Nya barfotaskor kommer snart.

Det är för tillfället rätt tomt här på barfotaskor.net, och det beror på att de flesta skorna tagit slut i webbutikerna. Nya länkar till nya och nygamla barfotaskor kommer inom kort att dyka upp här, så håll utkik! Tills dess, besök gärna barfotasko-avdelningen på vår andra löparsko-sida Lopskor.com.

Inov-8 Bare-XF 210 (Herr)

Inov-8 Bare-XF 210 är en barfotasko för herrar som är speciellt designad för crossfit och annan inomhusträning, men skon passar också riktigt bra till löpning.

Inov-8 Bare-XF 210 har en riktigt skön barfotakänsla med ett 0 mm häldropp, vilket ger en helt platt sula utan häldämpning. Bare-XF 210 har en innersula på 3 mm, men ingen mellansula alls. Yttersulan är tillverkad i ett greppvänligt gummi, som är perfekt för platta och jämna ytor.

Ovansidan på skon är tillverkad i syntet och mesh, och är designad för att skydda foten och ge bra grepp vid repklättring. Inov-8 Bare-XF 210 har en snabb och enkel snörning framtill vilket säkrar en bra passform. Bare-XF är mycket lätt, och namnet 210 kommer från skons vikt, 210 gram.

Inov-8 Bare-XF 210 finns i herrstorlekar i stiligt svart samt i snyggt grå-svart med röda och gula detaljer.

Inov-8 X-Talon 212 (Herr)

Inov-8 X-Talon 212 är terrängskon som tagit hem flest medaljer av alla offroad-skor, och inte utan orsak. X-Talon 212 har ett häldropp på 6 mm (aningen mera än många andra barfotaskor, men mindre än traditionella löparskor) och är en kombination av dämpning och minimalism på samma gång.

Inov-8 X-Talon 212 har en extremt greppvänlig yttersula i gummi, som passar för såväl torra som våta underlag. Skon passar alltså mycket bra för terränglöpning, och såväl som för behagliga träningspass och fartfyllda tävlingar.

Innersulan är 6 mm, och mellansulan är i EVA. Ovansidan av X-Talon 212 är tillverkad i mycket snabbtorkande syntet och mesh. Skon är vattenavvisande och passar även bra i våta terränger eftersom skons våtvikt endast är 212 gram.

Inov-8 X-Talon är en perfekt terrängsko för den som vill ha en minimalistisk känsla, men ändå lite dämpning vilket passar för långa träningspass. Skon finns i herrstorlekar och i en snygg färgkombination av svart, turkost och orange.