Löpskor på nätet

På denna sida om barfotaskor har vi som ni märkt ett stort utbud om just detta: barfotaskor. Barfotaskorna kännetecknas ju av att ha en tunn sula och lite stöd, för att man ska få ett par löparskor som ger en känsla av att springa barfota.

När man som nybörjare börjar med barfotaskor, så måste man långsamt trappa upp träningen för att progressivt göra vaderna starka för att de ska tåla belastningen vid löpning. Detta gör att man kan känna att träningen stampar på stället och du kan inte springa så långa sträckor som du skulle vilja.

Därför kan det vara ett tips att också köpa ett par traditionella löpskor, som du kan använda mellan gångerna du springer med barfotaskorna. Vanliga löpskor tillåter dig då att ibland springa längre sträckor trots att du håller på springer in barfotaskorna. Vilka typ av löpskor du använder spelar inte så stor roll, men ett tips kan vara att använda en neutral löparsko men som ändå har dämpning. Detta låter foten arbeta naturligt utan extra stöd, men i och med att löparskon har dämpning så kan du sjunka ner på hälen ibland för att spara på vaderna.

Ett annat tips är att investera i ett par traditionella löparskor, som du hela tiden använder vid sidan om din barfotalöpning. På så sätt springer du bara emellanåt med barfotaskorna, och om du tillexempel ska springa nån riktigt lång sträcka och känner dig osäker på om vaderna blir överbelastade, så springer du helt enkelt med löparskorna. Nackdelen med att ha två par olika uppbyggda skor, gör att du måste fundera mera på löpstilen framförallt när du springer med barfotaskorna, så att du inte blandar ihop de två stilarna och springer fel.

Att köpa ett par löparskor med neutral sula men som har dämpning är ett mycket bra alternativ för den som vill testa på barfotalöpning. Löparskon får isåfall gärna ha lågt häl-till-tådropp, det vill säga låg skillnad i fallet mellan häl och framfot. Det betyder då att det känns naturligt att springa på framfoten, men att du kan sjunka ner på hälen när du tröttnar tack vare dämpningen.

Om du tycker att barfotaskor suger (vilket vi hoppas att du inte tycker), eller helt enkelt vill ha tips på en komplement-löparsko till din träning, så tycker vi du ska kolla in löpskor.com, som säljer löparskor på nätet. På löpskor.com hittar du ett stort utbud av alla traditionella löparskor, och där finns också en och annan minimalist med också. Vi hoppas att du ska hitta löparskor du gillar och som lockar dig ut på härliga löprundor!