New Balance Minimus 00 (Dam)

New Balance Minimus 00 är den senaste snygga nykomlingen från New Balance. Denna barfotasko är den från New Balance med allra bäst barfotakänsla tack vare den minimalistiska designen.

New Balance Minimus 00 (kallas också Minimus zero V2) har en 0 mm hälupphöjning, det vill säga en helt platt sula. I kombination med en låg skoprofil och tunn sultjocklek. Minimus 00 har en yttersula i Vibram som ger bra grepp på alla typer av underlag. Mellannsulan är i Revlite, som är känd för sin lätta vikt. Minimus 00 har extra mycket utrymme för tårna, vilket är bra för att tårna ska jobba aktivt i frånskjutet när du springer.

New Balance Minimus 00 är antimikrobiellt bahandlad för att motverka dålig lukt. Insidan av skon är tillverkad i ett bekvämt material för att du med fördel ska kunna använda skon också helt barfota.

New Balance Minimus 00 är ett säkert val för den som vill springa minimalistiskt i ett par riktigt snygga skor. För damer finns Minimis 00 i snyggt lila med gröna och orangea detaljer. Skon är mycket lätt och väger endast omkring 129 gram.

Merrell Ascend Glove (Dam)

Merrell Ascend Glove är en äkta barfotasko med 0 mm häldropp. Skon passar för alla typer av underlag, både väg och terräng tack vare den greppvänliga Vibram-sulan. Tack vare det hållbara och vattentäta Gore-Tex-materialet på ovansidan av skon så är denna sko perfekt även till alla årstider och väder.

Merrell Ascend Glove har alltså en helt platt sula med en svag dämpning på 6 mm. Ovansidan är tillverkad i vattentätt syntet och formar sig efter foten för en bra passform. Skon är mycket lätt på 255 gram och har en skön barfotakänsla tack vare den låga skoprofilen.

Merrell Ascend Glove är den perfekta skon som inte vill låta oländig terräng eller dåligt väder stoppa dig och samtidigt kunna njuta av den minimalistiska känslan under löpningen. Denna sko passar för damer och finns i en snygg lila-blå färg

Vibram Fivefingers Bikila Evo (Dam)

Fivefingers Bikila Evo är den senaste nyheten bland femfingersskorna. Denna sko skiljer sig från de andra skorna på det sättet att denna sko är lite tjockare i yttersulan för att vara mera förlåtande, och passar exempelvis väl åt nybörjaren som håller på lära sig barfotalöpning.

Bikila Evo har en helt platt sula med 0 mm häldropp, men en 8,5 mm tjock sula, vilket är ungefär dubbelt så tjock som de andra Fivefingers-skorna. Bikila Evo väger ändå mycket lite, och ger har en skön minimalistisk känsla i löpsteget.

Skon är tillverkad i ett stretchigt material som formar sig efter foten, och passformen säkras med snörningen i ett elastiskt snöre framtill. Yttersulan är tillverkat i grepppvänligt gummi som ger bra grepp på alla typer av ytor, och därför passar denna sko riktigt bra till  urban löpning som till terränglöpning.

Fivefingers Bikila Evo finns i snyggt svart-gult med lila detaljer för kvinnor. Skon kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Komodosport LS (Dam)

Vibram Fivefingers Komodosport LS är en tåsko med maximal barfotakänsla och en förnyad, snygg design. Komodosport har en sömlös insida för minskad friktion, och därför passar skorna mycket bra även på längre pass.

Vibram Fivefingers Komodosport LS har en supertunn 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Sulan är så tunn att du många sensoriska intryck från fotsulan när du använder skorna för en skön barfotakänsla, men sulan skyddar ändå från ojämnheter i marken.

Skon har enkel snörning framtill för snabb på- och avklädning. Komodosport LS finns i en ny design i snyggt svart-rosa för kvinnor.

Komodosport LS kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Nike Free 5.0 (Dam)

Nike Free 5.0 är en omtyckt löparsko från Nike, som med fördel kan användas av löparen som är lite nyfiken på barfotalöpning. Nike Free 5.0 har ett rätt så stort häldropp på 7 mm, vilket inte direkt kan klassas som en barfotasko, men tack vare den neutrala och lätta skon och den mjuka, flexibla sulan så ger ändå Nike Free 5.0 en skön minimalistisk känsla.

Nike Free 5.0 har en yttersula i slitstarkt och greppvänligt gummi, som ger ett bra grepp på de flesta underlag. Skon är tillverkad i välventilerande mesh-material, som finns både på ovansidan och baksidan av skon. Nike Free är superlätt till vikten och har en traditionell snörning framtill. Skorna är också mycket populära att använda till träning eller till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet.

Nike Free 5.0 finns i många olika snygga färger för damer – bland annat svart, lila, blått, vitt, rött – så en egen favorit bland skorna hittar du säkert!

Inov-8 Bare-XF 177 (Dam)

Inov-8 Bare-XF 177 är en supersnygg minimalistisk damsko utvecklad speciellt för CrossFit och funktionell träning, men skon passar också bra för barfotalöpning. Bare-XF 177 har en skön barfotakänsla tack vare den låga skoprofilen och tunna sulan.

Inov-8 Bare-XF 177 har 0 mm häldropp, det vill säga en helt platt sula för att du ska få en bra kontakt med underlaget. Skon har ingen mellansula, och en innersula på endast 3 mm. Yttersulan är tillverkad i gummi och är främst anpassad för träning och löpning på jämna underlag.

Ovansidan av skon är tillverkad i syntet och mesh, och har ett extra bra skydd och grepp för repklättring. Bare-XF 177 har en traditionell snörning framtill. Namnet 177 kommer från skons vikt – skon väger alltså bara 177 gram.

Som att detta inte skulle vara nog så är denna Inov-8 barfotasko dessutom också galet snygg i rosa, svart och turkost. Skon finns i damstorlekar från 36-41.5.

Inov-8 F-lite 182 (Dam)

Inov-8 F-lite 182 är en superlätt barfotasko för damer som passar för löpning och träning. Skon är egentligen designad för träning, men passar även super till utomhusträning och löpning. Skon har ett häldropp på 0 mm vilket ger en riktigt skön barfotakänsla under träningen.

Inov-8 F-lite 182 har en innersula på 3mm, och en mellansula i EVA. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt gummi som ger en nära markkontakt med underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet, och ger bland annat ett bra grepp vid repklättring. Skon har en rätt så tight fit som passar en kvinnas fot.

Inov-8 F-lite (eller Feather Lite) väger minimala 182 gram. Skon finns i damstorlekar och finns i en snygg rosa-gul färg.

Inov-8 F-lite 215 (Dam)

Inov-8 F-lite 215 (Feather-Lite) är en barfotasko som passar såväl till inomhustränings som till löpning. F-lite 215 har ett häldropp på 6 mm, vilket som är aningen mera än många andra barfotaskor, men ändå ungefär dubbelt mindre än traditionella löparskor. Därför kan denna löparsko vara ett bra val för den som vill ha en lite mera förlåtande barfotasko för exempelvis långa rundor.

Inov-8 F-lite 215 har en innersula på 3 mm, samt en mellansula i EVA. Yttersulan är Sticky, som är tillverkad i greppvänligt gummi för ett bra grepp på platta ytor. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet, och är designad för att ge bra grepp och skydda foten vid repklättring. Skon har en traditionell snörning och är designad för att passa damer.

Inov-8 F-lite 215 väger endast 215 gram och finns i en snygg rosa-svart färg samt i blått.

Skechers Go Bionoc Trail (Dam)

Med Skechers Go Bionoc Trail får du två par trailskor i ett. Innersulan ger en svag hälupphöjning på 4 mm och en extra dämpning, men om du väljer att ta bort innersulan så får du en äkta barfotaskor med en helt plattsula och mindre dämpning. Go Bionoc är designad för en naturlig mellanfotslandning.

Skechers Go Bionoc är en löparsko som passar för terräng och tuffa tag tack vare den greppvänliga yttersulan. Ovansidan av skon är tillverkad i ett mycket vattenavvisande och snabbtorkande mesh-material, och insidan av skon har en bekväm passform för att du också ska kunna använda skon utan strumpor. Go Bionoc har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Bionoc Trail är ett bra val för den som vill springa minimalistiskt i terräng. Skon finns i tre snygga färger för damer: rosa-svart, rosa-lila och rosa-grått.

Inov-8 Trailroc 236 (Dam)

Inov-8 Trailrox 236 är en barfotasko för damer som passar speciellt bra för terränglöpning. Trailroc har en minimalistisk känsla tack vare en minimal hälupphöjning på 3 mm och ett stort utrymme för tårna framtill. Denna sko passar den som vill ha lite mera dämpning och stöd än en traditionell barfotasko, men ändå söker den lätta och minimalistiska känslan.

Inov-8 Trailroc 236 har en innersula som är 6 mm tjock, och mellansulan är av EVA. Yttersulan är tillverkad i tre olika gummimaterial som är mycket greppvänlig och passar även för leriga stigar och vått underlag. Ovansidan är tillverkad i ett ventilerande syntet och mesh.

Inov-8 Trailroc 236 väger endast 236 gram och har traditionell snörning framtill. Skon finns i en snygg färgkombination av svart, turkost och rosa.

Nike Free Tr Fit 4 (Dam)

Nike Free Tr Fit 4 är en riktigt het barfotaskonyhet från Nike. Skon har den traditionella Nike Free barfotasulan, som är riktigt mjuk och flexibel, och ovansidan är tillverkad i ett förnyat material som ger extra bra ventilation under svettiga träningspass. Att skon dessutom finns i galet snygg design i många olika mönster och färger gör inte saken sämre!

Nike Free Tr Fit 4 är superlätt och passar bra att använda till löpning och träning, men också till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet. Dessa skor har en mycket flexibel 5.0 yttersula som tillsammans med den lätta dämpningen ger en skön barfotakänsla. Free Tr Fit 4 har en ovansida med minimalt med sömmar och en förnyad snörning och tunga för en skön passform.

Nike Free Tr Fit 4 finns för damer i många olika mönster och färger. Den finns bland annat i rosa-orange, lila, rödrandig, blå och rosa-rutig samt svart, så en egen favorit hittar du säkert!

Vibram Fivefingers Komodosport (Dam)

Vibram Fivefingers Komodosport är en tåsko med maximal barfotakänsla designad speciellt för kvinnor. Komodosport har ett mera aggressivt utseende än de övriga Fivefingers och passar utmärkt till alla slags aktiviteter från vattensporter till asfalt- och terränglöpning. Vibram Fivefingers Komodosport har en 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Skon har kardborrband över foten samt baktill. Komodosport kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Nike Free Flyknit barfotasko (Dam)

Äntligen är den här, den nya barfotaskon från Nike – Nike Free Flyknit! Free Flyknit är en superhet nyhet som har tagit barfotatrenden till en ny nivå – med en barfotasko som närmast påminner om en socka.

Nike Free Flyknit har den traditionella Free sulan, men ovandelen är speciell i en design som påminner mera om en strumpa än en sko. Nike Free Flyknit är designad för att användas med eller utan strumpor, och sitter riktigt skönt på den bara foten. Tack vare den stretchiga ovadelen som formar sig efter foten garanteras en bra passform. Med den traditionella snörningen framtill kan du justera skon så att den är rätt för just dig.

Denna barfotasko är tillverkad i ett luftigt och stretchigt material som torkar snabbt efter träning. Sulan ger svag dämpning men är mjuk och flexibel för att passa framfotslöpning för den som vill springa så naturligt som möjligt. Nike Free Flyknit finns i en snygg röd-lila färg.

 

 

Under Armour Toxic Six barfotasko (Dam)

Under Armour Toxic Six passar löparen som gillar färgglatt och barfotakänsla. Toxic Six är en lättviktsko i minimalistisk form. Skon kallas också Poison Dart och utseendet är inspirerad av djungelns giftiga grodor och finns i härliga neonfärger.

UA Toxic Six har en naturlig sula utan dämpning för hälen, men en Micro G-mellansula som ger svag dämpning under hela fotsulan. Sulan formar sig efter foten och ger bra passform och ett bra grepp. Ovansidan av skon är tillverkad i ett ventilerande neopren-material och har offset-skosnören på utsidan av skon för att ta bort trycket från metatarsalbenen.

Toxic Six har en flexibel yttersula och ger en skön barfotakänsla under löpningen. UA Toxic Six är ett lätt, enkelt och naturligt val för barfotalöparen som också vill satsa på stilen. Toxic Six (Poison Dart) finns i färgerna rosa-blått och ljusblått-grönt för damer.

Nike Free 3.0 V5 (Dam)

Nike Free 3.0 är skon med mest barfotakänsla ur Nikes Free-samling. Nike Free 3.0 har blivit en populär sko att använda både till träning och till fritidsaktiviteter, både tack vare funktionaliteten och den snygga designen.

Nike Free 3.0 V5 har en mycket flexibel yttersula i gummi med ett våffel-mönster för ett bra grepp. Skon har en endast ett 4 mm häldropp och låg skoprofil för att foten ska få bra kontakt med underlaget. Den flexibla yttersulan följer fotens naturliga rörelser på ett skönt sätt. Ovansidan av V5 är designad i ett välventilerande mesh-mönster, som är riktigt flexibelt och formar sig efter fotens form vid användning.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V5 finns damstorlekar i färgerna turkost-orange och i svart-lila.

Nike Free 3.0 V4 (Dam)

Nike Free 3.0 är skon med mest barfotakänsla ur Nikes Free-samling. Nike Free 3.0 V4 finns i många snygga färger och har blivit en populär sko att använda både till löpning och till fritidsaktiviteter.

Nike Free 3.0 V4 har en mycket flexibel yttersula i gummi med ett våffel-mönster för ett bra grepp. Skon har en 4 mm mellansula för att foten ska få bra kontakt med underlaget.

Nike Free 3.0 V4 har en ovansida i luftigt tyg för att skon ska andas. Skon är riktigt bekväm tack vare insidan av skon som med sin sömlösa tighta passform håller foten på plats. Nike Free 3.0 är en sko som känns annorlunda än vanliga skor tack vare den flexibla sulan. Skon tillåter framfotslöpning samtidigt som sulan erbjuder stabilitet.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V4 finns grå-blått i damstorlekar.

 

Skechers Go Run Ride 2 (Dam)

Skechers Go Run Ride 2 är en barfotasko som erbjuder både svag dämpning och flexibilitet.

Mellansulan Resalyte har en 4 mm hälupphöjning och svag dämpning under hela skon som passar en mellanfotslandning. Denna Go Run Ride har aningen mera dämpning än de flesta andra barfotaskor, men är ändå mera minimalistisk än vanliga löparskor. Denna sko kan exempelvis vara bra för nybörjaren i barfotalöpning, som vill träna på den rätta tekniken med en mera förlåtande sula.

Skechers Go Run Ride 2 har en yttersula i greppvänligt gummi. Go Run Ride är en sko med mycket flexibilitet, för att skon ska följa fotens naturliga rörelser. Ovansidan är i syntetiskt mesh och syntet, som nästan är sömlös för att skon ska kunna användas med eller utan strumpor. Skon har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Run Ride 2 finns i en snygg svart färg med färgglada detaljer samt i fräscht rosa för damer – dessutom till ett riktigt bra pris!

Skechers Go Run 3 (Dam)

Skechers Go Run 3 har en lite tjockare sula än många andra barfotaskor, och kan därför vara bra för att lära sig löpa med barfotaskor om man känner sig osäker. Skon är designad för att landa på framfoten och inte på hälen.

Skechers Go Run 3 har 4 mm häldropp. Den totala sulhöjden är aningen högre än en traditionell barfotasko. Go Run 3 är med sina 147 gram designad för att väga så lite som möjligt med en lätt mellansula.

Go Run 3 har en nästintill sömlös ovansida i mesh och syntet för en bra passform och en bekväm sko. Skon är behandlad för att motverka lukt och har en traditionell snörning framtill. Go Run 3 är tillverkad med mera rum för tårna och tillåter foten att röra sig fritt.

Skechers Go Run 3 finns i grått, vitt och lila med snygga detaljer – dessutom till ett riktigt bra pris!

New Balance Minimus Zero Road (Dam)

New Balance Minimus Zero Road är en barfotasko för kvinnor som lämpar sig för allround löpning. Namnet Zero betyder att skon har minimalt med sula för en äkta barfotaupplevelse. Minimus Zero Road är en riktigt skön och lätt barfotasko för den kräsne barfotalöparen.

New Balance Minimus Zero Road har en Vibram yttersula, som greppar bra på jämna underlag som asfalt och grus. Häl till tå dropp är 0 mm, vilket betyder att skon har en skön barfotakänsla med en helt platt sula. Mellansulan REVlite ger bra flexibilitet och en fjärderlätt dämpning.

Ovansidan av Minimis Zero Road har en ovansida av sömlöst, syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas, och skon går bra att använda med eller utan strumpor.

New Balance Minimus Zero Road väger endast 124 gram och finns i en snygg rosa färgbför kvinnor. Skon har traditionell snörning framtill.

Merrell Vapor Glove (Dam)

Vapor Glove är en lätt och snygg barfotasko med skön barfotakänsla från Merrell, designad för damer.

Vapor Glove har en zero drop sula, vilket ger en skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med marken. Ovandelen av skon och innersulan är i mesh, vilket gör skon enkel att tvätta. Risken för dålig lukt är minimal eftersom skon är behandlad antibakteriellt.

Merrell Vapor Glove ger den bästa passformen med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan är populära Vibram för en bra kvalitet och för bästa grepp.

Skon finns i en röd-blå färg med gula detaljer samt i svart med rosa och blå detaljer. Kan tvättas i 30 grader.

Adidas Adipure Adapt (Dam)

Adidas Adipure Adapt är en lätt barfotasko från Adidas som har en bra passform. Adipure Adapt har en ovandel i Techfit som formar sig efter foten och ger en skön löpupplevelse.

Adipure Adapt har en slistark adiWEAR yttersula med 4 mm häl till tå dropp som skyddar mot ojämnheter i marken. Innersulan är adiPURE för bästa komfort och lätt dämpning. Adipure Adapt är den första barfotaskon från Adidas och tillåter foten röra sig naturligt för en skön barfotakänsla.

Adipure Adapt finns i fräscht rosa för damer. Skons baksida har en ögla för att den ska vara lätt att komma i och ur. Skon väger endast 130 gram.

Inov 8 Road Xtreme 138 (Unisex)

Inov-8 Road Xtreme 138 är en sko för både damer och herrar som finns i storlekarna UK 7-UK 10. Road Xtreme 138 är en sko med mycket lätt vikt för en snabb sko med bra grepp på underlaget. Namnet 138 kommer från vikten, skon väger endast 138 gram. Road Xtreme 138 har en mycket tunn sula och ett häldropp på 0 mm, för en riktigt skön barfotakänsla.

Inov-8 Road Xtreme 138 har en ovansida i syntet och mesh, vilket ger en sko som andas. Mellansulan är i EVA och yttersulan är greppvänligt gummi.

Road Xtreme 138 är alltså unisex och finns i snyggt rött-blått-vitt.

Inov 8 Evoskin (Unisex)

Inov 8 Evoskin är en barfotasko med tåfack som ger en ultimat barfotakänsla. Skon är tillverkad av silikon, och ger en perfekt passform kring foten på ett sätt som ingen annan barfotasko gör. Evoskin är perfekt för den som söker barfotakänslan och vill stärka fotens muskler hemma eller på gymmet, eller för barfotalöparen som vill ha minimalt med skydd.

Inov 8 Evoskin är tänkt för användning inomhus eller utomhus. Den tunna sulan skyddar till viss del mot ojämnheter i marken, men om man tänker springa med skorna bör man vara lite försiktig för vassa föremål. Evoskin används med fördel utan strumpor.

Passformen säkras med silikonband över fotryggen. Inov 8 Evoskin väger 190 gram. Evoskin passar för både damer och herrar och skon finns i storlekarna 33-42.

Merrell Road Glove Dash 3 (Dam)

Merrell Road Glove Dash 3 är en av Merrells barfotasko-nyheter för damer. Road Glove Dash 2 är en mycket snygg sko som är utformad för att ge en skön barfotakänsla på även de hårdaste underlag. Skon har en bra passform och en lite hårdare sula som ändå ger en bra barfotakänsla.

Merrell Road Glove Dash 3 har en zero drop sula och en dämpning på 4 mm för bästa barfotakänsla.Skon har även ett 9,5 mm djup i trampytan för en god passform. Yttersulan är Vibram för ett bra grepp på tuffa ytor.

Överdelen på Road Glove Dash 3 är i syntetiskt läder, och har framtill en skyddande tåhätta. Skon är utrustad med reflekterande detaljer för att den ska synas bra i mörker. Skon har ett foder av mesh och är behandlad för att motverka lukt. Skon tål tvätt i kallt vatten.

Skon har traditionell snörning och finns i snyggt blått och lila för damer.

Merrell Crush Glove (Dam)

Merrell Crush Glove är en snygg barfotasko för kvinnor från Merrell. Crush Glove kan användas till alla sporter, men är speciellt anpassad för inomhusträning.

Merrell Crush Glove är en barfotasko med 0 mm häldropp och endast 4 mm dämpning i sulan, vilket ger en skön minimallistisk känsla i steget. Yttersulan är en Vibram non-marking sula som ger bra grepp på jämna inomhusytor. Ovansidan av skon är tillverkad i luftigt mesh för bra ventialtion, och har förstärkning i tyget för att tåla tuffa tag och ge bra grepp vid exempelvis repklättring, och därför är skon populär också för crossfit-utövare.

Merrell Crush Glove kan tvättas i 30 grader och finns i lila med gula detaljer och rosa i vita detaljer. Skon har traditionell snörning framtill för en bra passform

Merrell Pace Glove 2 (Dam)

Merrell Pace Glove 2 är en barfotasko designad för kvinnor, och är en superlätt sko som ändå har en skyddande sula mot stenigt underlag. Merrell Omni-Fit snörnings-system försäkrar dig om en bra passform, därav skons namn (Glove) eftersom den ska passa som hand i handsken. En fotsula behandlad med Aegis motverkar lukt.

Merrell Pace Glove är en sko med utsida i microfiber och mesh som andas och transporterar bort fukt. Den har en vibram yttersula i gummi och en mellansula i EVA – en tunn total sultjocklek på 4 mm. Merrell Pace Glove har snörning framtill och insida i textil. Merrell Pace Glove har en platta med stötdämpande funktion i framfoten, vilket hjälper foten att fördela trycket över framfoten vid barfotalöpning där man landrar just på framfoten.

Merrell Pace Glove har 0 mm hälupphöjning, det vill säga den är helt platt som en barfotasko bör vara. Skon kan tvättas vid behov i kallt vatten. En sko väger 133.3 gram. Skon finns i svart, grått och i blå-lila.

Merrell Lorelei Link (Dam fritidssko)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Lorelei Link för damer är en snygg fritidssko, som inte lämpar sig för barfotalöpning. Men skon gör sig utmärkt till promenader med sin minimalistiska passform med häldämpning. Skon har en avtagbar innersula i EVA och en yttersula i greppvänlig gummi.

Lorelei Link finns i snyggt svart med en överdel i svinmocka och mesh. Fodret inuti skon är ventilerande mesh. Mellansulan är Merrell Q-form för stabilitet och komfort. Skon har en luftkudde under hälen, och därför passar skon utmärkt till promenader och långa shoppingrundor.

Adidas Adipure Trainer 1.1 (Dam)

Adidas Adipure Trainer 1.1 är Adidas satsning på ett par barfotskor liknanande originalet Fivefingers. Adipure Trainer 1.1 har separata tåfack för tårna för den bästa barfotakänslan där man känner av underlaget.

Adipure Trainer 1.1 har en slitstark yttersula i gummi. Innersulan ger aningen extra stöd för hälen. Ovansidan av skon är i stretchigt syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas. Skorna är behandlade antibakteriellt för att motverka lukt.

Adipure Trainer 1.1 finns i fräscht svart-lila för damer.

New Balance Minimus 10 Trail (Dam)

New Balance har en skoserie kallad Minimus som går i minimalistisk stil och passar utmärkt som barfotaskor. New Balance Minimus 10 Trail är en sko som passar för löpning på både asfalt och på skogsvägar tack vare den bekväma överdelen i mesh och syntet och den greppvänliga Vibram-yttersulan.

New Balance Minimus 10 Trail är antibakteriellt behandlad för att motverka lukt, och skon passar att använda både med eller utan sockor – som du själv föredrar. Skon är mycket lätt och har en 4 mm drop från sula till häl, vilket ger en mycket skön barfotakänsla. Minimus 10 Trail är mycket snyggt designad och har traditionell snörning framme för en god passform.

Minimus 10 Trail är en omtyckt barfotaskor som blivit framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

 

Fivefingers Lontra (Dam)

Fivefingers Lontra är någon av de nyaste barfotaskorna från Vibram som är tänkt för vinterlöpning. Lontra går högre upp på vristen och är varm och vattentät, vilket gör skon till den perfekta barfotaskon för vinterlöpning! 

Lontras EVA-sula på 4 mm håller foten varm även på frusen mark, och uttersulan TREK ger bra grepp även på de svåraste underlag. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för en riktigt bekväm sko, och insidan som är i fleece är mjuk och skön på foten.

För en bra passform har Fivefingers Lontra ett kardborrband på framsidan. Skon finns i svart-grönt för herrar och rosa-svart för damer.

Fivefingers Entrada (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället.

Entrada är en nyhet för damer från Fivefingers. Entrada är en enkel barfotasko i klassisk stil som passar bäst för inomhusträning eller utomhusträning under sommarhalvåret. Tack vare den minimalistiska stilen har skon en skön passform och tillåter tuffa träningspass!

Fivefingers Entrada har en traditionella EVA mellansulan och Fresca yttersulan, som ger skön känsla mot underlaget och tillåter bra grepp på hala underlag. Sulan ger en dämpning på 3,5 millimeter och har ingen hälupphöjning för att ge den skönaste barfotakänslan. Ovansidan av skon är tillverkad i luftig mesh för bra ventialtion. De separata tåfacken i kombination med det minimalistiska stödet gör att du inte märker att skon sitter på foten. Som barfota – fast bekvämt skydd för foten från ojämna underlag.

Skon finns i färgen orange-vit på Sportamore.

Saucony Hattori LC (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Saucony Hattori LC är en snygg, neutral och minimalistisk löpsko med barfotakänsla. Hattori kännetecknas av att vara riktigt lätt och ha en sula som följer foten. Hattori är tillverkad med extra mycket rum för tårna för att tillåta foten att röra sig fritt.

Sett från sidan har Hattori LC en sula som inte är helt rak, utan har den lägsta punkten mitt under foten. Saucony Hattori har lätt dämpning under häl och trampdyna, men ger ändå foten ett neutralt stöd som passar till barfotalöpning. Tack vare den lilla dämpningen passar skon också för vardagligt bruk och promenader. Skon har snörning framme för en god passform.

Saucori Hattori för damer väger 108 gram. Skon är i färgerna grått och fräscht blått.

Nike Free Run +3 (Dam)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Nike Free Run +3 för kvinnor är en av de vanligaste barfotaskorna av Nike med tunn sula och lätt sko, vilket gör att skon passar för barfotalöpning.

Nike Free Run +3 är superlätta till vikten. Sulan på skorna är tunnare än vanliga löpskor  och har snitt i yttersulan, vilket ger en riktigt sula som formar sig efter foten med skön barfotakänsla. Skon är neutral, vilket betyder att den har varken pronations- eller supinationsstöd.

Nike Free +3 har en lite tjockare sula än övriga barfotaskor, och passar därför den som vill ha ett par barfotaskor som också kan användas till vardags, inomhusträning eller promenader.

Nike Free Run +3 finns förutom i lila också i svart/brons och gul/grå.

Skechers Go Run (Dam)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället. 

Skechers Go Run är en lite mera stabil variant av barfotaskor. Go Run har en liten stötdämpning i sulan, men är ändå designad i minimalistisk stil för barfotalöpning. Sulan är tillverkad för att passa en mellanfots- eller framfotslandning som i barfotalöpning.

Skechers Go Run har en 4 mm heel drop (skillnad mellan häl och trampdyna) vilket är betydligt mindre jämfört med traditionella löpskor, men mera än exempelvis Fivefingers, vilket gör skon till ett bra alternativ som vill testa på en “mild” variant av barfotaskor.

Skechers Go Run har en närapå sömlös överdel med traditionell snörning och extra mycket utrymme för tårna att röra sig fritt. Go Run är behandlade med antimikrober för att motverka lukt.

Skechers Go Run känns igen på den coola retrodesignen i alla möjliga olika färger och färgkombinationer. Skechers Go Run är prismässigt billigare än många andra barfotaskor. Go Run för damer finns i färgerna grönt, rosa, svart/rosa, rött, lila/gult och priserna kan variera beroende på färgen.

Muddus Utter (Unisex)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Muddus Utter kan kanske kallas budgetvarianten av Fivefingers. Muddus Utter har liksom Fivefingers satsat på en optimal barfotakänsla med tunn sula och följsam sko, men den stora skillnaden hittas i priset.

Muddus Utter har en sula i gummi och en ovansida i syntet. Ett litet blixtlås och ett tunt kardborrband håller skon på plats. Muddus Utter har istället för Fivefingers fem tår satsat på två tå-fack, där stortån har ett skilt fack och resten av tårna sitter i ett fack.

Muddus Utter har en zero drop sula för maximal barfotakänsla och en mycket tunn sula. Skon är unisex och finns i storlekarna 37-45. Muddus Utter finns i svart och fräsht grönt. Muddus Utter ett bra alternativ om man vill testa på ett par riktiga barfotaskor och komma billigt undan!

Five Fingers SeeYa (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Five Fingers SeeYa är en extremt minimalistisk modell med supertunn sula anpassad för den mest kräsna barfotalöpare. Ovansidan är täckt med ännu mera mesh än de övriga Five Fingers-varianterna för att skon ska andas så bra som möjligt, samt för att öka på barfotakänslan ytterligare. Skon tillåter foten att röra sig fritt tack vare den tunna sulan, men skyddar ändå foten från ojämnheter i underlaget.

Five Fingers SeeYa har reflexer på ovansidan av skon, och har ett kardborrband på ovansidan. Fivefingers SeeYa går att tvätta i maskin. Skon är anpassad för damfötter och finns i ljust grått med blåa detaljer.

 

Vivobarefoot Legacy (Dam fritidssko)

Vivobarefoot Legacy är lätta sneakers med en tunn sula och barfotakänsla. Legacy har en lyxig look med sin guldiga färg, och är en kombination av stil och funktion. Foten tillåts röra sig fritt inuti skon.

Vivobarefoot legacy har en utsida av skinn, och insida av mjuk textil och skinn. Legacy har uttagbar innersula i EVA och en tunn yttersula i gummi. Skon väger endast 182 gram och har snörning framtill. En perfekt sko för jobbet eller för fritidsaktiviteter!

 

Vivobarefoot Breatho Trail (Dam)

Vivobarefoot Breatho Trail är en barfotasko för kvinnor avsedd för terräng. Med denna sko kan du tackla även den svåraste terräng tack vare piggar i sulan som ger ett mycket bra grepp. Denna barfotasko är ett utmärkt alternativ för att stimulera muskelsensoriken maximalt i ojämn terräng.

Vivobarefoot Breatho Trail har en löstagbar innersula i textil och en utsida i mesh. Yttersulan är en extremt tunn sula som foten en riktigt bra barfotakänsla.

Vivobarefoot Breatho Trail har en hälupphöjning på 0 mm. En snörning i sick-sack ger en snabb och säker snörning. Skon väger ca 272 gram och ett förmånligt alternativ till terrängsko för den som gillar barfotalöpning.

Vivobarefoot Achilles (Dam)

Vivobarefoot Achilles är en extrem barfotasko som ger minimalt med stöd för att ge en så stor barfotakänsla som möjligt. Skon påminner om Tarahumara-löparnas skor från boken Born To Run (skriven av Chrostoper McDougall) och är något för den som vill ta barfotalöpningen till nästa nivå och springa likt Tarahumara-löparna.

Vivobarefoot Achilles är gjord i greppvänligt gummi och har en justerbar rem baktill. Skon har ett extra stöd framtill för bättrad balans i framförallt nedförsbackar. Vivobarefoot Achilles passar alla möjliga underlag såsom terräng, strand och asfalt.

Vivobarefoot Achilles har en extremt tunn 3 mm sula ger dig den bästa tänkbara muskelaktivitetet i fötterna samtidigt som sulan ändå skyddar dig mot vassa föremål. Vivobarefoot Achilles väger 119 gram och är billigare än andra barfotaskor tack vare den lilla materialåtgången.

Vivobarefoot Evo (Dam)

Vivobarefoot Evo är en barfotasko för kvinnor. Vivobarefoot Evo är designad för att vara en snabb löparsko som passar både för motionärer och mera avancerade löpare. Vivobarefoot Evo som introducerades 2010 är orignalet av Vivobarefootskor för kvinnor och är en multifunktionell barfotasko som passar i de flesta terränger.

Den snygga utsidan är gjord av återvunnen textil- och syntetmaterial. Insidan har en uttagbar innersula i textil. Vivobarefoot Evo har en tunn yttersula i gummi, som skyddar din fot mot stenar men ändå ger bästa tänkbara barfotakänsla till foten. Vivobarefoot Evo är en av de mest mångsidiga barfotaskorna och är ett bra alternativ om du endast vill ha ett par barfotaskor.

Vivobarefoot Evo väger endast 158 gram.

Vivobarefoot Ultra (Dam)

Vivobarefoot Ultra är en mycket lätt barfotasko designade för kvinnor med helgjuten yttersula i greppvänligt gummi. Skon har en uttagbar innersko i mesh med en antibakteriell egenskap. Skon kan användas vid löpning på stranden eller vattnet i bara den yttre gummisulan eller mera värmande med den inre sulan inuti.

Vivobarefoot Ultra har extra mycket rum för tårna att breda ut sig och för att foten ska få röra sig naturligt. För att få skon att passa på just din fot används ett elastisk snöre och lock-lacing system för en snabb och säker snörning. Oberoende om du använder skon med eller utan den inre skon så har du en barfotasko som ger maxmimalt med sensoriska intryck till musklerna men som samtidigt har en bra yttersula för att skydda dina fötter mot stenar även vid terränglöpning.

Skon har en utsida i EVA och väger endast 87 gram. Skorna finns också i rosa.

Vivobarefoot Aqua Lite (Dam)

Vivobarefoot Aqua Lite är en lätt sko med barfotakänsla som har en naturlig passform som tillåter foten att röra sig naturligt. Aqua Lite från Vivobarefoot är designad speciellt för kvinnor och har en extra bred sula som ger maximalt med proprioceptikträning för foten medan du springer.

Vivobarefoot Aqua Lite är tänkt att användas till löpning, gym eller vardagsbruk. Skon har en utsida i mesh, insida i textil och en innersula i EVA. Skon har en lätt yttersula i gummi. En sko väger 164 gram.

Vivobarefoot Aqua Lite är en av originalen av Vivobarefoot. Den har en hälupphöjning på 0 mm, och bara en 3 mm tjock sula. Lätta och syntetiska material som andas ger dig en riktigt bra och hållbar sko.

 

Merrell Dash Glove (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Dash Glove är en barfotalöparsko designad speciellt för kvinnor. Dash Glove är en löpsko för den som vill springa naturligt för att träna proprioceptik och muskler i fötterna.

Merrell Dash Glove har en Vibram-sula som är anpassad för att springa i alla lägen och temperaturer. Skon har en formpressad EVA-fotram för stabilitet och komfort. Dash Glove har en utsida i syntetiskt läder och mesh med en överdel som är vatten- och smutsavvisande.

Dash Glove är designad med reflekterande detaljer för att öka säkerheten i mörkret. Skon är behandlad antimikrobiellt för att minska på lukten.

Skon har 0 mm hälupphöjning, går att tvättas i kallt vatten och väger 164 gram.

Merrell Tempo Glove (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Tempo Glove är en barfotasko med utsida i textil och syntet som ger en riktigt bra barfotakänsla även under de kallaste vinterdagarna. En perfekt passform med vattentäta material i neopren och översida som andas bildar en barriär mot kall mark medan den tillåter din fot att röra sig fritt.

Översidan av Merrell Tempo Glove är gjord i stretchigt neopren, vilket ger en perfekt passform. Snörning med lock closure system för snabb och säker snörning med en dragkedja överst. Merrell Tempo Glove har en insida med Aegis anti-odour system som motverkar dålig lukt och en mellansula i EVA.

Merrell Tempo Glove är en äkta barfotasko med 0 mm hälupphöjning. Skon kan vid behov tvättas i kallt vatten. Undersulan är Vibram Road Glove Sole/Ice Trek. En sko väger endast 175 gram.

Vibram Fivefingers KSO (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers KSO för kvinnor är en tåfingers-sko som fungerar till de flesta idrottsaktiviteter. Fivefingers KSO har ett karborrband som som stöder också på baksidan av foten, vilket ger en lite högre sko med ökad stabilitet och bra passform.

Vibram Fivefingers KSO har en extra tunn Vibram-sula på endast 3,5 mm. Sulan har små snitt för en bra greppyta i terräng. Sulan följer fotens naturliga form och har ett extra bra grepp för skydd för våta och heta underlag.

Fivefingers KSO har en sula av greppvänligt gummi och en ovansida i stretchig polyamid. Skon väger endast 133 gram och kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Speed (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Vibram Fivefingers Speed har de traditionella separata tåfacken som ger en maximal barfotakänsla men med en skyddande undersula. Speed är en variant av Fivefingers med en lite bredare framfotssula och är en lite högre, skyddande och varmare modell med snörning framtill.

Ovansidan av Vibram Fivefingers Speed har en luftig stretch. Undersidan är en greppbar 4 mm Vibramsula i gummi. Speed är gjord i snabbtorkande textil och kan därför med fördel användas förutom löpning och träning också vid vattenaktiviteter. Vibram Fivefingers Speed kan tvättas i maskin. Skorna väger 335 gram.

Skon finns i färgerna lila-vitt på Brandos och svart-vitt på Sportamore.

Vibram Fivefingers Bikila (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Vibram Fivefingers Bikila är en barfotasko som är en av de vanligaste Fivefingersmodellerna. Bikila barfotaskorna ger en underbar känsla av att springa barfota, men skyddar ändå foten mycket bra mot ojämnheter i marken.

Bikila från Vibram är gjord i ett snabbtorkande material, vilket gör att barfotaskon är utmärkt också för strandliv och vattensporter såsom vindsurfing, kitesurfing, beachvolley, simmning och snorkling. Men först och främst så är Vibram fivefingers Bikila gjord för barfotalöpning i alla terränger, samt för gymmet och yogan.

Bikila har en 4 mm tunn sula som följer fotens naturliga form. Bikila har ingen snörning, utan ett kardborrband över foten som är snabb att fästa. Bikila väger 150 gram per sko och kan kan tvättas i maskin.

Skon finns också i färgkombinationen blått-vitt på Brandos, och på Sportamore finns den i orange-magenta.