vilket är rätt så mycket för en barfotasko, men den flexibla sulan ger ändå en skön markkontakt med underlaget.

Nike Free 5.0 har en ovansida i ett välventilerande material, och passformen säkras med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan har djupa fåror för att ge bra grepp på alla typer av underlag.

Nike Free 5.0 finns i herrstorlekar och i många olika snygga färger. Du kan bland annat välja mellan svart, olika nyanser av blått, rött, vitt, gult samt grått, så en egen favorit hittar du säkert!

New Balance Minimus 110 Trail (Dam)

New Balance Minimus 110 Trail är en nyare version av den populära Minumus 10 Trail. Minimus 110 Trail har en ny fräsch look med en ovansida i metallisk mesh och en förnyad yttersula som ska ge ännu bättre grepp i svår terräng.

Den förbättrade yttersulan på New Balance Minimus 110 Trail skyddar från vassa stenar och ger ett riktigt bra grepp för våta ytor tack vare de många piggarna i sulan. Mellansulan har en lätt dämpning, men ingen extra dämpning finns, vilket ger en riktigt skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med underlaget.

Minimus 110 Trail har traditionell snörning för en bra passform. Skon finns i en snygg grå-röd färg för kvinnor hos Sportamore.

New Balance Minimus 110 Trail (Herr)

New Balance Minimus 110 Trail är en nyare version av den populära Minumus 10 Trail. Minimus 110 Trail har en ny fräsch look med en ovansida i metallisk mesh och en ny yttersula för bättre grepp för även i den svåraste terräng.

New Balance Minimus 110 Trail har en förbättrad yttersula som skyddar från vassa stenar och ger ett riktigt bra grepp för våta ytor. Skon har en mellansula med lätt dämpning, och för att hålla vikten nere är ingen extra dämpning tillsatt, vilket ger en bättre barfotakänsla.

Minimus 110 Trail har traditionell snörning för en bra passform. Skon finns i en snygg grå-grön färg för herrar.

Nike Free Trainer 5.0 (Herr)

Nike Free Trainer 5.0 är egentligen designad för inomhusaktiviteter såsom styrketräning och crossfit, men den passar också perfekt för den som vill ha en snygg barfotasko till löprundan. Nike Free Trainer ger en skön barfotakänsla, men har aningen mera stabilitet än Trainer 3.0. Nike Free Trainer 7.0 är den av skorna som är allra stabilaste, så denna Trainer 5.0 är skon där mittemellan som passar den som försiktigt vill testa på barfotakänslan.

Nike Free Trainer 5.0 har en snygg ovansida med sammanflätande band som formar sig skönt efter foten. Innanför de flätade banden finns ett bekvämt innertyg som effektivt transporterar bort fukt under träning. Yttersulan är mycket flexibel och mjuk som hos alla Nike Free, och de djupa fårorna i sulan hjälper dig få ett bra grepp på de flesta ytor.

Nike Free Trainer 5.0 är superlätt till vikten och har en traditionell snörning framtill. Skon finns i snyggt svart-gul samt svart-vitt för herrar.

Saucony Peregrine 4 (Dam)

Sauncony Peregrine 4 är en lätt löparsko som passar för ett naturligt löpsteg och ger en minimalistisk känsla tack vare den låga hälupphöjningen på 4 mm. Peregrine 4 är anpassade för alla möjliga typer av terräng, allt från grus och asfalt till ojämn skogsterräng. Peregrine 4 passar den som vill ha den stabilare typen av barfotasko, med en svag hälupphöjning och dämpning som skyddar foten under längre rundor på hårt underlag.

Saucony Peregrine 4 har en svag ProGrid Lite – dämpning under hela foten, men har ändå en rätt så låg skoprofil. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt EBO som också skyddar foten från ojämnheter i underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i ett skönt sömlöst material, där passformen säkras med traditionell snörning. Skon väger kring 235 gram.

Saucony Peregrine 4 finns i damstorlekar och i en riktigt snygg röd-lila färg med gula detaljer.

Inov-8 Bare-XF 177 (Dam)

Inov-8 Bare-XF 177 är en supersnygg minimalistisk damsko utvecklad speciellt för CrossFit och funktionell träning, men skon passar också bra för barfotalöpning. Bare-XF 177 har en skön barfotakänsla tack vare den låga skoprofilen och tunna sulan.

Inov-8 Bare-XF 177 har 0 mm häldropp, det vill säga en helt platt sula för att du ska få en bra kontakt med underlaget. Skon har ingen mellansula, och en innersula på endast 3 mm. Yttersulan är tillverkad i gummi och är främst anpassad för träning och löpning på jämna underlag.

Ovansidan av skon är tillverkad i syntet och mesh, och har ett extra bra skydd och grepp för repklättring. Bare-XF 177 har en traditionell snörning framtill. Namnet 177 kommer från skons vikt – skon väger alltså bara 177 gram.

Som att detta inte skulle vara nog så är denna Inov-8 barfotasko dessutom också galet snygg i rosa, svart och turkost. Skon finns i damstorlekar från 36-41.5.

Inov-8 Bare-XF 210 (Herr)

Inov-8 Bare-XF 210 är en barfotasko för herrar som är speciellt designad för crossfit och annan inomhusträning, men skon passar också riktigt bra till löpning.

Inov-8 Bare-XF 210 har en riktigt skön barfotakänsla med ett 0 mm häldropp, vilket ger en helt platt sula utan häldämpning. Bare-XF 210 har en innersula på 3 mm, men ingen mellansula alls. Yttersulan är tillverkad i ett greppvänligt gummi, som är perfekt för platta och jämna ytor.

Ovansidan på skon är tillverkad i syntet och mesh, och är designad för att skydda foten och ge bra grepp vid repklättring. Inov-8 Bare-XF 210 har en snabb och enkel snörning framtill vilket säkrar en bra passform. Bare-XF är mycket lätt, och namnet 210 kommer från skons vikt, 210 gram.

Inov-8 Bare-XF 210 finns i herrstorlekar i stiligt svart samt i snyggt grå-svart med röda och gula detaljer.

Merrell Bare Access 3 (Herr)

Merrell Bare Access 3 är den perfekta barfotaskon för nybörjaren inom barfotalöpning. Skon har till skillnad från de flesta andra barfotaskor en lite tjockare sula, vilket ger en bättre dämpning på hårt underlag.

Merrell Bare Access 3 har en helt platt Vibram yttersula med 0 mm drop. Yttersulan ger ett bra grepp på alla underlag och sviktar aningen på hårt underlag. Mellansulan har en 8 mm dämpning, vilket är dubbelt så mycket som de flesta andra barfotaskor. Skon har en total sulhöjd på 13,5 mm.

Överdelen skon är gjord i mesh och syntet för en sko som andas. Bare Access 3 har en bra passform tack vare den traditionella snörningen med gjutna öglor. Skon är behandlad antibakteriellt för att minska på lukt vid träning.

Merrell Bare Access 3 hittas i snyggt gult-blått samt svart-gult för herrar och finns till ett riktigt bra pris.

Inov-8 F-lite 182 (Dam)

Inov-8 F-lite 182 är en superlätt barfotasko för damer som passar för löpning och träning. Skon är egentligen designad för träning, men passar även super till utomhusträning och löpning. Skon har ett häldropp på 0 mm vilket ger en riktigt skön barfotakänsla under träningen.

Inov-8 F-lite 182 har en innersula på 3mm, och en mellansula i EVA. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt gummi som ger en nära markkontakt med underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet, och ger bland annat ett bra grepp vid repklättring. Skon har en rätt så tight fit som passar en kvinnas fot.

Inov-8 F-lite (eller Feather Lite) väger minimala 182 gram. Skon finns i damstorlekar och finns i en snygg rosa-gul färg.

Skechers Go Run Ride 2 (Herr)

Skechers Go Run Ride 2 är en barfotasko för herrar med både dämpning och minimalism på samma gång. Skon har ett 4 mm häldropp, och en jämn dämpning under skon som ska främja en mellanfotsisättning.

Skechers Go Run Ride 2 är mycket lätta till vikten och har en flexibel och greppvänlig yttersula som anpassas till underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i ett snabbtorkande material och skon har en traditionell snörning. Framtill har skon extra mycket utrymme för tårna, vilket ökar barfotakänslan ytterligare.

Skechers Go Run Ride 2 finns i en svart färg för herrar i storlekarna 41-47 till ett riktigt bra pris.

Inov-8 F-lite 215 (Dam)

Inov-8 F-lite 215 (Feather-Lite) är en barfotasko som passar såväl till inomhustränings som till löpning. F-lite 215 har ett häldropp på 6 mm, vilket som är aningen mera än många andra barfotaskor, men ändå ungefär dubbelt mindre än traditionella löparskor. Därför kan denna löparsko vara ett bra val för den som vill ha en lite mera förlåtande barfotasko för exempelvis långa rundor.

Inov-8 F-lite 215 har en innersula på 3 mm, samt en mellansula i EVA. Yttersulan är Sticky, som är tillverkad i greppvänligt gummi för ett bra grepp på platta ytor. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet, och är designad för att ge bra grepp och skydda foten vid repklättring. Skon har en traditionell snörning och är designad för att passa damer.

Inov-8 F-lite 215 väger endast 215 gram och finns i en snygg rosa-svart färg samt i blått.

Inov-8 F-lite 192 (Herr)

Inov-8 F-lite (Feather-Lite) 192 är en mycket lätt sko på endast 192 gram. Skon har en riktigt skön minimalistisk känsla med ett 0 mm häldropp. Inov-8 F-lite 192 passar lika bra för både träning inomhus och löpning utomhus.

Inov-8 F-Lite är perfekt för dig som vill ha en “äkta barfotasko” och vill kunna träna med den både inomhus och utomhus. Innersulan i skon är 3 mm, och mellansulan är i EVA. Yttersulan är tillverkad i Sticky, en gummisula som ger extra bra grepp på jämna underlag. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet. Skon ger en bra markkontakt vilket förbättrar balansen under träningen.

Inov-8 F-Lite 192 har en smal fit för en bra passform. Skon finns i herrstorlekar och finns i snyggt rött-orange.

Inov-8 F-Lite 232 (Herr)

Inov-8 F-Lite 232 är en äkta barfotasko med 0 mm häldropp och låg skoprofil. Skon är designad för att passa både utomhus- och inomhusaktiveter, och är populära för tillexempel crossfit och löpning.

Inov-8 F-Lite 232 (Feather-Lite) väger endast 232 gram. Skon har en innersula på 3 mm, och en mellansula i EVA. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt gummi, Sticky, som fungerar extra bra på jämna underlag. Ovansidan är tillverkad i mesh och syntet, vilket ger en naturligt ventilerande sko. Ovansidan är också designad för att greppa bra och skydda fötterna vid repklättring.

Skillnaden mellan denna sko och F-lite 192 är att denna har en aningen bredare framfot, som passar den lite bredare foten eller den som inte gillar den tighta känslan över foten. Inov-8 F-Lite 232 finns i herrstorlekar och i en snygg röd-blå färg.

Skechers Go Bionoc Trail (Dam)

Med Skechers Go Bionoc Trail får du två par trailskor i ett. Innersulan ger en svag hälupphöjning på 4 mm och en extra dämpning, men om du väljer att ta bort innersulan så får du en äkta barfotaskor med en helt plattsula och mindre dämpning. Go Bionoc är designad för en naturlig mellanfotslandning.

Skechers Go Bionoc är en löparsko som passar för terräng och tuffa tag tack vare den greppvänliga yttersulan. Ovansidan av skon är tillverkad i ett mycket vattenavvisande och snabbtorkande mesh-material, och insidan av skon har en bekväm passform för att du också ska kunna använda skon utan strumpor. Go Bionoc har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Bionoc Trail är ett bra val för den som vill springa minimalistiskt i terräng. Skon finns i tre snygga färger för damer: rosa-svart, rosa-lila och rosa-grått.

Inov-8 Trailroc 236 (Dam)

Inov-8 Trailrox 236 är en barfotasko för damer som passar speciellt bra för terränglöpning. Trailroc har en minimalistisk känsla tack vare en minimal hälupphöjning på 3 mm och ett stort utrymme för tårna framtill. Denna sko passar den som vill ha lite mera dämpning och stöd än en traditionell barfotasko, men ändå söker den lätta och minimalistiska känslan.

Inov-8 Trailroc 236 har en innersula som är 6 mm tjock, och mellansulan är av EVA. Yttersulan är tillverkad i tre olika gummimaterial som är mycket greppvänlig och passar även för leriga stigar och vått underlag. Ovansidan är tillverkad i ett ventilerande syntet och mesh.

Inov-8 Trailroc 236 väger endast 236 gram och har traditionell snörning framtill. Skon finns i en snygg färgkombination av svart, turkost och rosa.

Inov 8 Trailroc 245 (Herr)

Inov 8 Trailroc 245 är en fräsch nyhet för terränglöpare som gillar minimalistiskt!

Inov 8 Trailroc 245 har en riktigt lågt hälupphöjning på 3 mm, vilket ger en skön, marknära barfotakänsla. Innersulan är 6 mm och mellansulan är tillverkad i EVA. Yttersulan är gjord i greppvänligt gummi i tre olika material, för att ge bästa möjliga grepp i svår terräng och också stöda och skydda foten på bästa sätt från underlaget.

Ovansidan av Trailroc 245 är synteiskt material och mesh, vilket ger en fräsch sko som andas. Skon passar både till tävling och träning, och både i terräng och på jämna underlag. Framtill har skon extra mycket utrymme för tårna, vilket ger en skön passform. Skon har traditionell snörning.

Inov-8 Trailroc 245 väger endast 245 gram och finns i snyggt rött i herrstorlekar.

Inov-8 X-Talon 190 (Herr)

Inov-8 X-Talon 190 är löparskon för dig som gillar minimalistiskt i tuff terräng. X-Talon 190 är den lättaste terrängskon från Inov-8 och har ett hälsdropp på 3 mm, vilket ger en mycket liten dämpning under hälen som passar perfekt för den som gillar att springa långa sträckor i skog och mark.

Inov-8 X-Talon 190 har alltså ett höjdskillnad i sulan på 3 mm, och en innersula i EVA. Yttersulan är extremt greppvänlig även på tuffa underlag, och detta är löparskon som lämpar sig för offroad och svårframkomlig terräng. Ovansidan är tillverkad i mesh och syntet och har en traditionell snörning framtill.

Inov-8 X-Talon 190 finns i herrstorlekar och väger endast 190 gram. Skon finns i snyggt orange.

Nike Free Tr Fit 4 (Dam)

Nike Free Tr Fit 4 är en riktigt het barfotaskonyhet från Nike. Skon har den traditionella Nike Free barfotasulan, som är riktigt mjuk och flexibel, och ovansidan är tillverkad i ett förnyat material som ger extra bra ventilation under svettiga träningspass. Att skon dessutom finns i galet snygg design i många olika mönster och färger gör inte saken sämre!

Nike Free Tr Fit 4 är superlätt och passar bra att använda till löpning och träning, men också till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet. Dessa skor har en mycket flexibel 5.0 yttersula som tillsammans med den lätta dämpningen ger en skön barfotakänsla. Free Tr Fit 4 har en ovansida med minimalt med sömmar och en förnyad snörning och tunga för en skön passform.

Nike Free Tr Fit 4 finns för damer i många olika mönster och färger. Den finns bland annat i rosa-orange, lila, rödrandig, blå och rosa-rutig samt svart, så en egen favorit hittar du säkert!

Inov-8 X-Talon 212 (Herr)

Inov-8 X-Talon 212 är terrängskon som tagit hem flest medaljer av alla offroad-skor, och inte utan orsak. X-Talon 212 har ett häldropp på 6 mm (aningen mera än många andra barfotaskor, men mindre än traditionella löparskor) och är en kombination av dämpning och minimalism på samma gång.

Inov-8 X-Talon 212 har en extremt greppvänlig yttersula i gummi, som passar för såväl torra som våta underlag. Skon passar alltså mycket bra för terränglöpning, och såväl som för behagliga träningspass och fartfyllda tävlingar.

Innersulan är 6 mm, och mellansulan är i EVA. Ovansidan av X-Talon 212 är tillverkad i mycket snabbtorkande syntet och mesh. Skon är vattenavvisande och passar även bra i våta terränger eftersom skons våtvikt endast är 212 gram.

Inov-8 X-Talon är en perfekt terrängsko för den som vill ha en minimalistisk känsla, men ändå lite dämpning vilket passar för långa träningspass. Skon finns i herrstorlekar och i en snygg färgkombination av svart, turkost och orange.

Nike Free Flyknit barfotasko (Herrar)

Nike Free Flyknit är nyheten som vi alla väntat på – en snygg barfotasko som verkligen ger känslan av att springa barfota! Nike Free Flyknit är barfotaskon som påminner mera om en strumpa än en sko med sin ovanliga ovandel.

Nike Free Flyknit har den traditionella Free sulan, men ovandelen är speciell i en fotnära och enkel design i ett tunt tyg som ger en riktigt skön barfotakänsla. Nike Free Flyknit är designad för att användas med eller utan strumpor, och sitter riktigt skönt på den bara foten. Tack vare den stretchiga ovadelen som formar sig efter foten garanteras en bra passform. Med den traditionella snörningen framtill kan du justera skon så att den är rätt för just dig.

Denna barfotasko är tillverkad i ett luftigt och stretchigt material som torkar snabbt efter träning. Sulan ger svag dämpning men är mjuk och flexibel för att passa framfotslöpning för den som vill springa så naturligt som möjligt. Nike Free Flyknit är superlätt som de andra Free-skorna så kan du välja mellan olika färger. För herrar finns Flyknit i blått och svart.

 

 

Vibram Fivefingers Komodosport LS (Herr)

Vibram Fivefingers Komodosport LS är en tåsko med maximal barfotakänsla med ett aggressivare utseende än de övriga Fivefingers. Komodosport har en sömlös insida för minskad friktion, vilket ger en bekväm sko som passar även till de längsta långpassen!

Vibram Fivefingers Komodosport LS har en 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Skon snöras med ett elastisk snörning framtill, som ger en bra passform för alla typer av fötter, även den som är lite bredare.

Komodosport LS kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Vibram Fivefingers Komodosport (Dam)

Vibram Fivefingers Komodosport är en tåsko med maximal barfotakänsla designad speciellt för kvinnor. Komodosport har ett mera aggressivt utseende än de övriga Fivefingers och passar utmärkt till alla slags aktiviteter från vattensporter till asfalt- och terränglöpning. Vibram Fivefingers Komodosport har en 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Skon har kardborrband över foten samt baktill. Komodosport kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Saucony Virrata 2 (Dam)

Saucony Virrata 2 är en färgglad nyhet som passar både nybörjaren och den vane barfotalöparen som vill springa lätt och naturligt. Saucony Virrata har en helt platt sula, men jämn dämpning under hela foten varför skon också är bra alternativ som “övergångssko” för nybörjaren som vill testa barfotalöpning.

Saucony Virrata 2 har ett 0 mm häldropp, vilket ger en helt platt sula, men skon har ändå en lätt dämpning som kan vara skön under längre träningspass när fötterna tröttnar. Mellansulan på Virrata är tillverkad i Eva och den yttre sulan i karbongummi har ett bra grepp på ojämna underlag. Överdelen av skon är tillverkad i ett väl ventilerande material som dessutom reflekterar ljus bra, vilket är perfekt under mörka kvällsträningspass. Saucony Virrata har en traditionell snörning framtill för en bra passform.

Saucony Virrata klassas som barfotasko och är ett bra val för den som vill ha en snygg sko med lite dämpning under hela foten. Virrata finns i en snygg röd-lila färg för damer och väger kring 170 gram.

Nike Free Flyknit barfotasko (Dam)

Äntligen är den här, den nya barfotaskon från Nike – Nike Free Flyknit! Free Flyknit är en superhet nyhet som har tagit barfotatrenden till en ny nivå – med en barfotasko som närmast påminner om en socka.

Nike Free Flyknit har den traditionella Free sulan, men ovandelen är speciell i en design som påminner mera om en strumpa än en sko. Nike Free Flyknit är designad för att användas med eller utan strumpor, och sitter riktigt skönt på den bara foten. Tack vare den stretchiga ovadelen som formar sig efter foten garanteras en bra passform. Med den traditionella snörningen framtill kan du justera skon så att den är rätt för just dig.

Denna barfotasko är tillverkad i ett luftigt och stretchigt material som torkar snabbt efter träning. Sulan ger svag dämpning men är mjuk och flexibel för att passa framfotslöpning för den som vill springa så naturligt som möjligt. Nike Free Flyknit finns i en snygg röd-lila färg.

 

 

Nya Nike Free Flyknit – sockliknande barfotasko

Nyheten Nike Free Flyknit ser både praktisk och snygg ut. Skorna är designade för att ta barfotalöpningen till en ny nivå, med ett utseende som påminner om en socka med en sula. Nike Free Flyknit går därför utmärkt att använda barfota, utan strumpor, men passar också fint att använda med en strumpa inuti om man så föredrar.

Sulan är riktigt flexibel och mjuk för att följa foten under löpningen, och ovansidan av skon har flexibel resår med enkel snörning framtill. Flyknit är designad för att vara så enkel som möjligt, men ändå ha allt du som löpare behöver. Nike Free Flyknit finns som vanligt i många härliga färger att välja mellan. Jag önskar jag kunde få ett par nu, men jag får vänta tills augusti då den nya barfotaskon kommer ut i butik. Förstås uppdaterar vi vår sida med den härliga nyheten så snart den finns att köpas i Sverige.

Nike Free Flyknit ny barfotasko utan snörning

Nike Free 3.0 V5 (Herr)

Nike Free 3.0 V5 är en av de nyaste och mest omtycka Nike Free-skorna. Nike Free 3.0 V5 har en skön barfotaliknande känsla i kombination med en snygg design.

Nike Free 3.0 V5 har ett lågt häldropp på endast 4 mm, som tillsammans med den mycket flexibla och greppvänliga yttersulan skapar en minimalistisk löparsko som kan användas både till träning, löpning och vardagsbruk. Ovansidan av skon är tillverkad i välventilerande mesh som låter foten andas under träningen. Mesh-materialet är mycket mjukt och flexibelt och anpassar sig vid användning efter fotens form. Skon har en traditionell snörning framtill.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V5 finns i herrstorlekar och finns i svart, grön-gult samt rött.

Fivefingers Komodosport (Herr)

Fivefingers Komodosport (eller KMD Sport) liknar Komodosport LS, men skillnaden är att Komodosport Velcro har kardborrband medan Komodosport LS har snörning och går aningen högre upp på vristen.

Komodosport är en barfotasko med ett nytt mera aggressivt utseende som passar från allt från fitness till löpning i svår terräng. Komodosport har en 4 mm Vibram yttersula som ger bra grepp även på ojämna och våta underlag. Mellansulan i EVA är formad efter foten för att ge en perfekt passform och för att fördela vikten jämnt. Innersulan är 2 mm hög, och sömlös för att minska på friktionen.

Fivefingers Komodosport har som alla övriga Fivefingers särskilda tåfack och skon kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers SeeYa LS (Dam)

Fivefingers SeeYa LS är en extremt minimalistisk barfotasko med supertunn sula anpassad för den mest kräsna barfotalöparen. Ovansidan är tillverkad i luftigt mesh, för att öka på barfotakänslan ytterligare och skapa den perfekta skon för skön löpning varma sommarkvällar. Skon tillåter foten att röra sig fritt tack vare den tunna sulan, men skyddar ändå foten från ojämnheter i underlaget. Yttersulan ger bra grepp på de flesta typer av underlag, och skon bra att använda i alla olika terränger.

Skillnaden från Fivefingers SeeYa är att dessa SeeYa LS har snörning istället för kardborrband framtill. SeeYa LS finns dessutom i en riktigt snygg design i grönt, rosa och gult. Fivefingers SeeYa LS går att tvätta i maskin.

Färgglad barfotasko från Under Armour

Den färgglada nyheten från Under Armour är svår att missa. Med sina livfulla färger, inspirerad av djungels grodor är Toxic Six (eller Poison Dart som den också kallas) ett hett alternativ till barfotalöpningen för den som gillar färgglatt!

Under Armour Toxic Six är en barfotasko som ger lätt dämpning under hela foten, men har ingen hälupphöjning för att ge en skön barfotakänsla under löpningen. Sulan är neutral och flexibel och formar sig efter foten.

under armour toxic six barfotasko

Ett av färgalternativen för damskon

Under Armours nya barfotasko Toxic Six är ett perfekt val för dig som vill ha barfotaskor som skiljer sig ur mängden – det lovar vi att Toxic Six kommer att göra!

Du hittar Under Armours nya barfotaskor för herrar här och för damer här.

Under Armour Toxic Six barfotasko (Dam)

Under Armour Toxic Six passar löparen som gillar färgglatt och barfotakänsla. Toxic Six är en lättviktsko i minimalistisk form. Skon kallas också Poison Dart och utseendet är inspirerad av djungelns giftiga grodor och finns i härliga neonfärger.

UA Toxic Six har en naturlig sula utan dämpning för hälen, men en Micro G-mellansula som ger svag dämpning under hela fotsulan. Sulan formar sig efter foten och ger bra passform och ett bra grepp. Ovansidan av skon är tillverkad i ett ventilerande neopren-material och har offset-skosnören på utsidan av skon för att ta bort trycket från metatarsalbenen.

Toxic Six har en flexibel yttersula och ger en skön barfotakänsla under löpningen. UA Toxic Six är ett lätt, enkelt och naturligt val för barfotalöparen som också vill satsa på stilen. Toxic Six (Poison Dart) finns i färgerna rosa-blått och ljusblått-grönt för damer.

Under Armour Toxic Six barfotasko (Herr)

Under Armour vill också vara med i jakten på den bästa barfotaskon och kommit ut med nyheten Toxic Six (eller Poison Dart som den också kallas). Under Armours Toxic Six passar dig som gillar färgglatt och barfotakänsla.

Toxic Six är en lättviktsko i minimalistisk form. Skon är inspirerad av djungelns giftiga grodor och finns i härliga neonfärger. UA Toxic Six har en naturlig sula utan dämpning för hälen, men en Micro G-mellansula som ger svag dämpning under hela fotsulan. Sulan formar sig efter foten och ger bra passform och ett bra grepp. Ovansidan av skon är tillverkad i ett ventilerande neopren-material och har offset-skosnören på utsidan av skon.

Toxic Six har en flexibel yttersula och ger en skön barfotakänsla under löpningen. UA Toxic Six är ett lätt, enkelt och naturligt val för barfotalöparen som också vill satsa på stilen. Toxic Six (Poison Dart) finns i färgerna orange-blågrön och svart-grönt för herrar.

Sport-bh viktig vid träning

När det kommer till träning är något av det allra viktigaste i utrustningsväg en bra sport-bh för oss kvinnor. Våra bröst ska vi ta väl hand om, och speciellt under träning när brösten utsätts för mycket hopp och rörelse, så är det viktigt med ett bra stöd för brösten.

Det är viktigt att välja rätt sport-bh som passar för den motionsform du utövar. Att använda en sport-bh anpassad för yoga till löpning är inte bra och brösten får inte tillräckligt med stöd vilket gör att både träningen och brösten blir lidande. Det är alltid bättre att välja en sport-bh med lite för mycket stöd än för lite stöd.

Visste du att en bra och stödjande sport-bh kan reducera bröstens rörelser med upp till 78 procent under högintensiv träning?

På nätet finns en riktigt bra sida om sport-bh:n, som du hittar här. På sidan hittar du ett mycket stort urval av sport-bh:n som passar för olika motionsformer, och genom att välja vilken impact (intensitet) din träningsform har så hittar du enkelt en sport-bh som passar just dig och dina behov. En bra och stödjande sport-bh som passar för high impact- motionsformer kan faktiskt minska bröstens naturliga rörelser med 78 procent, vilket gör träningen behagligare och roligare där du slipper bekymra dig om brösten.

På sidan hittar du också en mycket bra sport-bh-guide, som du kan använda dig av för att hitta rätt sport-bh enligt just dina behov. Du kan läsa om hur du väljer rätt sport-bh enligt din motionsform, hur du väljer rätt storlek och hur sport-bh:n ska sitta.

Sport-bh exempel för olika träningsformer:

Som vi nämde ska man alltså välja sport-bh enligt den motionsform som du utövar. Det är bra att ha skilda sport-bh:n för dina olika träningformer. Här kommer några exempel på vilka sport-bh:n som passar för vilken träningsform.

1. Sport-bh för löpning¨(High impact)

sport-bh

Shock Absorber är en omtyckt sport-bh som ger bra stöd vid högintensiv träning såsom löpning. Denna sport-bh stöder brösten optimalt och sitter bra mot kroppen. En Shock Absorber modell som passar utmärkt för löpning är Specific Run.

2. Sport-bh för styrketräning (Medium impact)

sport-bh styrketräning

Under Armours sport-bh:n är ett utmärkt alternativ för den som söker en snygg sport-bh som passar för styrketräning. Under Armout Still Gotta have It är en sport-bh som har medium impact och stöder bra för medelintensiva träningsformer. Riktigt snygg är den också!

3. Sport-bh för yoga (Low impact)

sport-bh yoga

Casall Padded är ett bra alternativ för dig som söker en sport-bh för lugnare aktiviteter. Casall Padded ger lätt stöd åt brösten och är riktigt snygg i många härliga färger. Sport-bh:n ger också brösten ett litet lyft tack vare vadderingen.

Dina bröst är absolut värda en sport-bh av bra kvalitet som stöder och skyddar. En bra stödjande och välsittande sport-bh gör träningen lite roligare och gör att du kan träna optimalt.

Löpskor på nätet

På denna sida om barfotaskor har vi som ni märkt ett stort utbud om just detta: barfotaskor. Barfotaskorna kännetecknas ju av att ha en tunn sula och lite stöd, för att man ska få ett par löparskor som ger en känsla av att springa barfota.

När man som nybörjare börjar med barfotaskor, så måste man långsamt trappa upp träningen för att progressivt göra vaderna starka för att de ska tåla belastningen vid löpning. Detta gör att man kan känna att träningen stampar på stället och du kan inte springa så långa sträckor som du skulle vilja.

Därför kan det vara ett tips att också köpa ett par traditionella löpskor, som du kan använda mellan gångerna du springer med barfotaskorna. Vanliga löpskor tillåter dig då att ibland springa längre sträckor trots att du håller på springer in barfotaskorna. Vilka typ av löpskor du använder spelar inte så stor roll, men ett tips kan vara att använda en neutral löparsko men som ändå har dämpning. Detta låter foten arbeta naturligt utan extra stöd, men i och med att löparskon har dämpning så kan du sjunka ner på hälen ibland för att spara på vaderna.

Ett annat tips är att investera i ett par traditionella löparskor, som du hela tiden använder vid sidan om din barfotalöpning. På så sätt springer du bara emellanåt med barfotaskorna, och om du tillexempel ska springa nån riktigt lång sträcka och känner dig osäker på om vaderna blir överbelastade, så springer du helt enkelt med löparskorna. Nackdelen med att ha två par olika uppbyggda skor, gör att du måste fundera mera på löpstilen framförallt när du springer med barfotaskorna, så att du inte blandar ihop de två stilarna och springer fel.

Att köpa ett par löparskor med neutral sula men som har dämpning är ett mycket bra alternativ för den som vill testa på barfotalöpning. Löparskon får isåfall gärna ha lågt häl-till-tådropp, det vill säga låg skillnad i fallet mellan häl och framfot. Det betyder då att det känns naturligt att springa på framfoten, men att du kan sjunka ner på hälen när du tröttnar tack vare dämpningen.

Om du tycker att barfotaskor suger (vilket vi hoppas att du inte tycker), eller helt enkelt vill ha tips på en komplement-löparsko till din träning, så tycker vi du ska kolla in löpskor.com, som säljer löparskor på nätet. På löpskor.com hittar du ett stort utbud av alla traditionella löparskor, och där finns också en och annan minimalist med också. Vi hoppas att du ska hitta löparskor du gillar och som lockar dig ut på härliga löprundor!

Nike Free 3.0 V5 (Dam)

Nike Free 3.0 är skon med mest barfotakänsla ur Nikes Free-samling. Nike Free 3.0 har blivit en populär sko att använda både till träning och till fritidsaktiviteter, både tack vare funktionaliteten och den snygga designen.

Nike Free 3.0 V5 har en mycket flexibel yttersula i gummi med ett våffel-mönster för ett bra grepp. Skon har en endast ett 4 mm häldropp och låg skoprofil för att foten ska få bra kontakt med underlaget. Den flexibla yttersulan följer fotens naturliga rörelser på ett skönt sätt. Ovansidan av V5 är designad i ett välventilerande mesh-mönster, som är riktigt flexibelt och formar sig efter fotens form vid användning.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V5 finns damstorlekar i färgerna turkost-orange och i svart-lila.

Nike Free 3.0 V4 (Dam)

Nike Free 3.0 är skon med mest barfotakänsla ur Nikes Free-samling. Nike Free 3.0 V4 finns i många snygga färger och har blivit en populär sko att använda både till löpning och till fritidsaktiviteter.

Nike Free 3.0 V4 har en mycket flexibel yttersula i gummi med ett våffel-mönster för ett bra grepp. Skon har en 4 mm mellansula för att foten ska få bra kontakt med underlaget.

Nike Free 3.0 V4 har en ovansida i luftigt tyg för att skon ska andas. Skon är riktigt bekväm tack vare insidan av skon som med sin sömlösa tighta passform håller foten på plats. Nike Free 3.0 är en sko som känns annorlunda än vanliga skor tack vare den flexibla sulan. Skon tillåter framfotslöpning samtidigt som sulan erbjuder stabilitet.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V4 finns grå-blått i damstorlekar.

 

Vibram FiveFingers Signa (Herr)

Vibram FiveFingers Signa är en välkommen nyhet för barfotafantasten som gillar vattensporter. Signa är nämligen en barfotasko som är framtagen av FiveFingers för att passa just till vattensporter och ge ett utmärkt grepp på våta underlag. FiveFingers Signa passar exempelvis för kitesurfing, stand up paddleboarding (SUP), vindsurfing, vågsurfning, fiskning, kajakpaddling och så vidare.

Vibram FiveFingers Signa har en extra greppvänlig yttersula för våta underlag, tillverkad i gummi. Yttersulan är extra flexibel för att du också ska kunna simma med skon. Signa har dräneringshål både i tyget och i sulan. Förutom vattensporter lämpar sig Signa också för andra aktiviteter, till exempel löpning och träning.

Vibram FiveFingers Signa är snyggt maskulina i läckert svart. Signa har de traditionella tåfacken för en barfotaliknande känsla, och framtill justeras passformen med ett kardborrband. Signa finns i herrstorlekar.

Saucony Hattori LC (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Saucony Hattori LC är en snygg, neutral och minimalistisk löpsko med barfotakänsla. Hattori LC är en riktigt lätt barfotasko och har en sula som följer foten. Hattori är tillverkad med extra mycket rum för tårna för att tillåta foten att röra sig fritt.

Saucony Hattori LC har en mjukt böjd sula som följer foten naturliga rörelser vid löpning. Saucony Hattori har lätt dämpning under häl och trampdyna, men ger ändå foten ett neutralt stöd som passar till barfotalöpning. Tack vare den lilla dämpningen passar skon också för vardagligt bruk och promenader. Skon har en traditionell snörning framtill.

Saucony Hattori LC finns i en snygg grå-svart färg med gröna detaljer för herrar.

Skechers Go Run Ride 2 (Dam)

Skechers Go Run Ride 2 är en barfotasko som erbjuder både svag dämpning och flexibilitet.

Mellansulan Resalyte har en 4 mm hälupphöjning och svag dämpning under hela skon som passar en mellanfotslandning. Denna Go Run Ride har aningen mera dämpning än de flesta andra barfotaskor, men är ändå mera minimalistisk än vanliga löparskor. Denna sko kan exempelvis vara bra för nybörjaren i barfotalöpning, som vill träna på den rätta tekniken med en mera förlåtande sula.

Skechers Go Run Ride 2 har en yttersula i greppvänligt gummi. Go Run Ride är en sko med mycket flexibilitet, för att skon ska följa fotens naturliga rörelser. Ovansidan är i syntetiskt mesh och syntet, som nästan är sömlös för att skon ska kunna användas med eller utan strumpor. Skon har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Run Ride 2 finns i en snygg svart färg med färgglada detaljer samt i fräscht rosa för damer – dessutom till ett riktigt bra pris!

Skechers Go Run 3 (Dam)

Skechers Go Run 3 har en lite tjockare sula än många andra barfotaskor, och kan därför vara bra för att lära sig löpa med barfotaskor om man känner sig osäker. Skon är designad för att landa på framfoten och inte på hälen.

Skechers Go Run 3 har 4 mm häldropp. Den totala sulhöjden är aningen högre än en traditionell barfotasko. Go Run 3 är med sina 147 gram designad för att väga så lite som möjligt med en lätt mellansula.

Go Run 3 har en nästintill sömlös ovansida i mesh och syntet för en bra passform och en bekväm sko. Skon är behandlad för att motverka lukt och har en traditionell snörning framtill. Go Run 3 är tillverkad med mera rum för tårna och tillåter foten att röra sig fritt.

Skechers Go Run 3 finns i grått, vitt och lila med snygga detaljer – dessutom till ett riktigt bra pris!

Skechers Go Run 2 (Herr)

Skechers Go Run 2 är en barfotasko som är konstruerad för att löparen ska landa på framfoten och inte på hälen. Go Run 2 har lite tjockare sula än många andra barfotaskor, och kan därför vara en bra för att lära sig löpa med barfotaskor om man känner sig osäker.

Skechers Go Run 2 har 4 mm häldropp, vilket är mindre än en traditionell löparsko, och gör det lättare att landa på framfoten. Go Run 2 är designad för att väga så lite som möjligt med en lätt mellansula, för en snabb och bekväm sko. Skon väger endast 186 gram.

Go Run 2 har en nästintill sömlös ovansida i mesh och syntet. Skon är behandlad för att motverka lukt och har en traiditionell snörning. Go Run 2 är tillverkad med mera rum för tårna och tillåter foten att röra sig fritt.

Skechers Go Run 2 finns i snyggt svart och rött med färgglada detaljer.

New Balance Minimus 10V2 Trail (Herr)

New Balance Minimus 10V2 Trail är en het nyheten bland barfotaskorna. Denna Minimus 10V2 är en kombination av de omtyckta 10V2- och 10Trail-skorna. Denna sko är designad för att passa alla underlag – allt från jämn asfalt till svåråtkomlig skogsterräng.

Minimus 10V2 Trail har en skön barfotakänsla med en låg skoprofil och ett 4 millimeters häldropp. Denna sko får gärna användas barfota, eftersom insidan är sömlös och dessutom behandlad antibakteriellt för att motverka lukt. Framtill är skon extra bred för en skön minimalistisk känsla. Ovansidan är tillverkad i välventilerande mesh.

Mellansulan är tillverkad i EVA och yttersulan är en slitstark och greppvänlig Vibram-sula, som passar även i den tuffaste terräng. Minimus 10V2 Trail är framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

New Balance Minimus 10V2 Trail väger endast 175 gram och finns i herrstorlekar. Finns i en snygg svart färg med gul sula.

New Balance Minimus 10V2 Trail (Dam)

Nyheten från New Balance stavas Minimus 10V2 Trail, och är en barfotasko som passar för terräng. New Balance 10V2 Trail är en blandning av de båda populära skorna Minumus 10V2 och Minimus 10 Trail.

New Balance Minimus 10V2 Trail har en minimal häldropp på 4 mm, vilket ger en skön barfotakänslan tillsammans med den låga skoprofilen.

Minimus 10V2 Trail har en antimikrobiell och sömlös insida för att du ska kunna använda skon utan strumpor. Ovansidan är tillverkad i lvälventilerande mesh, och mellansulan i EVA. Yttersulan är en greppvänlig sula från Vibram som passar för alla typer av terräng – från asfalt till svåråtkomlig terräng. Skon är aningen bredare framtill för en skön minimalistisk passform.

New Balance Minimus 10V2 Trail väger endast 129 gram och finns i snyggt grå-svart för damer.

New Balance Minimus 10V2 Road (Dam)

Minimus 10 V2 Road är ännu en härlig färgglad nyhet från New Balance. Som namnet antyder är Minimus 10 V2 en barfotasko som främst passar för löpning på vägar.

New Balance Minimus 10 V2 Road har en Vibram yttersula som ger bra grepp på jämna underlag. Skon har 4 mm häl till tå dropp för en skön barfotakänsla. Den totala sulhöjden är aningen högre än de andra Minimus-skorna. Ovansidan på Minimus 10 V2 Road är i ett skönt material, och det går bra att springa utan strumpor i skorna. Skon är mycket lätt med sina 147 gram.

Minimus 10 V2 Road finns i en härlig blå för damer och har en traditionell snörning framtill.

New Balance Minimus 10 V2 Road (Herr)

Minimus 10 V2 Road är ännu en härlig färgglad nyhet från New Balance. Minimus 10 V2 är en barfotasko som passar främst för löpning på vägar.

New Balance Minimus 10 V2 Road har en Vibram yttersula för den bästa markkontakten med foten. Skon har 4 mm häl till tå dropp, vilket är en tredjedel mindre än en traditionell löparsko. Den totala sulhöjden är aningen högre än de andra Minimus-skorna. Ovansidan på Minimus 10 V2 Road är i ett skönt material, och det går bra att springa utan strumpor i skorna. Skon är mycket lätt med sina 184 gram.

Minimus 10 V2 Road finns i en härlig gul-blå färg för herrar och har en traditionell snörning framtill.

New Balance Minimus Zero Road (Dam)

New Balance Minimus Zero Road är en barfotasko för kvinnor som lämpar sig för allround löpning. Namnet Zero betyder att skon har minimalt med sula för en äkta barfotaupplevelse. Minimus Zero Road är en riktigt skön och lätt barfotasko för den kräsne barfotalöparen.

New Balance Minimus Zero Road har en Vibram yttersula, som greppar bra på jämna underlag som asfalt och grus. Häl till tå dropp är 0 mm, vilket betyder att skon har en skön barfotakänsla med en helt platt sula. Mellansulan REVlite ger bra flexibilitet och en fjärderlätt dämpning.

Ovansidan av Minimis Zero Road har en ovansida av sömlöst, syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas, och skon går bra att använda med eller utan strumpor.

New Balance Minimus Zero Road väger endast 124 gram och finns i en snygg rosa färgbför kvinnor. Skon har traditionell snörning framtill.

New Balance Minimus Zero Road (Herr)

New Balance Minimus Zero Road är en barfotasko som lämpar sig för allround löpning. Namnet Zero betyder att skon har minimalt med sula för en äkta barfotaupplevelse.

Minimus Zero Road har en slitstark yttersula i Vibram som lämpar sig bra för att greppa jämna och våta underlag. Skon har en 0 mm häl till tå dropp, det vill säga en hel platt sula. Mellansulan REVlite ger bra flexibilitet och en fjärderlätt dämpning.

Ovansidan av Minimis Zero Road har en ovansida av sömlöst, syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas, och skon går bra att använda med eller utan strumpor.

New Balance Minimus Zero Road väger endast 181 gram och finns i fräscht blått för herrar. Skon har traditionell snörning framtill.

Merrell Vapor Glove (Dam)

Vapor Glove är en lätt och snygg barfotasko med skön barfotakänsla från Merrell, designad för damer.

Vapor Glove har en zero drop sula, vilket ger en skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med marken. Ovandelen av skon och innersulan är i mesh, vilket gör skon enkel att tvätta. Risken för dålig lukt är minimal eftersom skon är behandlad antibakteriellt.

Merrell Vapor Glove ger den bästa passformen med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan är populära Vibram för en bra kvalitet och för bästa grepp.

Skon finns i en röd-blå färg med gula detaljer samt i svart med rosa och blå detaljer. Kan tvättas i 30 grader.

Vibram Fivefingers Bikila LS (Herr)

Vibram Fivefingers Bikila LS är en variant av den klassiska bikila-skon, som har en annorlunda och stadigare snörning för att passa en något bredare fot. Bikila LS riktar sig till alla typer av aktiviteter, och liksom Bikila har Bikila LS den klassiska greppvänliga sulan på 3 mm, med 4 mm sula under framfoten för en skönare fotisättning. Ovansidan av Vibram Fivefingers Bikila LS är stretchigt polyamid, som i kombination med det nya snörnings-systemet ger en superbra passform. Skorna kan tvättas i maskin och väger ca 150 gram per sko.

Adidas Adipure Adapt (Dam)

Adidas Adipure Adapt är en lätt barfotasko från Adidas som har en bra passform. Adipure Adapt har en ovandel i Techfit som formar sig efter foten och ger en skön löpupplevelse.

Adipure Adapt har en slistark adiWEAR yttersula med 4 mm häl till tå dropp som skyddar mot ojämnheter i marken. Innersulan är adiPURE för bästa komfort och lätt dämpning. Adipure Adapt är den första barfotaskon från Adidas och tillåter foten röra sig naturligt för en skön barfotakänsla.

Adipure Adapt finns i fräscht rosa för damer. Skons baksida har en ögla för att den ska vara lätt att komma i och ur. Skon väger endast 130 gram.

Adidas Adipure Adapt (Herr)

Adidas Adipure Adapt är en barfotaskor från Adidas med en passform som ingen annan sko. Adipure Adapt är en riktigt lätt barfotasko.

Adidas Adipure Adapt har en adiWEAR-yttersula med 4 mm häl till tå dropp som ger lätt dämpning och formar sig efter foten. Sulan är slitstark och skyddar från ojämnheter i underlaget. Ovandelen av skon är elastisk Techfit, som formar sig efter foten för en bra passform. Skon är lätt att ta på och av tack vare öglan på baksidan av skon.

Adipure Adapt finns i en härlig röd färg på sportamore. Skon väger endast 130 gram.

Inov-8 Road-X 233 (Herr)

Inov-8 Road-X 233 är en löpsko för herrar som har en minimalistisk känsla. Road-X 233 har ett 6 mm häldropp (aningen mera än många andra barfotaskor, men ändå dubbelt mindre än traditionella löparskor). Denna sko är mycket populär bland triatleter, marathon-och långdistanslöpare eftersom skon både dämpning och en minimalistisk känsla.

Inov-8 Road-X 233 är en löparsko som är designad för att främst användas på jämna underlag. Tack vare en extra förstärkning i skon så skyddas skon fotens plantara fascia, ett ligament som kan bli överbelastat under långa löppass. Skon har en låg profil och en stor kontaktyta.

Innersulan är 6 mm, och mellansulan är tillverkad i EVA. Yttersulan är tillverkad i ett greppvänligt gummimaterial, Sticky, som greppar bra även på våta underlag.

Inov-8 Road-X 233 väger endast 233 gram och finns i herrstorlekar. Skon finns i en snygg röd-vit färg.

Inov 8 Road Xtreme 138 (Unisex)

Inov-8 Road Xtreme 138 är en sko för både damer och herrar som finns i storlekarna UK 7-UK 10. Road Xtreme 138 är en sko med mycket lätt vikt för en snabb sko med bra grepp på underlaget. Namnet 138 kommer från vikten, skon väger endast 138 gram. Road Xtreme 138 har en mycket tunn sula och ett häldropp på 0 mm, för en riktigt skön barfotakänsla.

Inov-8 Road Xtreme 138 har en ovansida i syntet och mesh, vilket ger en sko som andas. Mellansulan är i EVA och yttersulan är greppvänligt gummi.

Road Xtreme 138 är alltså unisex och finns i snyggt rött-blått-vitt.

Topp 5 julklappstips för barfotalöpare

Det börjar snart dra ihop sig till jul och många har säkert börjat söka efter julklappar redan. På samma gång så finns det kanske de som inte har en aning om vad de skall köpa för julklappar. Ett par barfotaskor skulle uppskattas väldigt mycket av en person som tycker om att springa eller bara vill testa på att börja springa med barfotaskor, men då undrar man kanske vilket par man skall välja av de många som finns.

Många av de barfotaskor som finns så är egentligen menade att användas på sommaren men det finns några par som man kan också använda på vintern. De skorna är lite högre så man inte får snö i sina skor, samtidigt så är de lite tjockare så man inte fryser om sina fötter.

saucony-peregrine-3-barfotasko-246x200

Saucony Peregrine 3 är ett par damskor som passar bra till vinterlöpningen. Den har en hälupphöjning som är på 4 mm. Den passar för all typ av terräng och därför kan man också använda den på vintern. Skon väger endast 247 gram så den är väldigt lätt och på Sportamore kostar den endast 899 kr.

fivefingerslontra

Fivefingers Lontra är ett par barfotaskor som är planerade just för vinterlöpning. Den har ett högre skaft som går ända upp på vristen, är vattentät och är varmare. Den har en EVA-sula som är på 4 mm och den är varm även på frusen mark. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för att den skall vara så bekväm som möjligt. Insidan är i fleece och det är väldigt skönt att ha på vinter. De finns i svart-grönt för herrar och svart-rosa för damer. Vid Sportamore kostar den 1795 kr.

merrell-ascend-glove-246x200

Merrell Ascend Glove är en barfotasko för damer som har en häldropp på 0 mm. Den passar bra att ha på vintern eftersom den har en Gore-Tex material på ovansidan som gör att den är vattentät och håller bra i alla väder. Ovansidan är tillverkad i vattentät syntet som formar sig efter foten. Den väger endast 255 gram och finns i rosa-grå. Vid Sportamore kostar den endast 1199 kr.

inov-8-x-talon-212-barfotasko-terräng-246x200

Inov-8 X-Talon 212 är en barfota sko för herrar. Den har en häldropp på 6 mm och har en extremt greppvänlig yttersula i gummi som gör att den passar för både torra och våta underlag. Den passar för terränglöpningar, behagliga träningspass samt fartfyllda tävlingar. Den finns i herrstorlekar och i en färgkombination av svart, turkost och orange. På Sportamore kostar den 1295 kr.

inov-8-trailroc-236-terräng-246x200

Inov-8 Trailroc 236 är en barfota sko för damer som har en hälupphöjning på 3 mm. Den har en innersula som är 6 mm tjock och mellansulan är av EVA. Yttersulan är tillverkad i 3 gummimaterial som är mycket grppvänligt och passar för våt terräng, därför är den väldigt bra att använda under vintern. Den väger endast 236 gram och finns i en färgkombination av svart, turkost och rosa. På Sportamore kostar den 1395 kr.

Här fick du lite tips vad du kan köpa för julklapp i år åt din barfotalöpande vän eller åt någon som skulle vilja testa på att börja springa med barfotaskor.

Adidas Adipure Trainer 1.1 (Herr)

Adidas Adipure Trainer 1.1 är Adidas satsning på ett par barfotskor liknanande originalet Fivefingers. Adipure Trainer 1.1 har separata tåfack för att motsvara känslan av att springa barfota.

Adipure Trainer 1.1 har en slitstark yttersula i gummi. Innersulan ger aningen extra stöd för hälen. Ovansidan av Adipure Trainer är tillverkad i stretchigt syntetiskt mesh, som tillåter skon att andas. Skorna är behandlade antibakteriellt för att motverka lukt.

Adipure Trainer 1.1 finns i fräscht svart-gul för herrar.

Merrell Vapor Glove (Herr)

Vapor Glove är en fräsch nyhet från Merrell. Vapor Glove känns igen för den fräsiga gröna färgen och är en sko som passar för de flesta terränger.

Vapor Glove har en zero drop sula, vilket ger en skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med marken. Vapor Glove är en barfotasko med en överdel och innersula i mesh som andas. Skon är behandlad antibakteriell för att motverka lukt.

Merrell Vapor Glove ger den bästa passformen med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan är Vibram för bästa grepp. Skon kan tvättas i kallt vatten.

Merrell Vapor Glove är helt enkelt ännu en traditionell äkta barfotasko som dessutom är riktigt snygg att se på. Skon finns i grönt (gul-blå) för herrar och rosa-rött för damer.

Inov 8 Evoskin (Unisex)

Inov 8 Evoskin är en barfotasko med tåfack som ger en ultimat barfotakänsla. Skon är tillverkad av silikon, och ger en perfekt passform kring foten på ett sätt som ingen annan barfotasko gör. Evoskin är perfekt för den som söker barfotakänslan och vill stärka fotens muskler hemma eller på gymmet, eller för barfotalöparen som vill ha minimalt med skydd.

Inov 8 Evoskin är tänkt för användning inomhus eller utomhus. Den tunna sulan skyddar till viss del mot ojämnheter i marken, men om man tänker springa med skorna bör man vara lite försiktig för vassa föremål. Evoskin används med fördel utan strumpor.

Passformen säkras med silikonband över fotryggen. Inov 8 Evoskin väger 190 gram. Evoskin passar för både damer och herrar och skon finns i storlekarna 33-42.

Välj rätt barfotaskor!

När du kommer in på vår framsida så kan du se att vi valt ut några av våra favoriter som passar för nybörjaren, den vane barfotalöparen och för den extreme barfotalöparen. Varför just dessa skor? Här berättar vi lite hur vi tänkte, och vad du kan tänka på när du vill välja rätt typ av barfotaskor, oberoende om du är nybörjare inom barfotalöpning eller erfaren barfotalöpare.

För nybörjaren tycker vi att Merrell Bare Access 2 är ett bra val, eftersom den har barfotakänsla men en lite tjockare sula på 8 mm, vilket är bra för den som är ny i leken och ännu söker den rätta framfotstekniken. För den vana löparen valde vi ut ett par Fivefingers, som är en av de traditionella barfotaskorna som passar den som springer med en framfotsteknik. För den extreme valde vi ut ett par Vivobarefoot Achilles, som har en ultratunn sula och passar endast den som har stor erfarenhet av barfotalöpning och vill ha ett så minimalt alternativ som möjligt.

Vi vill ändå poängtera att det förstås är möjligt att göra andra val ur vårt fina sortiment. Om man som nybörjare vill köra rakt på med ett par Fivefingers, så går det också bra. I såna fall är det bara extra viktigt att man börjar barfotalöpa lugnt och försiktigt och ökar sträckorna vartefter. Ett utmärkt alternativ om man vill slå till direkt på ett par “äkta” barfotaskor som Fivefingers är att använda dom vid sidan av sin vanliga löpträning för att försiktigt vänja kroppen vid den nya belastningen.

Och förstås fungerar det likadant tvärtom också. Den vane barfotalöparen kan med fördel ha ett par Merrell Bare Access som omväxling, exempelvis när man springer en längre sträcka en normalt och kanske vill sjunka ner en aning i löpsteget om vaderna tröttnar.

Det finns alltså inga rätt eller fel – utan det är du själv som väljer vilken barfotaskor som passar dig själv! Men i regel kan man säga att en tunnare sula passar den med bra erfarenhet och en lite tjockare sula passar den som vill lära sig barfotalöpa.

Om du inte kan bestämma dig så är ett bra tips att köpa två varianter för variation i löpspåpret – en med aningen tjockare sula och en med tunn sula. Själv har jag som skriver detta ett par Fivefingers Bikila och ett par Nike Free, och jag kan av erfarenhet säga att det är skönt med variation ibland. Fötterna mår bra av omväxling!

Merrell Road Glove Dash 3 (Dam)

Merrell Road Glove Dash 3 är en av Merrells barfotasko-nyheter för damer. Road Glove Dash 2 är en mycket snygg sko som är utformad för att ge en skön barfotakänsla på även de hårdaste underlag. Skon har en bra passform och en lite hårdare sula som ändå ger en bra barfotakänsla.

Merrell Road Glove Dash 3 har en zero drop sula och en dämpning på 4 mm för bästa barfotakänsla.Skon har även ett 9,5 mm djup i trampytan för en god passform. Yttersulan är Vibram för ett bra grepp på tuffa ytor.

Överdelen på Road Glove Dash 3 är i syntetiskt läder, och har framtill en skyddande tåhätta. Skon är utrustad med reflekterande detaljer för att den ska synas bra i mörker. Skon har ett foder av mesh och är behandlad för att motverka lukt. Skon tål tvätt i kallt vatten.

Skon har traditionell snörning och finns i snyggt blått och lila för damer.

Merrell Road Glove 3 (Herr)

Merrell Road Glove 3 är Merrells senaste barfotanyhet för herrar. Barfotaskon Road Glove 2 är gjord för löpning på alla underlag, och passar också bra för löpning på asfalt och hårdare underlag.

Road Glove 3 har en Vibram yttersula med 0 mm drop. Mellansulan har en 4 mm dämpning med ett djup på 9,5 mm för en perfekt passform och barfotakänsla. Skon har även en skyddande mellansulakudde för trampdynan.

Överdelen av Road Glove 3 är i syntetiskt läder, har en skyddande tåhätta och ett foder i mesh. Skon finns i de snygga färgerna vitt- guld och svart-rött-gult.

Merrell Road Glove 3 är ett val för den kräsna barfotalöparen som vill ha en äkta barfotasko med bra passform för att typer av underlag.

Merrell Crush Glove (Dam)

Merrell Crush Glove är en snygg barfotasko för kvinnor från Merrell. Crush Glove kan användas till alla sporter, men är speciellt anpassad för inomhusträning.

Merrell Crush Glove är en barfotasko med 0 mm häldropp och endast 4 mm dämpning i sulan, vilket ger en skön minimallistisk känsla i steget. Yttersulan är en Vibram non-marking sula som ger bra grepp på jämna inomhusytor. Ovansidan av skon är tillverkad i luftigt mesh för bra ventialtion, och har förstärkning i tyget för att tåla tuffa tag och ge bra grepp vid exempelvis repklättring, och därför är skon populär också för crossfit-utövare.

Merrell Crush Glove kan tvättas i 30 grader och finns i lila med gula detaljer och rosa i vita detaljer. Skon har traditionell snörning framtill för en bra passform

Merrell Pace Glove 2 (Dam)

Merrell Pace Glove 2 är en barfotasko designad för kvinnor, och är en superlätt sko som ändå har en skyddande sula mot stenigt underlag. Merrell Omni-Fit snörnings-system försäkrar dig om en bra passform, därav skons namn (Glove) eftersom den ska passa som hand i handsken. En fotsula behandlad med Aegis motverkar lukt.

Merrell Pace Glove är en sko med utsida i microfiber och mesh som andas och transporterar bort fukt. Den har en vibram yttersula i gummi och en mellansula i EVA – en tunn total sultjocklek på 4 mm. Merrell Pace Glove har snörning framtill och insida i textil. Merrell Pace Glove har en platta med stötdämpande funktion i framfoten, vilket hjälper foten att fördela trycket över framfoten vid barfotalöpning där man landrar just på framfoten.

Merrell Pace Glove har 0 mm hälupphöjning, det vill säga den är helt platt som en barfotasko bör vara. Skon kan tvättas vid behov i kallt vatten. En sko väger 133.3 gram. Skon finns i svart, grått och i blå-lila.

Merrell Trail Glove 2 (Herr)

Merrell Trail Glove 2 är en snygg barfotasko som är gjord för terränglöpning. Trail Glove 2 är en mycket lätt sko med bra passform, namnet Glove kommer från att skon ska passa perfekt för din fot.

Trail Glove 2 har en Vibram-yttersula av gummi som greppar på ojämnt underlag som snö och is och skyddar mot stenar och rötter. Överdelen är i syntetiskt läder för skydd för tuffare tag och luftig mesh för en sko som andas. Ett stöd på innersulan för mellanfoten skyddar och ger en perfekt passform för foten.

Merrell Trail Glove 2 har en 4 mm dämpande EVA-mellansula. Innersulan har också en 1 mm stötdämpning under framfoten för att fördela trycket jämnt. Skon är behandlad för att motverka lukt.

Trail Glove 2 har traditionell snörning och är mycket lätt med sina 176 gram per sko. Skon finns i fräscht blått, grått-gult och ljusgrått-orange för herrar.

Merrell Excursion Glove (Herr fritidssko)

Merrell Excursion Glove är snygg vardagssko för herrar. Excursion Glove är en snygg fritidssko med en skön minimalistisk barfotakänsla.

Excursion Glove har en helt platt Vibram-sula på 0 mm, med en 4 mm dämpning. En dyna under framfoten dämpar från stötar och skyddar trampdynan. Skon är i perforerat läder som formar sig efter foten, och överdelen av skon är i syntet och mesh i en snygg retrolook.

Merrell Excursion Glove är den perfekta fritidsskon för den som vill ha en snygg, modern sko med en skön barfotakänsla!

Merrell Lorelei Link (Dam fritidssko)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Lorelei Link för damer är en snygg fritidssko, som inte lämpar sig för barfotalöpning. Men skon gör sig utmärkt till promenader med sin minimalistiska passform med häldämpning. Skon har en avtagbar innersula i EVA och en yttersula i greppvänlig gummi.

Lorelei Link finns i snyggt svart med en överdel i svinmocka och mesh. Fodret inuti skon är ventilerande mesh. Mellansulan är Merrell Q-form för stabilitet och komfort. Skon har en luftkudde under hälen, och därför passar skon utmärkt till promenader och långa shoppingrundor.

Adidas Adipure Trainer 1.1 (Dam)

Adidas Adipure Trainer 1.1 är Adidas satsning på ett par barfotskor liknanande originalet Fivefingers. Adipure Trainer 1.1 har separata tåfack för tårna för den bästa barfotakänslan där man känner av underlaget.

Adipure Trainer 1.1 har en slitstark yttersula i gummi. Innersulan ger aningen extra stöd för hälen. Ovansidan av skon är i stretchigt syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas. Skorna är behandlade antibakteriellt för att motverka lukt.

Adipure Trainer 1.1 finns i fräscht svart-lila för damer.

Vibram Fivefingers Bikila (Herr)

Vibram Fivefingers Bikila är en av original-modellerna av Fivefingersskorna och är en av de vanligaste Fivefingersmodellerna. Bikila har barfotaskorna ger en underbar känsla av att springa barfota, men skyddar ändå foten mycket bra mot ojämnheter i marken.

Bikila från Vibram är gjord i ett snabbtorkande material, vilket gör att barfotaskon är utmärkt också för strandliv och vattensporter, och passar också utmärkt på gymet eller på yogan. Men först och främst så är Vibram fivefingers Bikila gjord för barfotalöpning i alla terränger, en uppgift som Bikila sköter galant.

Bikila har en 4 mm tunn sula som följer fotens naturliga form. Sulan har extra skydd under fotsulan och tårna för framfotslandning, och har en mycket greppvänlig sula som klarar även den tuffaste terräng. Bikila har ingen snörning, utan ett kardborrband över foten som är snabb att fästa. Bikila väger 170 gram per sko och kan kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Treksport (Herr)

Vibram Fivefingers Treksport är som namnet antyder ett val för barfotalöparen som gillar terräng. Modellen Treksport är designad med en extra greppvänlig sula för utomhusaktiviteter, och passar utmärkVibram Fivefingers Treksport är som namnet antyder ett val för barfotalöparen som gillar terräng. Modellen Treksport är designad med en extra greppvänlig sula för utomhusaktiviteter, oct vid terränglöpning.

Vibram Fivefingers Treksport har originalutseendet med fem tå-fack, men har en extra stadig snörning för bra passform. Treksport har en 4 mm Vibram sula och har en andningsbar översida i mjukt Carbon-fiber. Insidan av sulan är antimikrobiskt behandlad för att motverka lukt.

Treksport kan tvättas i tvättmaskin och väger 184 gram per sko.

 

Merrell Tour Glove (Herr fritidssko)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Tour Glove för herrar är en barfotasko anpassad till vardagsbruk. Merrell Tour Glove är en riktigt snygg sko i svart, mjukt läder som passar till det mesta. Skon har en bra passform för en bra barfotakänsla.

Tour Glove har en 0 mm Vibram yttersula och en dämpning på 4 mm. Skon är behandlad antibakteriellt för att motverka lukt. Merrell Tour Glove är en riktigt snygg fritidssko som ger en skön barfotakänsla och tränar upp dina fotmuskler medan du använder dem.

New Balance Minimus 10 Trail (Herr)

New Balance har en skoserie kallad Minimus som går i minimalistisk stil och passar utmärkt som barfotaskor. New Balance Minimus 10 Trail är en sko som passar de flesta terränger tack vare den bekväma överdelen i mesh och syntet och den greppvänliga Vibram-yttersulan.

New Balance Minimus 10 Trail är odör-behadlad för att motverka lukt. Minimus 10 Trail kan användas med eller utan sockor. Skon är mycket lätt och har en 4 mm drop från sula till häl, vilket ger en mycket skön barfotakänsla. Minimus 10 Trail är mycket snyggt designad i svart och rött och har traditionell snörning framme för en god passform.

Minimus 10 Trail är en omtyckt barfotaskor som blivit framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

New Balance Minimus 10 Trail (Dam)

New Balance har en skoserie kallad Minimus som går i minimalistisk stil och passar utmärkt som barfotaskor. New Balance Minimus 10 Trail är en sko som passar för löpning på både asfalt och på skogsvägar tack vare den bekväma överdelen i mesh och syntet och den greppvänliga Vibram-yttersulan.

New Balance Minimus 10 Trail är antibakteriellt behandlad för att motverka lukt, och skon passar att använda både med eller utan sockor – som du själv föredrar. Skon är mycket lätt och har en 4 mm drop från sula till häl, vilket ger en mycket skön barfotakänsla. Minimus 10 Trail är mycket snyggt designad och har traditionell snörning framme för en god passform.

Minimus 10 Trail är en omtyckt barfotaskor som blivit framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

 

Fivefingers Lontra (Dam)

Fivefingers Lontra är någon av de nyaste barfotaskorna från Vibram som är tänkt för vinterlöpning. Lontra går högre upp på vristen och är varm och vattentät, vilket gör skon till den perfekta barfotaskon för vinterlöpning! 

Lontras EVA-sula på 4 mm håller foten varm även på frusen mark, och uttersulan TREK ger bra grepp även på de svåraste underlag. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för en riktigt bekväm sko, och insidan som är i fleece är mjuk och skön på foten.

För en bra passform har Fivefingers Lontra ett kardborrband på framsidan. Skon finns i svart-grönt för herrar och rosa-svart för damer.

Fivefingers Entrada (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället.

Entrada är en nyhet för damer från Fivefingers. Entrada är en enkel barfotasko i klassisk stil som passar bäst för inomhusträning eller utomhusträning under sommarhalvåret. Tack vare den minimalistiska stilen har skon en skön passform och tillåter tuffa träningspass!

Fivefingers Entrada har en traditionella EVA mellansulan och Fresca yttersulan, som ger skön känsla mot underlaget och tillåter bra grepp på hala underlag. Sulan ger en dämpning på 3,5 millimeter och har ingen hälupphöjning för att ge den skönaste barfotakänslan. Ovansidan av skon är tillverkad i luftig mesh för bra ventialtion. De separata tåfacken i kombination med det minimalistiska stödet gör att du inte märker att skon sitter på foten. Som barfota – fast bekvämt skydd för foten från ojämna underlag.

Skon finns i färgen orange-vit på Sportamore.

Nike Free Run +2 EXT (Dam)

Nike Free Run +2 EXT är en lätt träningssko som med fördel kan användas till barfotalöpning. Nike Free Run +2 har en mjuk och böjlig slitstark sula i gummimaterail, med många snitt i sett underifrån. Skon är mycket lätt och är helt neutral för foten för en skönbarfotakänsla.

Sulan på Nike Free Run är inte helt zero drop, det vill säga hälen är något högre än trampdynan, varför skorna också passar bra till promenader, inomhusträning och för vardagligt bruk.

Nike Free Run +2 är ett val för den stilmedvetna eftersom skon finns i många olika färger och nyanser. På sportamore finns Nike Free Run +2 i svart/rosa.

Saucony Hattori LC (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Saucony Hattori LC är en snygg, neutral och minimalistisk löpsko med barfotakänsla. Hattori kännetecknas av att vara riktigt lätt och ha en sula som följer foten. Hattori är tillverkad med extra mycket rum för tårna för att tillåta foten att röra sig fritt.

Sett från sidan har Hattori LC en sula som inte är helt rak, utan har den lägsta punkten mitt under foten. Saucony Hattori har lätt dämpning under häl och trampdyna, men ger ändå foten ett neutralt stöd som passar till barfotalöpning. Tack vare den lilla dämpningen passar skon också för vardagligt bruk och promenader. Skon har snörning framme för en god passform.

Saucori Hattori för damer väger 108 gram. Skon är i färgerna grått och fräscht blått.

Nyhet: Fivefingers Lontra barfotaskor för terräng

Vibram Fivefingers har kommit ut med en underbar nyhet: Fivefingers Lontra som är en barfotasko för den svåraste och tuffaste vinterterräng. Skon går högre upp på fotleden, har en tjockare översida, och är vattentät. Hurra – det är alltså den perfekte barfotaskon för vinterlöpning! 

Lontras EVA-sula på 4 mm håller foten varm även på frusen mark, och uttersulan TREK ger bra grepp även på de svåraste underlag. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för en bekväm passform, och insidan i mjuk fleece är behaglig för foten.

För en bra passform har Fivefingers Lontra ett kardborrband på framsidan. Skon finns i svart-grönt för herrar och rosa-svart för damer. Du hittar skon här på sportamore.

Fivefingers Lontra på Barfotaskor.net

fivefingers lontra barfotasko vinter

 

Nike Free Run +3 (Dam)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Nike Free Run +3 för kvinnor är en av de vanligaste barfotaskorna av Nike med tunn sula och lätt sko, vilket gör att skon passar för barfotalöpning.

Nike Free Run +3 är superlätta till vikten. Sulan på skorna är tunnare än vanliga löpskor  och har snitt i yttersulan, vilket ger en riktigt sula som formar sig efter foten med skön barfotakänsla. Skon är neutral, vilket betyder att den har varken pronations- eller supinationsstöd.

Nike Free +3 har en lite tjockare sula än övriga barfotaskor, och passar därför den som vill ha ett par barfotaskor som också kan användas till vardags, inomhusträning eller promenader.

Nike Free Run +3 finns förutom i lila också i svart/brons och gul/grå.

Tips på billiga barfotaskor

När det kommer till barfotaskor finns det en hel uppsjö av olika märken och modeller att välja mellan. Vissa barfotaskor med starkare namn har ofta lite dyrare skoalternativ, men det finns också billiga barfotaskor på marknaden som kan fungera precis lika bra som de dyrare alternativen. Här tipsar vi om billiga barfotaskor, varav alla kan beställas från nätet direkt hem till barfotalöparen som inte vill satsa en hel månadslön på nya barfotaskor!

Du kan också gå till kategorin billiga barfotaskor genom att klicka här. 

1. Anatomic Barfotaskor

Tjeckiska Anatomic har ett väldigt stort utbud av barfotaskor till priser från och med 380 kronor. Du hittar Anatomic barfotaskor hos Widetoes.com.

2. Muddus Utter

Muddus Utter barfotasko är en av favoriterna bland billiga barfotaskor. Muddus Utter har en liknande skouppbyggnad som Fivefingers och samma härliga barfotakänsla, men priset är mycket lägre. Välj Muddus Utter för en billig och användbar barfotasko. Här hittar du Muddus Utter på sportamore för 499 kronor (just nu på rea för 149 kronor!).

3. Evoskin

Evoskin är en billig barfotasko för den vane barfotalöparen, eftersom skon inte har någon egentlig sula utan är som en silikonhandske på foten. Denna sko kan användas för löpning, men passar kanske bäst för inomhusträning eftersom sulan inte skyddar så bra mot ojämnheter på marken. Evoskin är en bra sko för att träna upp fötternas muskler under aktivitet. Evoskin kostar 599 kronor på sportamore. Du hittar skon här.

4.Skechers

Skechers är ett lite ovanligare märke bland barfotaskor, som är lite billigare än de övriga barfotaskorna. Skechers är en typisk löparsko med snörning, men har mindre dämpning än en klassisk löparsko. Skechers är en bra variant för den som vill börja barfotalöpa eftersom skon är barfotasko men ändå lite mera stödjande än vissa varianter. Skechers har priser från 799 på sportamore. Du hittar skon här.

5. Vivobarefoot Achilles

Vivobarefoot Achilles är en billig barfotasko för den extreme barfotalöparen. Skon har minimalt med stöd, och har egentligen bara en tunn yttersula för att skydda mot ojämnheter i marken. Här hittar du barfotaskon Achilles.

Det var några alternativ på billiga barfotaskor! Om du inte gillade modellerna kan du alltid leta i webbshoparna lite till för att kanske hitta riktigt bra rabatter på andra barfotaskor!

Skechers Go Run 3 (Herr)

Skechers Go Run 3 är en lite mera stabil variant av barfotaskor. Go Run 3 har stötdämpning i sulan, men är ändå designad i minimalistisk stil för att passa barfotalöpning.

Skechers Go Run 3 har en 4 mm heel drop (skillnad mellan häl och trampdyna) vilket är betydligt mindre jämfört med traditionella löpskor, men mera än exempelvis Fivefingers, vilket gör skon till ett bra alternativ som vill testa på en “mild” variant av barfotaskor.

Skechers Go Run 3 har en närapå sömlös överdel med traditionell snörning och extra mycket utrymme för tårna att röra sig fritt. Skon är behadlad antimikrobiellt för att minska svettlukt.

Go Run 3 för herrar finns i en grå-svart färg till ett riktigt bra pris.

Skechers Go Run (Dam)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället. 

Skechers Go Run är en lite mera stabil variant av barfotaskor. Go Run har en liten stötdämpning i sulan, men är ändå designad i minimalistisk stil för barfotalöpning. Sulan är tillverkad för att passa en mellanfots- eller framfotslandning som i barfotalöpning.

Skechers Go Run har en 4 mm heel drop (skillnad mellan häl och trampdyna) vilket är betydligt mindre jämfört med traditionella löpskor, men mera än exempelvis Fivefingers, vilket gör skon till ett bra alternativ som vill testa på en “mild” variant av barfotaskor.

Skechers Go Run har en närapå sömlös överdel med traditionell snörning och extra mycket utrymme för tårna att röra sig fritt. Go Run är behandlade med antimikrober för att motverka lukt.

Skechers Go Run känns igen på den coola retrodesignen i alla möjliga olika färger och färgkombinationer. Skechers Go Run är prismässigt billigare än många andra barfotaskor. Go Run för damer finns i färgerna grönt, rosa, svart/rosa, rött, lila/gult och priserna kan variera beroende på färgen.

Muddus Utter (Unisex)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Muddus Utter kan kanske kallas budgetvarianten av Fivefingers. Muddus Utter har liksom Fivefingers satsat på en optimal barfotakänsla med tunn sula och följsam sko, men den stora skillnaden hittas i priset.

Muddus Utter har en sula i gummi och en ovansida i syntet. Ett litet blixtlås och ett tunt kardborrband håller skon på plats. Muddus Utter har istället för Fivefingers fem tår satsat på två tå-fack, där stortån har ett skilt fack och resten av tårna sitter i ett fack.

Muddus Utter har en zero drop sula för maximal barfotakänsla och en mycket tunn sula. Skon är unisex och finns i storlekarna 37-45. Muddus Utter finns i svart och fräsht grönt. Muddus Utter ett bra alternativ om man vill testa på ett par riktiga barfotaskor och komma billigt undan!

Nike Free Run +3 (Herr)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Nike har också gett sig in i leken med barfotaskor och kallar sina barfotaskor för Nike Free. Nike Free Run +3 är en av de vanligaste modellerna med tunn sula och lätt sko, vilket gör att skon passar för barfotalöpning.

Nike Free Run +3 är mycket lätt till vikten och har sulan är riktigt böjbar och mjuk tack vare en tunn sula och snitt i yttersulan. Skon är neutral, vilket betyder att den har varken pronations- eller supinationsstöd.

Jämfört med exempelvis Fivefingers ger inte Nike Free +3 samma barfotakänsla på grund av den lite tjockare sulan, men skorna är ett bra alternativ om man vill ha ett par fullt användbara barfotaskor som tack vare sitt utseende med fördel kan användas också till vardag och inhomhusträning.

Nike Free Run +3 finns i många olika färger, bland annat svart/grå som på bilden. Andra färger av Free Run +3 är röd/grå, blå/grå samt gul/grå.

Five Fingers SeeYa (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Five Fingers SeeYa är en extremt minimalistisk modell med supertunn sula anpassad för den mest kräsna barfotalöpare. Ovansidan är täckt med ännu mera mesh än de övriga Five Fingers-varianterna för att skon ska andas så bra som möjligt, samt för att öka på barfotakänslan ytterligare. Skon tillåter foten att röra sig fritt tack vare den tunna sulan, men skyddar ändå foten från ojämnheter i underlaget.

Five Fingers SeeYa har reflexer på ovansidan av skon, och har ett kardborrband på ovansidan. Fivefingers SeeYa går att tvätta i maskin. Skon är anpassad för damfötter och finns i ljust grått med blåa detaljer.

 

Fivefingers Lontra (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Fivefingers Lontra är någon av de nyaste barfotaskorna från Vibram som är tänkt för vinterlöpning. Till skillnad från de andra Fivefingers har Lontra högre skaft (går upp på vristen), är vattentät och är varmare. Fivefingers Lontra är alltså de perfekta barfotaskorna för vinterlöpning och löpning i terräng!

Lontras EVA-sula på 4 mm håller foten varm även på frusen mark, och uttersulan TREK ger bra grepp även på de svåraste underlag. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för en bekväm passform, och insidan som är i fleece är mjuk och skön på foten.

Fivefingers Lontra har kardborrband på ovansidan för en bra passform. Lontra finns i fräsigt svart-grönt för herrar och i snyggt svart-rosa för damer.