New Balance Minimus 00 (Herr)

New Balance Minimus 00 är den senaste snygga nykomlingen från New Balance. Denna barfotasko är den från New Balance med allra bäst barfotakänsla tack vare den minimalistiska designen.

New Balance Minimus 00 (kallas också Minimus zero V2) har en 0 mm hälupphöjning, det vill säga en helt platt sula. Skon är mycket lätt och har en låg skoprofil med låg total sulhöjd – allt för att skon ska vara så minimalistisk som möjligt. Minimus 00 har en greppvänlig yttersula i Vibram och en mellannsula i Revlite, som är känd för sin lätta vikt. Minimus 00 har extra mycket utrymme för tårna, vilket är bra för att tårna ska jobba aktivt i frånskjutet när du springer.

Du kan använda New Balance Minimus 00 helt barfota om du vill, eftersom skon är tillverkad i ett bekvämt inre material, plus att den är behandlad antimikrobiellt för att motverka lukter.

New Balance Minimus 00 är ett säkert val för den som vill springa minimalistiskt i ett par riktigt snygga skor. För herrar finns Minimis 00 i blått med gula detaljer. Skon är mycket lätt och väger endast omkring 129 gram.

Skechers GoRun Bionic Trail (Herr)

Skechers Go Run Bionic Trail är ett par barfotasko som passar för terränglöpning. Skon har en svag hälupphöjning på 4 mm i innersulan, men om du väljer att ta bort sulan blir skon helt platt likt en “äkta” barfotasko. Go Run Bionic är designad för naturlig mellanfotslöpning.

Skechers GoRun Bionoc Trail är en löparsko som passar för terräng och tuffa tag tack vare den greppvänliga yttersulan i gummi. Ovansidan av skon är tillverkad i ett vattenavvisande och snabbtorkande mesh-material, och insidan av skon har en bekväm passform för att du också ska kunna använda skon utan strumpor. Go Bionoc har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Run Bionic Trail är ett bra alternativ för barfotalöparen som vill springa i terräng i en svagt dämpad sko med minimalistisk känsla. Skon finns i en gul-svart färg för herrar.

Merrell Ascend Glove (Herr)

Merrell Ascend Glove är den senaste och mest populära barfotaskon från Merrell. Ascend Glove har en minimalistisk känsla och passar den som vill springa på varierande underlag – allt från asfalt till terräng.

Merrell Ascend Glove har en sula med 0 mm häldropp, och en 6 mm jämn dämpning under hela foten. Yttersulan är en greppvänlig Vibram-sula, som ger riktigt bra grepp även i tuff terräng. Ovansidan av skon är tillverkad i ett slitsäkert material med mesh-inslag för bra ventilation under löpningen.

Merrell Ascend Glove har traditionell snörning framtill och finns i snygga färger i blå-svart samt i en gul-svart färg som också är gore-tex. Skon väger ungefär 227 gram.

New Balance Minimus 110 Trail (Herr)

New Balance Minimus 110 Trail är en nyare version av den populära Minumus 10 Trail. Minimus 110 Trail har en ny fräsch look med en ovansida i metallisk mesh och en ny yttersula för bättre grepp för även i den svåraste terräng.

New Balance Minimus 110 Trail har en förbättrad yttersula som skyddar från vassa stenar och ger ett riktigt bra grepp för våta ytor. Skon har en mellansula med lätt dämpning, och för att hålla vikten nere är ingen extra dämpning tillsatt, vilket ger en bättre barfotakänsla.

Minimus 110 Trail har traditionell snörning för en bra passform. Skon finns i en snygg grå-grön färg för herrar.

Nike Free Trainer 5.0 (Herr)

Nike Free Trainer 5.0 är egentligen designad för inomhusaktiviteter såsom styrketräning och crossfit, men den passar också perfekt för den som vill ha en snygg barfotasko till löprundan. Nike Free Trainer ger en skön barfotakänsla, men har aningen mera stabilitet än Trainer 3.0. Nike Free Trainer 7.0 är den av skorna som är allra stabilaste, så denna Trainer 5.0 är skon där mittemellan som passar den som försiktigt vill testa på barfotakänslan.

Nike Free Trainer 5.0 har en snygg ovansida med sammanflätande band som formar sig skönt efter foten. Innanför de flätade banden finns ett bekvämt innertyg som effektivt transporterar bort fukt under träning. Yttersulan är mycket flexibel och mjuk som hos alla Nike Free, och de djupa fårorna i sulan hjälper dig få ett bra grepp på de flesta ytor.

Nike Free Trainer 5.0 är superlätt till vikten och har en traditionell snörning framtill. Skon finns i snyggt svart-gul samt svart-vitt för herrar.

Merrell Bare Access 3 (Herr)

Merrell Bare Access 3 är den perfekta barfotaskon för nybörjaren inom barfotalöpning. Skon har till skillnad från de flesta andra barfotaskor en lite tjockare sula, vilket ger en bättre dämpning på hårt underlag.

Merrell Bare Access 3 har en helt platt Vibram yttersula med 0 mm drop. Yttersulan ger ett bra grepp på alla underlag och sviktar aningen på hårt underlag. Mellansulan har en 8 mm dämpning, vilket är dubbelt så mycket som de flesta andra barfotaskor. Skon har en total sulhöjd på 13,5 mm.

Överdelen skon är gjord i mesh och syntet för en sko som andas. Bare Access 3 har en bra passform tack vare den traditionella snörningen med gjutna öglor. Skon är behandlad antibakteriellt för att minska på lukt vid träning.

Merrell Bare Access 3 hittas i snyggt gult-blått samt svart-gult för herrar och finns till ett riktigt bra pris.

Skechers Go Run Ride 2 (Herr)

Skechers Go Run Ride 2 är en barfotasko för herrar med både dämpning och minimalism på samma gång. Skon har ett 4 mm häldropp, och en jämn dämpning under skon som ska främja en mellanfotsisättning.

Skechers Go Run Ride 2 är mycket lätta till vikten och har en flexibel och greppvänlig yttersula som anpassas till underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i ett snabbtorkande material och skon har en traditionell snörning. Framtill har skon extra mycket utrymme för tårna, vilket ökar barfotakänslan ytterligare.

Skechers Go Run Ride 2 finns i en svart färg för herrar i storlekarna 41-47 till ett riktigt bra pris.

Inov-8 F-lite 192 (Herr)

Inov-8 F-lite (Feather-Lite) 192 är en mycket lätt sko på endast 192 gram. Skon har en riktigt skön minimalistisk känsla med ett 0 mm häldropp. Inov-8 F-lite 192 passar lika bra för både träning inomhus och löpning utomhus.

Inov-8 F-Lite är perfekt för dig som vill ha en “äkta barfotasko” och vill kunna träna med den både inomhus och utomhus. Innersulan i skon är 3 mm, och mellansulan är i EVA. Yttersulan är tillverkad i Sticky, en gummisula som ger extra bra grepp på jämna underlag. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet. Skon ger en bra markkontakt vilket förbättrar balansen under träningen.

Inov-8 F-Lite 192 har en smal fit för en bra passform. Skon finns i herrstorlekar och finns i snyggt rött-orange.

Inov-8 F-Lite 232 (Herr)

Inov-8 F-Lite 232 är en äkta barfotasko med 0 mm häldropp och låg skoprofil. Skon är designad för att passa både utomhus- och inomhusaktiveter, och är populära för tillexempel crossfit och löpning.

Inov-8 F-Lite 232 (Feather-Lite) väger endast 232 gram. Skon har en innersula på 3 mm, och en mellansula i EVA. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt gummi, Sticky, som fungerar extra bra på jämna underlag. Ovansidan är tillverkad i mesh och syntet, vilket ger en naturligt ventilerande sko. Ovansidan är också designad för att greppa bra och skydda fötterna vid repklättring.

Skillnaden mellan denna sko och F-lite 192 är att denna har en aningen bredare framfot, som passar den lite bredare foten eller den som inte gillar den tighta känslan över foten. Inov-8 F-Lite 232 finns i herrstorlekar och i en snygg röd-blå färg.

Inov 8 Trailroc 245 (Herr)

Inov 8 Trailroc 245 är en fräsch nyhet för terränglöpare som gillar minimalistiskt!

Inov 8 Trailroc 245 har en riktigt lågt hälupphöjning på 3 mm, vilket ger en skön, marknära barfotakänsla. Innersulan är 6 mm och mellansulan är tillverkad i EVA. Yttersulan är gjord i greppvänligt gummi i tre olika material, för att ge bästa möjliga grepp i svår terräng och också stöda och skydda foten på bästa sätt från underlaget.

Ovansidan av Trailroc 245 är synteiskt material och mesh, vilket ger en fräsch sko som andas. Skon passar både till tävling och träning, och både i terräng och på jämna underlag. Framtill har skon extra mycket utrymme för tårna, vilket ger en skön passform. Skon har traditionell snörning.

Inov-8 Trailroc 245 väger endast 245 gram och finns i snyggt rött i herrstorlekar.

Inov-8 X-Talon 190 (Herr)

Inov-8 X-Talon 190 är löparskon för dig som gillar minimalistiskt i tuff terräng. X-Talon 190 är den lättaste terrängskon från Inov-8 och har ett hälsdropp på 3 mm, vilket ger en mycket liten dämpning under hälen som passar perfekt för den som gillar att springa långa sträckor i skog och mark.

Inov-8 X-Talon 190 har alltså ett höjdskillnad i sulan på 3 mm, och en innersula i EVA. Yttersulan är extremt greppvänlig även på tuffa underlag, och detta är löparskon som lämpar sig för offroad och svårframkomlig terräng. Ovansidan är tillverkad i mesh och syntet och har en traditionell snörning framtill.

Inov-8 X-Talon 190 finns i herrstorlekar och väger endast 190 gram. Skon finns i snyggt orange.

Nike Free Flyknit barfotasko (Herrar)

Nike Free Flyknit är nyheten som vi alla väntat på – en snygg barfotasko som verkligen ger känslan av att springa barfota! Nike Free Flyknit är barfotaskon som påminner mera om en strumpa än en sko med sin ovanliga ovandel.

Nike Free Flyknit har den traditionella Free sulan, men ovandelen är speciell i en fotnära och enkel design i ett tunt tyg som ger en riktigt skön barfotakänsla. Nike Free Flyknit är designad för att användas med eller utan strumpor, och sitter riktigt skönt på den bara foten. Tack vare den stretchiga ovadelen som formar sig efter foten garanteras en bra passform. Med den traditionella snörningen framtill kan du justera skon så att den är rätt för just dig.

Denna barfotasko är tillverkad i ett luftigt och stretchigt material som torkar snabbt efter träning. Sulan ger svag dämpning men är mjuk och flexibel för att passa framfotslöpning för den som vill springa så naturligt som möjligt. Nike Free Flyknit är superlätt som de andra Free-skorna så kan du välja mellan olika färger. För herrar finns Flyknit i blått och svart.

 

 

Vibram Fivefingers Komodosport LS (Herr)

Vibram Fivefingers Komodosport LS är en tåsko med maximal barfotakänsla med ett aggressivare utseende än de övriga Fivefingers. Komodosport har en sömlös insida för minskad friktion, vilket ger en bekväm sko som passar även till de längsta långpassen!

Vibram Fivefingers Komodosport LS har en 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Skon snöras med ett elastisk snörning framtill, som ger en bra passform för alla typer av fötter, även den som är lite bredare.

Komodosport LS kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Nike Free 3.0 V5 (Herr)

Nike Free 3.0 V5 är en av de nyaste och mest omtycka Nike Free-skorna. Nike Free 3.0 V5 har en skön barfotaliknande känsla i kombination med en snygg design.

Nike Free 3.0 V5 har ett lågt häldropp på endast 4 mm, som tillsammans med den mycket flexibla och greppvänliga yttersulan skapar en minimalistisk löparsko som kan användas både till träning, löpning och vardagsbruk. Ovansidan av skon är tillverkad i välventilerande mesh som låter foten andas under träningen. Mesh-materialet är mycket mjukt och flexibelt och anpassar sig vid användning efter fotens form. Skon har en traditionell snörning framtill.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V5 finns i herrstorlekar och finns i svart, grön-gult samt rött.

Fivefingers Komodosport (Herr)

Fivefingers Komodosport (eller KMD Sport) liknar Komodosport LS, men skillnaden är att Komodosport Velcro har kardborrband medan Komodosport LS har snörning och går aningen högre upp på vristen.

Komodosport är en barfotasko med ett nytt mera aggressivt utseende som passar från allt från fitness till löpning i svår terräng. Komodosport har en 4 mm Vibram yttersula som ger bra grepp även på ojämna och våta underlag. Mellansulan i EVA är formad efter foten för att ge en perfekt passform och för att fördela vikten jämnt. Innersulan är 2 mm hög, och sömlös för att minska på friktionen.

Fivefingers Komodosport har som alla övriga Fivefingers särskilda tåfack och skon kan tvättas i maskin.

Under Armour Toxic Six barfotasko (Herr)

Under Armour vill också vara med i jakten på den bästa barfotaskon och kommit ut med nyheten Toxic Six (eller Poison Dart som den också kallas). Under Armours Toxic Six passar dig som gillar färgglatt och barfotakänsla.

Toxic Six är en lättviktsko i minimalistisk form. Skon är inspirerad av djungelns giftiga grodor och finns i härliga neonfärger. UA Toxic Six har en naturlig sula utan dämpning för hälen, men en Micro G-mellansula som ger svag dämpning under hela fotsulan. Sulan formar sig efter foten och ger bra passform och ett bra grepp. Ovansidan av skon är tillverkad i ett ventilerande neopren-material och har offset-skosnören på utsidan av skon.

Toxic Six har en flexibel yttersula och ger en skön barfotakänsla under löpningen. UA Toxic Six är ett lätt, enkelt och naturligt val för barfotalöparen som också vill satsa på stilen. Toxic Six (Poison Dart) finns i färgerna orange-blågrön och svart-grönt för herrar.

Vibram FiveFingers Signa (Herr)

Vibram FiveFingers Signa är en välkommen nyhet för barfotafantasten som gillar vattensporter. Signa är nämligen en barfotasko som är framtagen av FiveFingers för att passa just till vattensporter och ge ett utmärkt grepp på våta underlag. FiveFingers Signa passar exempelvis för kitesurfing, stand up paddleboarding (SUP), vindsurfing, vågsurfning, fiskning, kajakpaddling och så vidare.

Vibram FiveFingers Signa har en extra greppvänlig yttersula för våta underlag, tillverkad i gummi. Yttersulan är extra flexibel för att du också ska kunna simma med skon. Signa har dräneringshål både i tyget och i sulan. Förutom vattensporter lämpar sig Signa också för andra aktiviteter, till exempel löpning och träning.

Vibram FiveFingers Signa är snyggt maskulina i läckert svart. Signa har de traditionella tåfacken för en barfotaliknande känsla, och framtill justeras passformen med ett kardborrband. Signa finns i herrstorlekar.

Saucony Hattori LC (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Saucony Hattori LC är en snygg, neutral och minimalistisk löpsko med barfotakänsla. Hattori LC är en riktigt lätt barfotasko och har en sula som följer foten. Hattori är tillverkad med extra mycket rum för tårna för att tillåta foten att röra sig fritt.

Saucony Hattori LC har en mjukt böjd sula som följer foten naturliga rörelser vid löpning. Saucony Hattori har lätt dämpning under häl och trampdyna, men ger ändå foten ett neutralt stöd som passar till barfotalöpning. Tack vare den lilla dämpningen passar skon också för vardagligt bruk och promenader. Skon har en traditionell snörning framtill.

Saucony Hattori LC finns i en snygg grå-svart färg med gröna detaljer för herrar.

Skechers Go Run 2 (Herr)

Skechers Go Run 2 är en barfotasko som är konstruerad för att löparen ska landa på framfoten och inte på hälen. Go Run 2 har lite tjockare sula än många andra barfotaskor, och kan därför vara en bra för att lära sig löpa med barfotaskor om man känner sig osäker.

Skechers Go Run 2 har 4 mm häldropp, vilket är mindre än en traditionell löparsko, och gör det lättare att landa på framfoten. Go Run 2 är designad för att väga så lite som möjligt med en lätt mellansula, för en snabb och bekväm sko. Skon väger endast 186 gram.

Go Run 2 har en nästintill sömlös ovansida i mesh och syntet. Skon är behandlad för att motverka lukt och har en traiditionell snörning. Go Run 2 är tillverkad med mera rum för tårna och tillåter foten att röra sig fritt.

Skechers Go Run 2 finns i snyggt svart och rött med färgglada detaljer.

New Balance Minimus 10V2 Trail (Herr)

New Balance Minimus 10V2 Trail är en het nyheten bland barfotaskorna. Denna Minimus 10V2 är en kombination av de omtyckta 10V2- och 10Trail-skorna. Denna sko är designad för att passa alla underlag – allt från jämn asfalt till svåråtkomlig skogsterräng.

Minimus 10V2 Trail har en skön barfotakänsla med en låg skoprofil och ett 4 millimeters häldropp. Denna sko får gärna användas barfota, eftersom insidan är sömlös och dessutom behandlad antibakteriellt för att motverka lukt. Framtill är skon extra bred för en skön minimalistisk känsla. Ovansidan är tillverkad i välventilerande mesh.

Mellansulan är tillverkad i EVA och yttersulan är en slitstark och greppvänlig Vibram-sula, som passar även i den tuffaste terräng. Minimus 10V2 Trail är framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

New Balance Minimus 10V2 Trail väger endast 175 gram och finns i herrstorlekar. Finns i en snygg svart färg med gul sula.

New Balance Minimus 10 V2 Road (Herr)

Minimus 10 V2 Road är ännu en härlig färgglad nyhet från New Balance. Minimus 10 V2 är en barfotasko som passar främst för löpning på vägar.

New Balance Minimus 10 V2 Road har en Vibram yttersula för den bästa markkontakten med foten. Skon har 4 mm häl till tå dropp, vilket är en tredjedel mindre än en traditionell löparsko. Den totala sulhöjden är aningen högre än de andra Minimus-skorna. Ovansidan på Minimus 10 V2 Road är i ett skönt material, och det går bra att springa utan strumpor i skorna. Skon är mycket lätt med sina 184 gram.

Minimus 10 V2 Road finns i en härlig gul-blå färg för herrar och har en traditionell snörning framtill.

New Balance Minimus Zero Road (Herr)

New Balance Minimus Zero Road är en barfotasko som lämpar sig för allround löpning. Namnet Zero betyder att skon har minimalt med sula för en äkta barfotaupplevelse.

Minimus Zero Road har en slitstark yttersula i Vibram som lämpar sig bra för att greppa jämna och våta underlag. Skon har en 0 mm häl till tå dropp, det vill säga en hel platt sula. Mellansulan REVlite ger bra flexibilitet och en fjärderlätt dämpning.

Ovansidan av Minimis Zero Road har en ovansida av sömlöst, syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas, och skon går bra att använda med eller utan strumpor.

New Balance Minimus Zero Road väger endast 181 gram och finns i fräscht blått för herrar. Skon har traditionell snörning framtill.

Vibram Fivefingers Bikila LS (Herr)

Vibram Fivefingers Bikila LS är en variant av den klassiska bikila-skon, som har en annorlunda och stadigare snörning för att passa en något bredare fot. Bikila LS riktar sig till alla typer av aktiviteter, och liksom Bikila har Bikila LS den klassiska greppvänliga sulan på 3 mm, med 4 mm sula under framfoten för en skönare fotisättning. Ovansidan av Vibram Fivefingers Bikila LS är stretchigt polyamid, som i kombination med det nya snörnings-systemet ger en superbra passform. Skorna kan tvättas i maskin och väger ca 150 gram per sko.

Adidas Adipure Adapt (Herr)

Adidas Adipure Adapt är en barfotaskor från Adidas med en passform som ingen annan sko. Adipure Adapt är en riktigt lätt barfotasko.

Adidas Adipure Adapt har en adiWEAR-yttersula med 4 mm häl till tå dropp som ger lätt dämpning och formar sig efter foten. Sulan är slitstark och skyddar från ojämnheter i underlaget. Ovandelen av skon är elastisk Techfit, som formar sig efter foten för en bra passform. Skon är lätt att ta på och av tack vare öglan på baksidan av skon.

Adipure Adapt finns i en härlig röd färg på sportamore. Skon väger endast 130 gram.

Inov-8 Road-X 233 (Herr)

Inov-8 Road-X 233 är en löpsko för herrar som har en minimalistisk känsla. Road-X 233 har ett 6 mm häldropp (aningen mera än många andra barfotaskor, men ändå dubbelt mindre än traditionella löparskor). Denna sko är mycket populär bland triatleter, marathon-och långdistanslöpare eftersom skon både dämpning och en minimalistisk känsla.

Inov-8 Road-X 233 är en löparsko som är designad för att främst användas på jämna underlag. Tack vare en extra förstärkning i skon så skyddas skon fotens plantara fascia, ett ligament som kan bli överbelastat under långa löppass. Skon har en låg profil och en stor kontaktyta.

Innersulan är 6 mm, och mellansulan är tillverkad i EVA. Yttersulan är tillverkad i ett greppvänligt gummimaterial, Sticky, som greppar bra även på våta underlag.

Inov-8 Road-X 233 väger endast 233 gram och finns i herrstorlekar. Skon finns i en snygg röd-vit färg.

Inov 8 Road Xtreme 138 (Unisex)

Inov-8 Road Xtreme 138 är en sko för både damer och herrar som finns i storlekarna UK 7-UK 10. Road Xtreme 138 är en sko med mycket lätt vikt för en snabb sko med bra grepp på underlaget. Namnet 138 kommer från vikten, skon väger endast 138 gram. Road Xtreme 138 har en mycket tunn sula och ett häldropp på 0 mm, för en riktigt skön barfotakänsla.

Inov-8 Road Xtreme 138 har en ovansida i syntet och mesh, vilket ger en sko som andas. Mellansulan är i EVA och yttersulan är greppvänligt gummi.

Road Xtreme 138 är alltså unisex och finns i snyggt rött-blått-vitt.

Adidas Adipure Trainer 1.1 (Herr)

Adidas Adipure Trainer 1.1 är Adidas satsning på ett par barfotskor liknanande originalet Fivefingers. Adipure Trainer 1.1 har separata tåfack för att motsvara känslan av att springa barfota.

Adipure Trainer 1.1 har en slitstark yttersula i gummi. Innersulan ger aningen extra stöd för hälen. Ovansidan av Adipure Trainer är tillverkad i stretchigt syntetiskt mesh, som tillåter skon att andas. Skorna är behandlade antibakteriellt för att motverka lukt.

Adipure Trainer 1.1 finns i fräscht svart-gul för herrar.

Merrell Vapor Glove (Herr)

Vapor Glove är en fräsch nyhet från Merrell. Vapor Glove känns igen för den fräsiga gröna färgen och är en sko som passar för de flesta terränger.

Vapor Glove har en zero drop sula, vilket ger en skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med marken. Vapor Glove är en barfotasko med en överdel och innersula i mesh som andas. Skon är behandlad antibakteriell för att motverka lukt.

Merrell Vapor Glove ger den bästa passformen med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan är Vibram för bästa grepp. Skon kan tvättas i kallt vatten.

Merrell Vapor Glove är helt enkelt ännu en traditionell äkta barfotasko som dessutom är riktigt snygg att se på. Skon finns i grönt (gul-blå) för herrar och rosa-rött för damer.

Inov 8 Evoskin (Unisex)

Inov 8 Evoskin är en barfotasko med tåfack som ger en ultimat barfotakänsla. Skon är tillverkad av silikon, och ger en perfekt passform kring foten på ett sätt som ingen annan barfotasko gör. Evoskin är perfekt för den som söker barfotakänslan och vill stärka fotens muskler hemma eller på gymmet, eller för barfotalöparen som vill ha minimalt med skydd.

Inov 8 Evoskin är tänkt för användning inomhus eller utomhus. Den tunna sulan skyddar till viss del mot ojämnheter i marken, men om man tänker springa med skorna bör man vara lite försiktig för vassa föremål. Evoskin används med fördel utan strumpor.

Passformen säkras med silikonband över fotryggen. Inov 8 Evoskin väger 190 gram. Evoskin passar för både damer och herrar och skon finns i storlekarna 33-42.

Merrell Road Glove 3 (Herr)

Merrell Road Glove 3 är Merrells senaste barfotanyhet för herrar. Barfotaskon Road Glove 2 är gjord för löpning på alla underlag, och passar också bra för löpning på asfalt och hårdare underlag.

Road Glove 3 har en Vibram yttersula med 0 mm drop. Mellansulan har en 4 mm dämpning med ett djup på 9,5 mm för en perfekt passform och barfotakänsla. Skon har även en skyddande mellansulakudde för trampdynan.

Överdelen av Road Glove 3 är i syntetiskt läder, har en skyddande tåhätta och ett foder i mesh. Skon finns i de snygga färgerna vitt- guld och svart-rött-gult.

Merrell Road Glove 3 är ett val för den kräsna barfotalöparen som vill ha en äkta barfotasko med bra passform för att typer av underlag.

Merrell Trail Glove 2 (Herr)

Merrell Trail Glove 2 är en snygg barfotasko som är gjord för terränglöpning. Trail Glove 2 är en mycket lätt sko med bra passform, namnet Glove kommer från att skon ska passa perfekt för din fot.

Trail Glove 2 har en Vibram-yttersula av gummi som greppar på ojämnt underlag som snö och is och skyddar mot stenar och rötter. Överdelen är i syntetiskt läder för skydd för tuffare tag och luftig mesh för en sko som andas. Ett stöd på innersulan för mellanfoten skyddar och ger en perfekt passform för foten.

Merrell Trail Glove 2 har en 4 mm dämpande EVA-mellansula. Innersulan har också en 1 mm stötdämpning under framfoten för att fördela trycket jämnt. Skon är behandlad för att motverka lukt.

Trail Glove 2 har traditionell snörning och är mycket lätt med sina 176 gram per sko. Skon finns i fräscht blått, grått-gult och ljusgrått-orange för herrar.

Merrell Excursion Glove (Herr fritidssko)

Merrell Excursion Glove är snygg vardagssko för herrar. Excursion Glove är en snygg fritidssko med en skön minimalistisk barfotakänsla.

Excursion Glove har en helt platt Vibram-sula på 0 mm, med en 4 mm dämpning. En dyna under framfoten dämpar från stötar och skyddar trampdynan. Skon är i perforerat läder som formar sig efter foten, och överdelen av skon är i syntet och mesh i en snygg retrolook.

Merrell Excursion Glove är den perfekta fritidsskon för den som vill ha en snygg, modern sko med en skön barfotakänsla!

Vibram Fivefingers Bikila (Herr)

Vibram Fivefingers Bikila är en av original-modellerna av Fivefingersskorna och är en av de vanligaste Fivefingersmodellerna. Bikila har barfotaskorna ger en underbar känsla av att springa barfota, men skyddar ändå foten mycket bra mot ojämnheter i marken.

Bikila från Vibram är gjord i ett snabbtorkande material, vilket gör att barfotaskon är utmärkt också för strandliv och vattensporter, och passar också utmärkt på gymet eller på yogan. Men först och främst så är Vibram fivefingers Bikila gjord för barfotalöpning i alla terränger, en uppgift som Bikila sköter galant.

Bikila har en 4 mm tunn sula som följer fotens naturliga form. Sulan har extra skydd under fotsulan och tårna för framfotslandning, och har en mycket greppvänlig sula som klarar även den tuffaste terräng. Bikila har ingen snörning, utan ett kardborrband över foten som är snabb att fästa. Bikila väger 170 gram per sko och kan kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Treksport (Herr)

Vibram Fivefingers Treksport är som namnet antyder ett val för barfotalöparen som gillar terräng. Modellen Treksport är designad med en extra greppvänlig sula för utomhusaktiviteter, och passar utmärkVibram Fivefingers Treksport är som namnet antyder ett val för barfotalöparen som gillar terräng. Modellen Treksport är designad med en extra greppvänlig sula för utomhusaktiviteter, oct vid terränglöpning.

Vibram Fivefingers Treksport har originalutseendet med fem tå-fack, men har en extra stadig snörning för bra passform. Treksport har en 4 mm Vibram sula och har en andningsbar översida i mjukt Carbon-fiber. Insidan av sulan är antimikrobiskt behandlad för att motverka lukt.

Treksport kan tvättas i tvättmaskin och väger 184 gram per sko.

 

Merrell Tour Glove (Herr fritidssko)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Tour Glove för herrar är en barfotasko anpassad till vardagsbruk. Merrell Tour Glove är en riktigt snygg sko i svart, mjukt läder som passar till det mesta. Skon har en bra passform för en bra barfotakänsla.

Tour Glove har en 0 mm Vibram yttersula och en dämpning på 4 mm. Skon är behandlad antibakteriellt för att motverka lukt. Merrell Tour Glove är en riktigt snygg fritidssko som ger en skön barfotakänsla och tränar upp dina fotmuskler medan du använder dem.

New Balance Minimus 10 Trail (Herr)

New Balance har en skoserie kallad Minimus som går i minimalistisk stil och passar utmärkt som barfotaskor. New Balance Minimus 10 Trail är en sko som passar de flesta terränger tack vare den bekväma överdelen i mesh och syntet och den greppvänliga Vibram-yttersulan.

New Balance Minimus 10 Trail är odör-behadlad för att motverka lukt. Minimus 10 Trail kan användas med eller utan sockor. Skon är mycket lätt och har en 4 mm drop från sula till häl, vilket ger en mycket skön barfotakänsla. Minimus 10 Trail är mycket snyggt designad i svart och rött och har traditionell snörning framme för en god passform.

Minimus 10 Trail är en omtyckt barfotaskor som blivit framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

Skechers Go Run 3 (Herr)

Skechers Go Run 3 är en lite mera stabil variant av barfotaskor. Go Run 3 har stötdämpning i sulan, men är ändå designad i minimalistisk stil för att passa barfotalöpning.

Skechers Go Run 3 har en 4 mm heel drop (skillnad mellan häl och trampdyna) vilket är betydligt mindre jämfört med traditionella löpskor, men mera än exempelvis Fivefingers, vilket gör skon till ett bra alternativ som vill testa på en “mild” variant av barfotaskor.

Skechers Go Run 3 har en närapå sömlös överdel med traditionell snörning och extra mycket utrymme för tårna att röra sig fritt. Skon är behadlad antimikrobiellt för att minska svettlukt.

Go Run 3 för herrar finns i en grå-svart färg till ett riktigt bra pris.

Muddus Utter (Unisex)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Muddus Utter kan kanske kallas budgetvarianten av Fivefingers. Muddus Utter har liksom Fivefingers satsat på en optimal barfotakänsla med tunn sula och följsam sko, men den stora skillnaden hittas i priset.

Muddus Utter har en sula i gummi och en ovansida i syntet. Ett litet blixtlås och ett tunt kardborrband håller skon på plats. Muddus Utter har istället för Fivefingers fem tår satsat på två tå-fack, där stortån har ett skilt fack och resten av tårna sitter i ett fack.

Muddus Utter har en zero drop sula för maximal barfotakänsla och en mycket tunn sula. Skon är unisex och finns i storlekarna 37-45. Muddus Utter finns i svart och fräsht grönt. Muddus Utter ett bra alternativ om man vill testa på ett par riktiga barfotaskor och komma billigt undan!

Nike Free Run +3 (Herr)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Nike har också gett sig in i leken med barfotaskor och kallar sina barfotaskor för Nike Free. Nike Free Run +3 är en av de vanligaste modellerna med tunn sula och lätt sko, vilket gör att skon passar för barfotalöpning.

Nike Free Run +3 är mycket lätt till vikten och har sulan är riktigt böjbar och mjuk tack vare en tunn sula och snitt i yttersulan. Skon är neutral, vilket betyder att den har varken pronations- eller supinationsstöd.

Jämfört med exempelvis Fivefingers ger inte Nike Free +3 samma barfotakänsla på grund av den lite tjockare sulan, men skorna är ett bra alternativ om man vill ha ett par fullt användbara barfotaskor som tack vare sitt utseende med fördel kan användas också till vardag och inhomhusträning.

Nike Free Run +3 finns i många olika färger, bland annat svart/grå som på bilden. Andra färger av Free Run +3 är röd/grå, blå/grå samt gul/grå.

Fivefingers Lontra (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Fivefingers Lontra är någon av de nyaste barfotaskorna från Vibram som är tänkt för vinterlöpning. Till skillnad från de andra Fivefingers har Lontra högre skaft (går upp på vristen), är vattentät och är varmare. Fivefingers Lontra är alltså de perfekta barfotaskorna för vinterlöpning och löpning i terräng!

Lontras EVA-sula på 4 mm håller foten varm även på frusen mark, och uttersulan TREK ger bra grepp även på de svåraste underlag. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för en bekväm passform, och insidan som är i fleece är mjuk och skön på foten.

Fivefingers Lontra har kardborrband på ovansidan för en bra passform. Lontra finns i fräsigt svart-grönt för herrar och i snyggt svart-rosa för damer.

Vivobarefoot Achilles (Herr)

Vivobarefoot Achilles är en barfotasko som passar den vane barfotalöparen som som vill ha minimalt med stöd och maximal barfotakänsla. Skon påminner om Tarahumara-löparnas skor från boken Born To Run (skriven av Chrostoper McDougall) och är något för den som vill ta barfotalöpningen till nästa nivå och springa likt Tarahumara-löparna.

Vivobarefoot Achilles är gjord i greppvänligt gummi och har ett stöd framtill över tårna för bättrad balans i framförallt nedförsbackar. Vivobarefoot Achilles passar alla möjliga underlag såsom terräng, strand och asfalt. Skon har en justerbar rem för bästa passform.

Vivobarefoot Achilles har en extremt tunn 3 mm sula ger dig den bästa tänkbara muskelaktivitetet i fötterna samtidigt som sulan ändå skyddar dig mot vassa föremål. Vivobarefoot Achilles väger 119 gram och är ett billigt alternativ för den som vill ha riktiga barfotaskor.

Vivobarefoot Aqua Lite (Herr)

Vivobarefoot Aqua Lite är en barfotasko som passar förutom löpning också till vardagsbruk tack vare den snygga designen. Aqua Lite har originalsulan på endast 3 mm från Vivobarefoot, vilket ger en utmärkt barfotakänsla.

Vivobarefoot Aqua Lite har en utsida i mesh med snörning framtill. Insidan är i textil med en uttagbar innersula i EVA. Ovansidan av skon är vattenavstötande och andas för att transportera bort när du tränar. Skon har en hälupphöjning på 0 mm, och lämpar sig perfekt för löpning på hårda, platta underlag.

Skon väger 204 gram.

Vibram Fivefingers Classic (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers Classic är en perfekt barfotasko för den som gillar minimalistiskt. Classic har separata tå-fack, och ger maximalt med fri rörelse åt foten på grund av den öppna ovansidan. Skon sitter ändå fint fast på foten med en sula som formar sig efter foten och med elasitsk snörning bakom foten.

Vibram Fivefiners Classic har en 3,5 mm sula som skyddar från både ojämnt terrängunderlag samt het asfalt. Ovansidan av skon är stretchig polyamid och insidan av sulan är behandlad antibakteriellt för att motverka lukt.

Skon väger minimala 150 gram, och är ett bra val för den som vill springa så naturligt och lätt som möjligt. Skorna kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers KSO (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers KSO har blivit en av de mest populära barfotaskorna för män, troligtvis på grund av dess oslagbara komfort och pålitlighet. Vibram Fivefingers KSO har en tunn flexibel polyamid muff högst upp runt vristen för att effektivt hålla allt skräp ute från skon, och därmed låta dig springa i rätt så tuffa och smutsiga terränger.

Med ett enkelt kardborreband spänner du skon till valfri passform. Som vanligt så har den en 3,5 mm Vibram® TC1 performance gummisula, som följer fotens passform. Sulan på KSO med små snitt i, är formad för att ge ett extra bra grepp på våta och heta underlag.

Fivefingers KSO har en sula av greppvänligt gummi och en ovansida i stretchig polyamid. Skon väger 161 gram och kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Sprint (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers Sprint är en mycket lätt barfotasko som är helt öppen på ovansidan. Den har ett tunt polyamidtyg som följer foten för bästa möjliga bekvämlighet, och till skillnad från modellen classic har den en stabilare passform tack vare den justerbara remmen över fotryggen. Skon kan ännu justeras med karborreband ovanför hälen.

Gummisulan är en 3,5 mm sula, gjord av flexibelt Vibram® TC1 performance gummi som inte lämnar märken efter sig. Denna barfotasko kan kan du springa med i all terräng tack vare sulan med gott grepp, som också skyddar för heta underlag. Sulan följer fotens naturliga form.

Vibram Fivefingers Sprint väger 158 gram per sko och kan tvättas i maskin. Ovansidan på skon är gjord i stretchig polyamid, och innersulan är behandlad med Aegis för att motverka lukt.

 

Vibram Fivefingers Speed (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers Speed är en barfotasko med en 3 mm extra tunn sula, som är som tjockast under framfoten, vilket gör den till en löparsko som är perfekt för framfotslöpning. Liksom alla övriga Fivefingers skor, så är Speed förutom löpning och också lämplig för alla typer av vatten- och utomhusaktiviteter.

Med hjälp av det traditionella snörningssystemet, som är mer likt en traditionell löparsko än de övriga Fivefingers, så riktar sig Vibram Fivefingers Speed till alla typer av bredd och höjd på fötter. Ovansidan i mesh andas och transporterar bort fukt under träningen.

Som vanligt med skor från Vibram så är Speed mycket lätta, snabbtorkande, och kan tvättas i tvättmaskin. Skon väger 187 gram.

Speed finns i färgerna svart-vitt och gult-grönt på Brandos, samt i blått-vitt och svart-vitt på Sportamore.