Nya barfotaskor kommer snart.

Det är för tillfället rätt tomt här på barfotaskor.net, och det beror på att de flesta skorna tagit slut i webbutikerna. Nya länkar till nya och nygamla barfotaskor kommer inom kort att dyka upp här, så håll utkik! Tills dess, besök gärna barfotasko-avdelningen på vår andra löparsko-sida Lopskor.com.

Merrell Bare Access Arc 3 (Dam)

Merrell Bare Access Arc 3 är den perfekta barfotaskon för nybörjaren inom barfotalöpning eller för den som vill ha en platt sula för framfotslandning, men också vill ha dämpning för en säkrare löpning på hårt underlag.

Merrell Bare Access Arc 3 har en Vibram yttersula som har 0 mm drop, det vill säga är helt platt. Vibram-sulan tillåter ett bra grepp och ger också lite svikt på hårt underlag. Mellansulan har en 8 mm dämpning, vilket är dubbelt så mycket som de flesta andra barfotaskor. Skon har en total sulhöjd på 13,5 mm.

Överdelen av Bare Access Arc 3 är i mesh och syntet och skon har en traditionell snörning för bra passform. Skon har en skyddade tåhätta i gummi.

Merrell Bare Access Arc 3 finns i gult, svart samt grått, och till ett riktigt bra pris.

New Balance Minimus 110 Trail (Dam)

New Balance Minimus 110 Trail är en nyare version av den populära Minumus 10 Trail. Minimus 110 Trail har en ny fräsch look med en ovansida i metallisk mesh och en förnyad yttersula som ska ge ännu bättre grepp i svår terräng.

Den förbättrade yttersulan på New Balance Minimus 110 Trail skyddar från vassa stenar och ger ett riktigt bra grepp för våta ytor tack vare de många piggarna i sulan. Mellansulan har en lätt dämpning, men ingen extra dämpning finns, vilket ger en riktigt skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med underlaget.

Minimus 110 Trail har traditionell snörning för en bra passform. Skon finns i en snygg grå-röd färg för kvinnor hos Sportamore.

Saucony Peregrine 4 (Dam)

Sauncony Peregrine 4 är en lätt löparsko som passar för ett naturligt löpsteg och ger en minimalistisk känsla tack vare den låga hälupphöjningen på 4 mm. Peregrine 4 är anpassade för alla möjliga typer av terräng, allt från grus och asfalt till ojämn skogsterräng. Peregrine 4 passar den som vill ha den stabilare typen av barfotasko, med en svag hälupphöjning och dämpning som skyddar foten under längre rundor på hårt underlag.

Saucony Peregrine 4 har en svag ProGrid Lite – dämpning under hela foten, men har ändå en rätt så låg skoprofil. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt EBO som också skyddar foten från ojämnheter i underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i ett skönt sömlöst material, där passformen säkras med traditionell snörning. Skon väger kring 235 gram.

Saucony Peregrine 4 finns i damstorlekar och i en riktigt snygg röd-lila färg med gula detaljer.

Saucony Virrata 2 (Dam)

Saucony Virrata 2 är en färgglad nyhet som passar både nybörjaren och den vane barfotalöparen som vill springa lätt och naturligt. Saucony Virrata har en helt platt sula, men jämn dämpning under hela foten varför skon också är bra alternativ som “övergångssko” för nybörjaren som vill testa barfotalöpning.

Saucony Virrata 2 har ett 0 mm häldropp, vilket ger en helt platt sula, men skon har ändå en lätt dämpning som kan vara skön under längre träningspass när fötterna tröttnar. Mellansulan på Virrata är tillverkad i Eva och den yttre sulan i karbongummi har ett bra grepp på ojämna underlag. Överdelen av skon är tillverkad i ett väl ventilerande material som dessutom reflekterar ljus bra, vilket är perfekt under mörka kvällsträningspass. Saucony Virrata har en traditionell snörning framtill för en bra passform.

Saucony Virrata klassas som barfotasko och är ett bra val för den som vill ha en snygg sko med lite dämpning under hela foten. Virrata finns i en snygg röd-lila färg för damer och väger kring 170 gram.

Vibram Fivefingers SeeYa LS (Dam)

Fivefingers SeeYa LS är en extremt minimalistisk barfotasko med supertunn sula anpassad för den mest kräsna barfotalöparen. Ovansidan är tillverkad i luftigt mesh, för att öka på barfotakänslan ytterligare och skapa den perfekta skon för skön löpning varma sommarkvällar. Skon tillåter foten att röra sig fritt tack vare den tunna sulan, men skyddar ändå foten från ojämnheter i underlaget. Yttersulan ger bra grepp på de flesta typer av underlag, och skon bra att använda i alla olika terränger.

Skillnaden från Fivefingers SeeYa är att dessa SeeYa LS har snörning istället för kardborrband framtill. SeeYa LS finns dessutom i en riktigt snygg design i grönt, rosa och gult. Fivefingers SeeYa LS går att tvätta i maskin.

New Balance Minimus 10V2 Trail (Dam)

Nyheten från New Balance stavas Minimus 10V2 Trail, och är en barfotasko som passar för terräng. New Balance 10V2 Trail är en blandning av de båda populära skorna Minumus 10V2 och Minimus 10 Trail.

New Balance Minimus 10V2 Trail har en minimal häldropp på 4 mm, vilket ger en skön barfotakänslan tillsammans med den låga skoprofilen.

Minimus 10V2 Trail har en antimikrobiell och sömlös insida för att du ska kunna använda skon utan strumpor. Ovansidan är tillverkad i lvälventilerande mesh, och mellansulan i EVA. Yttersulan är en greppvänlig sula från Vibram som passar för alla typer av terräng – från asfalt till svåråtkomlig terräng. Skon är aningen bredare framtill för en skön minimalistisk passform.

New Balance Minimus 10V2 Trail väger endast 129 gram och finns i snyggt grå-svart för damer.

New Balance Minimus 10V2 Road (Dam)

Minimus 10 V2 Road är ännu en härlig färgglad nyhet från New Balance. Som namnet antyder är Minimus 10 V2 en barfotasko som främst passar för löpning på vägar.

New Balance Minimus 10 V2 Road har en Vibram yttersula som ger bra grepp på jämna underlag. Skon har 4 mm häl till tå dropp för en skön barfotakänsla. Den totala sulhöjden är aningen högre än de andra Minimus-skorna. Ovansidan på Minimus 10 V2 Road är i ett skönt material, och det går bra att springa utan strumpor i skorna. Skon är mycket lätt med sina 147 gram.

Minimus 10 V2 Road finns i en härlig blå för damer och har en traditionell snörning framtill.

Nike Free Run +2 EXT (Dam)

Nike Free Run +2 EXT är en lätt träningssko som med fördel kan användas till barfotalöpning. Nike Free Run +2 har en mjuk och böjlig slitstark sula i gummimaterail, med många snitt i sett underifrån. Skon är mycket lätt och är helt neutral för foten för en skönbarfotakänsla.

Sulan på Nike Free Run är inte helt zero drop, det vill säga hälen är något högre än trampdynan, varför skorna också passar bra till promenader, inomhusträning och för vardagligt bruk.

Nike Free Run +2 är ett val för den stilmedvetna eftersom skon finns i många olika färger och nyanser. På sportamore finns Nike Free Run +2 i svart/rosa.