New Balance Minimus 00 (Dam)

New Balance Minimus 00 är den senaste snygga nykomlingen från New Balance. Denna barfotasko är den från New Balance med allra bäst barfotakänsla tack vare den minimalistiska designen.

New Balance Minimus 00 (kallas också Minimus zero V2) har en 0 mm hälupphöjning, det vill säga en helt platt sula. I kombination med en låg skoprofil och tunn sultjocklek. Minimus 00 har en yttersula i Vibram som ger bra grepp på alla typer av underlag. Mellannsulan är i Revlite, som är känd för sin lätta vikt. Minimus 00 har extra mycket utrymme för tårna, vilket är bra för att tårna ska jobba aktivt i frånskjutet när du springer.

New Balance Minimus 00 är antimikrobiellt bahandlad för att motverka dålig lukt. Insidan av skon är tillverkad i ett bekvämt material för att du med fördel ska kunna använda skon också helt barfota.

New Balance Minimus 00 är ett säkert val för den som vill springa minimalistiskt i ett par riktigt snygga skor. För damer finns Minimis 00 i snyggt lila med gröna och orangea detaljer. Skon är mycket lätt och väger endast omkring 129 gram.

New Balance Minimus 00 (Herr)

New Balance Minimus 00 är den senaste snygga nykomlingen från New Balance. Denna barfotasko är den från New Balance med allra bäst barfotakänsla tack vare den minimalistiska designen.

New Balance Minimus 00 (kallas också Minimus zero V2) har en 0 mm hälupphöjning, det vill säga en helt platt sula. Skon är mycket lätt och har en låg skoprofil med låg total sulhöjd – allt för att skon ska vara så minimalistisk som möjligt. Minimus 00 har en greppvänlig yttersula i Vibram och en mellannsula i Revlite, som är känd för sin lätta vikt. Minimus 00 har extra mycket utrymme för tårna, vilket är bra för att tårna ska jobba aktivt i frånskjutet när du springer.

Du kan använda New Balance Minimus 00 helt barfota om du vill, eftersom skon är tillverkad i ett bekvämt inre material, plus att den är behandlad antimikrobiellt för att motverka lukter.

New Balance Minimus 00 är ett säkert val för den som vill springa minimalistiskt i ett par riktigt snygga skor. För herrar finns Minimis 00 i blått med gula detaljer. Skon är mycket lätt och väger endast omkring 129 gram.

Merrell Ascend Glove (Dam)

Merrell Ascend Glove är en äkta barfotasko med 0 mm häldropp. Skon passar för alla typer av underlag, både väg och terräng tack vare den greppvänliga Vibram-sulan. Tack vare det hållbara och vattentäta Gore-Tex-materialet på ovansidan av skon så är denna sko perfekt även till alla årstider och väder.

Merrell Ascend Glove har alltså en helt platt sula med en svag dämpning på 6 mm. Ovansidan är tillverkad i vattentätt syntet och formar sig efter foten för en bra passform. Skon är mycket lätt på 255 gram och har en skön barfotakänsla tack vare den låga skoprofilen.

Merrell Ascend Glove är den perfekta skon som inte vill låta oländig terräng eller dåligt väder stoppa dig och samtidigt kunna njuta av den minimalistiska känslan under löpningen. Denna sko passar för damer och finns i en snygg lila-blå färg

Skechers GoRun Bionic Trail (Herr)

Skechers Go Run Bionic Trail är ett par barfotasko som passar för terränglöpning. Skon har en svag hälupphöjning på 4 mm i innersulan, men om du väljer att ta bort sulan blir skon helt platt likt en “äkta” barfotasko. Go Run Bionic är designad för naturlig mellanfotslöpning.

Skechers GoRun Bionoc Trail är en löparsko som passar för terräng och tuffa tag tack vare den greppvänliga yttersulan i gummi. Ovansidan av skon är tillverkad i ett vattenavvisande och snabbtorkande mesh-material, och insidan av skon har en bekväm passform för att du också ska kunna använda skon utan strumpor. Go Bionoc har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Run Bionic Trail är ett bra alternativ för barfotalöparen som vill springa i terräng i en svagt dämpad sko med minimalistisk känsla. Skon finns i en gul-svart färg för herrar.

Merrell Ascend Glove (Herr)

Merrell Ascend Glove är den senaste och mest populära barfotaskon från Merrell. Ascend Glove har en minimalistisk känsla och passar den som vill springa på varierande underlag – allt från asfalt till terräng.

Merrell Ascend Glove har en sula med 0 mm häldropp, och en 6 mm jämn dämpning under hela foten. Yttersulan är en greppvänlig Vibram-sula, som ger riktigt bra grepp även i tuff terräng. Ovansidan av skon är tillverkad i ett slitsäkert material med mesh-inslag för bra ventilation under löpningen.

Merrell Ascend Glove har traditionell snörning framtill och finns i snygga färger i blå-svart samt i en gul-svart färg som också är gore-tex. Skon väger ungefär 227 gram.

Vibram Fivefingers Bikila Evo (Dam)

Fivefingers Bikila Evo är den senaste nyheten bland femfingersskorna. Denna sko skiljer sig från de andra skorna på det sättet att denna sko är lite tjockare i yttersulan för att vara mera förlåtande, och passar exempelvis väl åt nybörjaren som håller på lära sig barfotalöpning.

Bikila Evo har en helt platt sula med 0 mm häldropp, men en 8,5 mm tjock sula, vilket är ungefär dubbelt så tjock som de andra Fivefingers-skorna. Bikila Evo väger ändå mycket lite, och ger har en skön minimalistisk känsla i löpsteget.

Skon är tillverkad i ett stretchigt material som formar sig efter foten, och passformen säkras med snörningen i ett elastiskt snöre framtill. Yttersulan är tillverkat i grepppvänligt gummi som ger bra grepp på alla typer av ytor, och därför passar denna sko riktigt bra till  urban löpning som till terränglöpning.

Fivefingers Bikila Evo finns i snyggt svart-gult med lila detaljer för kvinnor. Skon kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Komodosport LS (Dam)

Vibram Fivefingers Komodosport LS är en tåsko med maximal barfotakänsla och en förnyad, snygg design. Komodosport har en sömlös insida för minskad friktion, och därför passar skorna mycket bra även på längre pass.

Vibram Fivefingers Komodosport LS har en supertunn 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Sulan är så tunn att du många sensoriska intryck från fotsulan när du använder skorna för en skön barfotakänsla, men sulan skyddar ändå från ojämnheter i marken.

Skon har enkel snörning framtill för snabb på- och avklädning. Komodosport LS finns i en ny design i snyggt svart-rosa för kvinnor.

Komodosport LS kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Nike Free 5.0 (Dam)

Nike Free 5.0 är en omtyckt löparsko från Nike, som med fördel kan användas av löparen som är lite nyfiken på barfotalöpning. Nike Free 5.0 har ett rätt så stort häldropp på 7 mm, vilket inte direkt kan klassas som en barfotasko, men tack vare den neutrala och lätta skon och den mjuka, flexibla sulan så ger ändå Nike Free 5.0 en skön minimalistisk känsla.

Nike Free 5.0 har en yttersula i slitstarkt och greppvänligt gummi, som ger ett bra grepp på de flesta underlag. Skon är tillverkad i välventilerande mesh-material, som finns både på ovansidan och baksidan av skon. Nike Free är superlätt till vikten och har en traditionell snörning framtill. Skorna är också mycket populära att använda till träning eller till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet.

Nike Free 5.0 finns i många olika snygga färger för damer – bland annat svart, lila, blått, vitt, rött – så en egen favorit bland skorna hittar du säkert!

New Balance Minimus 110 Trail (Herr)

New Balance Minimus 110 Trail är en nyare version av den populära Minumus 10 Trail. Minimus 110 Trail har en ny fräsch look med en ovansida i metallisk mesh och en ny yttersula för bättre grepp för även i den svåraste terräng.

New Balance Minimus 110 Trail har en förbättrad yttersula som skyddar från vassa stenar och ger ett riktigt bra grepp för våta ytor. Skon har en mellansula med lätt dämpning, och för att hålla vikten nere är ingen extra dämpning tillsatt, vilket ger en bättre barfotakänsla.

Minimus 110 Trail har traditionell snörning för en bra passform. Skon finns i en snygg grå-grön färg för herrar.

Nike Free Trainer 5.0 (Herr)

Nike Free Trainer 5.0 är egentligen designad för inomhusaktiviteter såsom styrketräning och crossfit, men den passar också perfekt för den som vill ha en snygg barfotasko till löprundan. Nike Free Trainer ger en skön barfotakänsla, men har aningen mera stabilitet än Trainer 3.0. Nike Free Trainer 7.0 är den av skorna som är allra stabilaste, så denna Trainer 5.0 är skon där mittemellan som passar den som försiktigt vill testa på barfotakänslan.

Nike Free Trainer 5.0 har en snygg ovansida med sammanflätande band som formar sig skönt efter foten. Innanför de flätade banden finns ett bekvämt innertyg som effektivt transporterar bort fukt under träning. Yttersulan är mycket flexibel och mjuk som hos alla Nike Free, och de djupa fårorna i sulan hjälper dig få ett bra grepp på de flesta ytor.

Nike Free Trainer 5.0 är superlätt till vikten och har en traditionell snörning framtill. Skon finns i snyggt svart-gul samt svart-vitt för herrar.

Inov-8 Bare-XF 177 (Dam)

Inov-8 Bare-XF 177 är en supersnygg minimalistisk damsko utvecklad speciellt för CrossFit och funktionell träning, men skon passar också bra för barfotalöpning. Bare-XF 177 har en skön barfotakänsla tack vare den låga skoprofilen och tunna sulan.

Inov-8 Bare-XF 177 har 0 mm häldropp, det vill säga en helt platt sula för att du ska få en bra kontakt med underlaget. Skon har ingen mellansula, och en innersula på endast 3 mm. Yttersulan är tillverkad i gummi och är främst anpassad för träning och löpning på jämna underlag.

Ovansidan av skon är tillverkad i syntet och mesh, och har ett extra bra skydd och grepp för repklättring. Bare-XF 177 har en traditionell snörning framtill. Namnet 177 kommer från skons vikt – skon väger alltså bara 177 gram.

Som att detta inte skulle vara nog så är denna Inov-8 barfotasko dessutom också galet snygg i rosa, svart och turkost. Skon finns i damstorlekar från 36-41.5.

Merrell Bare Access 3 (Herr)

Merrell Bare Access 3 är den perfekta barfotaskon för nybörjaren inom barfotalöpning. Skon har till skillnad från de flesta andra barfotaskor en lite tjockare sula, vilket ger en bättre dämpning på hårt underlag.

Merrell Bare Access 3 har en helt platt Vibram yttersula med 0 mm drop. Yttersulan ger ett bra grepp på alla underlag och sviktar aningen på hårt underlag. Mellansulan har en 8 mm dämpning, vilket är dubbelt så mycket som de flesta andra barfotaskor. Skon har en total sulhöjd på 13,5 mm.

Överdelen skon är gjord i mesh och syntet för en sko som andas. Bare Access 3 har en bra passform tack vare den traditionella snörningen med gjutna öglor. Skon är behandlad antibakteriellt för att minska på lukt vid träning.

Merrell Bare Access 3 hittas i snyggt gult-blått samt svart-gult för herrar och finns till ett riktigt bra pris.

Inov-8 F-lite 182 (Dam)

Inov-8 F-lite 182 är en superlätt barfotasko för damer som passar för löpning och träning. Skon är egentligen designad för träning, men passar även super till utomhusträning och löpning. Skon har ett häldropp på 0 mm vilket ger en riktigt skön barfotakänsla under träningen.

Inov-8 F-lite 182 har en innersula på 3mm, och en mellansula i EVA. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt gummi som ger en nära markkontakt med underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet, och ger bland annat ett bra grepp vid repklättring. Skon har en rätt så tight fit som passar en kvinnas fot.

Inov-8 F-lite (eller Feather Lite) väger minimala 182 gram. Skon finns i damstorlekar och finns i en snygg rosa-gul färg.

Skechers Go Run Ride 2 (Herr)

Skechers Go Run Ride 2 är en barfotasko för herrar med både dämpning och minimalism på samma gång. Skon har ett 4 mm häldropp, och en jämn dämpning under skon som ska främja en mellanfotsisättning.

Skechers Go Run Ride 2 är mycket lätta till vikten och har en flexibel och greppvänlig yttersula som anpassas till underlaget. Ovansidan av skon är tillverkad i ett snabbtorkande material och skon har en traditionell snörning. Framtill har skon extra mycket utrymme för tårna, vilket ökar barfotakänslan ytterligare.

Skechers Go Run Ride 2 finns i en svart färg för herrar i storlekarna 41-47 till ett riktigt bra pris.

Inov-8 F-lite 215 (Dam)

Inov-8 F-lite 215 (Feather-Lite) är en barfotasko som passar såväl till inomhustränings som till löpning. F-lite 215 har ett häldropp på 6 mm, vilket som är aningen mera än många andra barfotaskor, men ändå ungefär dubbelt mindre än traditionella löparskor. Därför kan denna löparsko vara ett bra val för den som vill ha en lite mera förlåtande barfotasko för exempelvis långa rundor.

Inov-8 F-lite 215 har en innersula på 3 mm, samt en mellansula i EVA. Yttersulan är Sticky, som är tillverkad i greppvänligt gummi för ett bra grepp på platta ytor. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet, och är designad för att ge bra grepp och skydda foten vid repklättring. Skon har en traditionell snörning och är designad för att passa damer.

Inov-8 F-lite 215 väger endast 215 gram och finns i en snygg rosa-svart färg samt i blått.

Inov-8 F-lite 192 (Herr)

Inov-8 F-lite (Feather-Lite) 192 är en mycket lätt sko på endast 192 gram. Skon har en riktigt skön minimalistisk känsla med ett 0 mm häldropp. Inov-8 F-lite 192 passar lika bra för både träning inomhus och löpning utomhus.

Inov-8 F-Lite är perfekt för dig som vill ha en “äkta barfotasko” och vill kunna träna med den både inomhus och utomhus. Innersulan i skon är 3 mm, och mellansulan är i EVA. Yttersulan är tillverkad i Sticky, en gummisula som ger extra bra grepp på jämna underlag. Ovansidan av skon är tillverkad i mesh och syntet. Skon ger en bra markkontakt vilket förbättrar balansen under träningen.

Inov-8 F-Lite 192 har en smal fit för en bra passform. Skon finns i herrstorlekar och finns i snyggt rött-orange.

Inov-8 F-Lite 232 (Herr)

Inov-8 F-Lite 232 är en äkta barfotasko med 0 mm häldropp och låg skoprofil. Skon är designad för att passa både utomhus- och inomhusaktiveter, och är populära för tillexempel crossfit och löpning.

Inov-8 F-Lite 232 (Feather-Lite) väger endast 232 gram. Skon har en innersula på 3 mm, och en mellansula i EVA. Yttersulan är tillverkad i greppvänligt gummi, Sticky, som fungerar extra bra på jämna underlag. Ovansidan är tillverkad i mesh och syntet, vilket ger en naturligt ventilerande sko. Ovansidan är också designad för att greppa bra och skydda fötterna vid repklättring.

Skillnaden mellan denna sko och F-lite 192 är att denna har en aningen bredare framfot, som passar den lite bredare foten eller den som inte gillar den tighta känslan över foten. Inov-8 F-Lite 232 finns i herrstorlekar och i en snygg röd-blå färg.

Skechers Go Bionoc Trail (Dam)

Med Skechers Go Bionoc Trail får du två par trailskor i ett. Innersulan ger en svag hälupphöjning på 4 mm och en extra dämpning, men om du väljer att ta bort innersulan så får du en äkta barfotaskor med en helt plattsula och mindre dämpning. Go Bionoc är designad för en naturlig mellanfotslandning.

Skechers Go Bionoc är en löparsko som passar för terräng och tuffa tag tack vare den greppvänliga yttersulan. Ovansidan av skon är tillverkad i ett mycket vattenavvisande och snabbtorkande mesh-material, och insidan av skon har en bekväm passform för att du också ska kunna använda skon utan strumpor. Go Bionoc har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Bionoc Trail är ett bra val för den som vill springa minimalistiskt i terräng. Skon finns i tre snygga färger för damer: rosa-svart, rosa-lila och rosa-grått.

Inov-8 Trailroc 236 (Dam)

Inov-8 Trailrox 236 är en barfotasko för damer som passar speciellt bra för terränglöpning. Trailroc har en minimalistisk känsla tack vare en minimal hälupphöjning på 3 mm och ett stort utrymme för tårna framtill. Denna sko passar den som vill ha lite mera dämpning och stöd än en traditionell barfotasko, men ändå söker den lätta och minimalistiska känslan.

Inov-8 Trailroc 236 har en innersula som är 6 mm tjock, och mellansulan är av EVA. Yttersulan är tillverkad i tre olika gummimaterial som är mycket greppvänlig och passar även för leriga stigar och vått underlag. Ovansidan är tillverkad i ett ventilerande syntet och mesh.

Inov-8 Trailroc 236 väger endast 236 gram och har traditionell snörning framtill. Skon finns i en snygg färgkombination av svart, turkost och rosa.

Inov 8 Trailroc 245 (Herr)

Inov 8 Trailroc 245 är en fräsch nyhet för terränglöpare som gillar minimalistiskt!

Inov 8 Trailroc 245 har en riktigt lågt hälupphöjning på 3 mm, vilket ger en skön, marknära barfotakänsla. Innersulan är 6 mm och mellansulan är tillverkad i EVA. Yttersulan är gjord i greppvänligt gummi i tre olika material, för att ge bästa möjliga grepp i svår terräng och också stöda och skydda foten på bästa sätt från underlaget.

Ovansidan av Trailroc 245 är synteiskt material och mesh, vilket ger en fräsch sko som andas. Skon passar både till tävling och träning, och både i terräng och på jämna underlag. Framtill har skon extra mycket utrymme för tårna, vilket ger en skön passform. Skon har traditionell snörning.

Inov-8 Trailroc 245 väger endast 245 gram och finns i snyggt rött i herrstorlekar.

Inov-8 X-Talon 190 (Herr)

Inov-8 X-Talon 190 är löparskon för dig som gillar minimalistiskt i tuff terräng. X-Talon 190 är den lättaste terrängskon från Inov-8 och har ett hälsdropp på 3 mm, vilket ger en mycket liten dämpning under hälen som passar perfekt för den som gillar att springa långa sträckor i skog och mark.

Inov-8 X-Talon 190 har alltså ett höjdskillnad i sulan på 3 mm, och en innersula i EVA. Yttersulan är extremt greppvänlig även på tuffa underlag, och detta är löparskon som lämpar sig för offroad och svårframkomlig terräng. Ovansidan är tillverkad i mesh och syntet och har en traditionell snörning framtill.

Inov-8 X-Talon 190 finns i herrstorlekar och väger endast 190 gram. Skon finns i snyggt orange.

Nike Free Tr Fit 4 (Dam)

Nike Free Tr Fit 4 är en riktigt het barfotaskonyhet från Nike. Skon har den traditionella Nike Free barfotasulan, som är riktigt mjuk och flexibel, och ovansidan är tillverkad i ett förnyat material som ger extra bra ventilation under svettiga träningspass. Att skon dessutom finns i galet snygg design i många olika mönster och färger gör inte saken sämre!

Nike Free Tr Fit 4 är superlätt och passar bra att använda till löpning och träning, men också till vardagligt bruk tack vare det snygga utseendet. Dessa skor har en mycket flexibel 5.0 yttersula som tillsammans med den lätta dämpningen ger en skön barfotakänsla. Free Tr Fit 4 har en ovansida med minimalt med sömmar och en förnyad snörning och tunga för en skön passform.

Nike Free Tr Fit 4 finns för damer i många olika mönster och färger. Den finns bland annat i rosa-orange, lila, rödrandig, blå och rosa-rutig samt svart, så en egen favorit hittar du säkert!

Nike Free Flyknit barfotasko (Herrar)

Nike Free Flyknit är nyheten som vi alla väntat på – en snygg barfotasko som verkligen ger känslan av att springa barfota! Nike Free Flyknit är barfotaskon som påminner mera om en strumpa än en sko med sin ovanliga ovandel.

Nike Free Flyknit har den traditionella Free sulan, men ovandelen är speciell i en fotnära och enkel design i ett tunt tyg som ger en riktigt skön barfotakänsla. Nike Free Flyknit är designad för att användas med eller utan strumpor, och sitter riktigt skönt på den bara foten. Tack vare den stretchiga ovadelen som formar sig efter foten garanteras en bra passform. Med den traditionella snörningen framtill kan du justera skon så att den är rätt för just dig.

Denna barfotasko är tillverkad i ett luftigt och stretchigt material som torkar snabbt efter träning. Sulan ger svag dämpning men är mjuk och flexibel för att passa framfotslöpning för den som vill springa så naturligt som möjligt. Nike Free Flyknit är superlätt som de andra Free-skorna så kan du välja mellan olika färger. För herrar finns Flyknit i blått och svart.

 

 

Vibram Fivefingers Komodosport LS (Herr)

Vibram Fivefingers Komodosport LS är en tåsko med maximal barfotakänsla med ett aggressivare utseende än de övriga Fivefingers. Komodosport har en sömlös insida för minskad friktion, vilket ger en bekväm sko som passar även till de längsta långpassen!

Vibram Fivefingers Komodosport LS har en 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Skon snöras med ett elastisk snörning framtill, som ger en bra passform för alla typer av fötter, även den som är lite bredare.

Komodosport LS kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Vibram Fivefingers Komodosport (Dam)

Vibram Fivefingers Komodosport är en tåsko med maximal barfotakänsla designad speciellt för kvinnor. Komodosport har ett mera aggressivt utseende än de övriga Fivefingers och passar utmärkt till alla slags aktiviteter från vattensporter till asfalt- och terränglöpning. Vibram Fivefingers Komodosport har en 4 mm Vibram sula som följer fotens form och ger dig det grepp du behöver i alla typer av hårdare träning. Skon har kardborrband över foten samt baktill. Komodosport kan tvättas i maskin. En sko väger kring 150 gram.

Nike Free Flyknit barfotasko (Dam)

Äntligen är den här, den nya barfotaskon från Nike – Nike Free Flyknit! Free Flyknit är en superhet nyhet som har tagit barfotatrenden till en ny nivå – med en barfotasko som närmast påminner om en socka.

Nike Free Flyknit har den traditionella Free sulan, men ovandelen är speciell i en design som påminner mera om en strumpa än en sko. Nike Free Flyknit är designad för att användas med eller utan strumpor, och sitter riktigt skönt på den bara foten. Tack vare den stretchiga ovadelen som formar sig efter foten garanteras en bra passform. Med den traditionella snörningen framtill kan du justera skon så att den är rätt för just dig.

Denna barfotasko är tillverkad i ett luftigt och stretchigt material som torkar snabbt efter träning. Sulan ger svag dämpning men är mjuk och flexibel för att passa framfotslöpning för den som vill springa så naturligt som möjligt. Nike Free Flyknit finns i en snygg röd-lila färg.

 

 

Nike Free 3.0 V5 (Herr)

Nike Free 3.0 V5 är en av de nyaste och mest omtycka Nike Free-skorna. Nike Free 3.0 V5 har en skön barfotaliknande känsla i kombination med en snygg design.

Nike Free 3.0 V5 har ett lågt häldropp på endast 4 mm, som tillsammans med den mycket flexibla och greppvänliga yttersulan skapar en minimalistisk löparsko som kan användas både till träning, löpning och vardagsbruk. Ovansidan av skon är tillverkad i välventilerande mesh som låter foten andas under träningen. Mesh-materialet är mycket mjukt och flexibelt och anpassar sig vid användning efter fotens form. Skon har en traditionell snörning framtill.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V5 finns i herrstorlekar och finns i svart, grön-gult samt rött.

Fivefingers Komodosport (Herr)

Fivefingers Komodosport (eller KMD Sport) liknar Komodosport LS, men skillnaden är att Komodosport Velcro har kardborrband medan Komodosport LS har snörning och går aningen högre upp på vristen.

Komodosport är en barfotasko med ett nytt mera aggressivt utseende som passar från allt från fitness till löpning i svår terräng. Komodosport har en 4 mm Vibram yttersula som ger bra grepp även på ojämna och våta underlag. Mellansulan i EVA är formad efter foten för att ge en perfekt passform och för att fördela vikten jämnt. Innersulan är 2 mm hög, och sömlös för att minska på friktionen.

Fivefingers Komodosport har som alla övriga Fivefingers särskilda tåfack och skon kan tvättas i maskin.

Under Armour Toxic Six barfotasko (Dam)

Under Armour Toxic Six passar löparen som gillar färgglatt och barfotakänsla. Toxic Six är en lättviktsko i minimalistisk form. Skon kallas också Poison Dart och utseendet är inspirerad av djungelns giftiga grodor och finns i härliga neonfärger.

UA Toxic Six har en naturlig sula utan dämpning för hälen, men en Micro G-mellansula som ger svag dämpning under hela fotsulan. Sulan formar sig efter foten och ger bra passform och ett bra grepp. Ovansidan av skon är tillverkad i ett ventilerande neopren-material och har offset-skosnören på utsidan av skon för att ta bort trycket från metatarsalbenen.

Toxic Six har en flexibel yttersula och ger en skön barfotakänsla under löpningen. UA Toxic Six är ett lätt, enkelt och naturligt val för barfotalöparen som också vill satsa på stilen. Toxic Six (Poison Dart) finns i färgerna rosa-blått och ljusblått-grönt för damer.

Under Armour Toxic Six barfotasko (Herr)

Under Armour vill också vara med i jakten på den bästa barfotaskon och kommit ut med nyheten Toxic Six (eller Poison Dart som den också kallas). Under Armours Toxic Six passar dig som gillar färgglatt och barfotakänsla.

Toxic Six är en lättviktsko i minimalistisk form. Skon är inspirerad av djungelns giftiga grodor och finns i härliga neonfärger. UA Toxic Six har en naturlig sula utan dämpning för hälen, men en Micro G-mellansula som ger svag dämpning under hela fotsulan. Sulan formar sig efter foten och ger bra passform och ett bra grepp. Ovansidan av skon är tillverkad i ett ventilerande neopren-material och har offset-skosnören på utsidan av skon.

Toxic Six har en flexibel yttersula och ger en skön barfotakänsla under löpningen. UA Toxic Six är ett lätt, enkelt och naturligt val för barfotalöparen som också vill satsa på stilen. Toxic Six (Poison Dart) finns i färgerna orange-blågrön och svart-grönt för herrar.

Nike Free 3.0 V5 (Dam)

Nike Free 3.0 är skon med mest barfotakänsla ur Nikes Free-samling. Nike Free 3.0 har blivit en populär sko att använda både till träning och till fritidsaktiviteter, både tack vare funktionaliteten och den snygga designen.

Nike Free 3.0 V5 har en mycket flexibel yttersula i gummi med ett våffel-mönster för ett bra grepp. Skon har en endast ett 4 mm häldropp och låg skoprofil för att foten ska få bra kontakt med underlaget. Den flexibla yttersulan följer fotens naturliga rörelser på ett skönt sätt. Ovansidan av V5 är designad i ett välventilerande mesh-mönster, som är riktigt flexibelt och formar sig efter fotens form vid användning.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V5 finns damstorlekar i färgerna turkost-orange och i svart-lila.

Nike Free 3.0 V4 (Dam)

Nike Free 3.0 är skon med mest barfotakänsla ur Nikes Free-samling. Nike Free 3.0 V4 finns i många snygga färger och har blivit en populär sko att använda både till löpning och till fritidsaktiviteter.

Nike Free 3.0 V4 har en mycket flexibel yttersula i gummi med ett våffel-mönster för ett bra grepp. Skon har en 4 mm mellansula för att foten ska få bra kontakt med underlaget.

Nike Free 3.0 V4 har en ovansida i luftigt tyg för att skon ska andas. Skon är riktigt bekväm tack vare insidan av skon som med sin sömlösa tighta passform håller foten på plats. Nike Free 3.0 är en sko som känns annorlunda än vanliga skor tack vare den flexibla sulan. Skon tillåter framfotslöpning samtidigt som sulan erbjuder stabilitet.

Nike Free V4 och V5 har likadan uppbyggnad, och skiljs bara åt av utseendet. V4 finns grå-blått i damstorlekar.

 

Vibram FiveFingers Signa (Herr)

Vibram FiveFingers Signa är en välkommen nyhet för barfotafantasten som gillar vattensporter. Signa är nämligen en barfotasko som är framtagen av FiveFingers för att passa just till vattensporter och ge ett utmärkt grepp på våta underlag. FiveFingers Signa passar exempelvis för kitesurfing, stand up paddleboarding (SUP), vindsurfing, vågsurfning, fiskning, kajakpaddling och så vidare.

Vibram FiveFingers Signa har en extra greppvänlig yttersula för våta underlag, tillverkad i gummi. Yttersulan är extra flexibel för att du också ska kunna simma med skon. Signa har dräneringshål både i tyget och i sulan. Förutom vattensporter lämpar sig Signa också för andra aktiviteter, till exempel löpning och träning.

Vibram FiveFingers Signa är snyggt maskulina i läckert svart. Signa har de traditionella tåfacken för en barfotaliknande känsla, och framtill justeras passformen med ett kardborrband. Signa finns i herrstorlekar.

Saucony Hattori LC (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Saucony Hattori LC är en snygg, neutral och minimalistisk löpsko med barfotakänsla. Hattori LC är en riktigt lätt barfotasko och har en sula som följer foten. Hattori är tillverkad med extra mycket rum för tårna för att tillåta foten att röra sig fritt.

Saucony Hattori LC har en mjukt böjd sula som följer foten naturliga rörelser vid löpning. Saucony Hattori har lätt dämpning under häl och trampdyna, men ger ändå foten ett neutralt stöd som passar till barfotalöpning. Tack vare den lilla dämpningen passar skon också för vardagligt bruk och promenader. Skon har en traditionell snörning framtill.

Saucony Hattori LC finns i en snygg grå-svart färg med gröna detaljer för herrar.

Skechers Go Run Ride 2 (Dam)

Skechers Go Run Ride 2 är en barfotasko som erbjuder både svag dämpning och flexibilitet.

Mellansulan Resalyte har en 4 mm hälupphöjning och svag dämpning under hela skon som passar en mellanfotslandning. Denna Go Run Ride har aningen mera dämpning än de flesta andra barfotaskor, men är ändå mera minimalistisk än vanliga löparskor. Denna sko kan exempelvis vara bra för nybörjaren i barfotalöpning, som vill träna på den rätta tekniken med en mera förlåtande sula.

Skechers Go Run Ride 2 har en yttersula i greppvänligt gummi. Go Run Ride är en sko med mycket flexibilitet, för att skon ska följa fotens naturliga rörelser. Ovansidan är i syntetiskt mesh och syntet, som nästan är sömlös för att skon ska kunna användas med eller utan strumpor. Skon har traditionell snörning framtill.

Skechers Go Run Ride 2 finns i en snygg svart färg med färgglada detaljer samt i fräscht rosa för damer – dessutom till ett riktigt bra pris!

Skechers Go Run 3 (Dam)

Skechers Go Run 3 har en lite tjockare sula än många andra barfotaskor, och kan därför vara bra för att lära sig löpa med barfotaskor om man känner sig osäker. Skon är designad för att landa på framfoten och inte på hälen.

Skechers Go Run 3 har 4 mm häldropp. Den totala sulhöjden är aningen högre än en traditionell barfotasko. Go Run 3 är med sina 147 gram designad för att väga så lite som möjligt med en lätt mellansula.

Go Run 3 har en nästintill sömlös ovansida i mesh och syntet för en bra passform och en bekväm sko. Skon är behandlad för att motverka lukt och har en traditionell snörning framtill. Go Run 3 är tillverkad med mera rum för tårna och tillåter foten att röra sig fritt.

Skechers Go Run 3 finns i grått, vitt och lila med snygga detaljer – dessutom till ett riktigt bra pris!

Skechers Go Run 2 (Herr)

Skechers Go Run 2 är en barfotasko som är konstruerad för att löparen ska landa på framfoten och inte på hälen. Go Run 2 har lite tjockare sula än många andra barfotaskor, och kan därför vara en bra för att lära sig löpa med barfotaskor om man känner sig osäker.

Skechers Go Run 2 har 4 mm häldropp, vilket är mindre än en traditionell löparsko, och gör det lättare att landa på framfoten. Go Run 2 är designad för att väga så lite som möjligt med en lätt mellansula, för en snabb och bekväm sko. Skon väger endast 186 gram.

Go Run 2 har en nästintill sömlös ovansida i mesh och syntet. Skon är behandlad för att motverka lukt och har en traiditionell snörning. Go Run 2 är tillverkad med mera rum för tårna och tillåter foten att röra sig fritt.

Skechers Go Run 2 finns i snyggt svart och rött med färgglada detaljer.

New Balance Minimus 10V2 Trail (Herr)

New Balance Minimus 10V2 Trail är en het nyheten bland barfotaskorna. Denna Minimus 10V2 är en kombination av de omtyckta 10V2- och 10Trail-skorna. Denna sko är designad för att passa alla underlag – allt från jämn asfalt till svåråtkomlig skogsterräng.

Minimus 10V2 Trail har en skön barfotakänsla med en låg skoprofil och ett 4 millimeters häldropp. Denna sko får gärna användas barfota, eftersom insidan är sömlös och dessutom behandlad antibakteriellt för att motverka lukt. Framtill är skon extra bred för en skön minimalistisk känsla. Ovansidan är tillverkad i välventilerande mesh.

Mellansulan är tillverkad i EVA och yttersulan är en slitstark och greppvänlig Vibram-sula, som passar även i den tuffaste terräng. Minimus 10V2 Trail är framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

New Balance Minimus 10V2 Trail väger endast 175 gram och finns i herrstorlekar. Finns i en snygg svart färg med gul sula.

New Balance Minimus 10 V2 Road (Herr)

Minimus 10 V2 Road är ännu en härlig färgglad nyhet från New Balance. Minimus 10 V2 är en barfotasko som passar främst för löpning på vägar.

New Balance Minimus 10 V2 Road har en Vibram yttersula för den bästa markkontakten med foten. Skon har 4 mm häl till tå dropp, vilket är en tredjedel mindre än en traditionell löparsko. Den totala sulhöjden är aningen högre än de andra Minimus-skorna. Ovansidan på Minimus 10 V2 Road är i ett skönt material, och det går bra att springa utan strumpor i skorna. Skon är mycket lätt med sina 184 gram.

Minimus 10 V2 Road finns i en härlig gul-blå färg för herrar och har en traditionell snörning framtill.

New Balance Minimus Zero Road (Dam)

New Balance Minimus Zero Road är en barfotasko för kvinnor som lämpar sig för allround löpning. Namnet Zero betyder att skon har minimalt med sula för en äkta barfotaupplevelse. Minimus Zero Road är en riktigt skön och lätt barfotasko för den kräsne barfotalöparen.

New Balance Minimus Zero Road har en Vibram yttersula, som greppar bra på jämna underlag som asfalt och grus. Häl till tå dropp är 0 mm, vilket betyder att skon har en skön barfotakänsla med en helt platt sula. Mellansulan REVlite ger bra flexibilitet och en fjärderlätt dämpning.

Ovansidan av Minimis Zero Road har en ovansida av sömlöst, syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas, och skon går bra att använda med eller utan strumpor.

New Balance Minimus Zero Road väger endast 124 gram och finns i en snygg rosa färgbför kvinnor. Skon har traditionell snörning framtill.

New Balance Minimus Zero Road (Herr)

New Balance Minimus Zero Road är en barfotasko som lämpar sig för allround löpning. Namnet Zero betyder att skon har minimalt med sula för en äkta barfotaupplevelse.

Minimus Zero Road har en slitstark yttersula i Vibram som lämpar sig bra för att greppa jämna och våta underlag. Skon har en 0 mm häl till tå dropp, det vill säga en hel platt sula. Mellansulan REVlite ger bra flexibilitet och en fjärderlätt dämpning.

Ovansidan av Minimis Zero Road har en ovansida av sömlöst, syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas, och skon går bra att använda med eller utan strumpor.

New Balance Minimus Zero Road väger endast 181 gram och finns i fräscht blått för herrar. Skon har traditionell snörning framtill.

Merrell Vapor Glove (Dam)

Vapor Glove är en lätt och snygg barfotasko med skön barfotakänsla från Merrell, designad för damer.

Vapor Glove har en zero drop sula, vilket ger en skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med marken. Ovandelen av skon och innersulan är i mesh, vilket gör skon enkel att tvätta. Risken för dålig lukt är minimal eftersom skon är behandlad antibakteriellt.

Merrell Vapor Glove ger den bästa passformen med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan är populära Vibram för en bra kvalitet och för bästa grepp.

Skon finns i en röd-blå färg med gula detaljer samt i svart med rosa och blå detaljer. Kan tvättas i 30 grader.

Vibram Fivefingers Bikila LS (Herr)

Vibram Fivefingers Bikila LS är en variant av den klassiska bikila-skon, som har en annorlunda och stadigare snörning för att passa en något bredare fot. Bikila LS riktar sig till alla typer av aktiviteter, och liksom Bikila har Bikila LS den klassiska greppvänliga sulan på 3 mm, med 4 mm sula under framfoten för en skönare fotisättning. Ovansidan av Vibram Fivefingers Bikila LS är stretchigt polyamid, som i kombination med det nya snörnings-systemet ger en superbra passform. Skorna kan tvättas i maskin och väger ca 150 gram per sko.

Adidas Adipure Adapt (Dam)

Adidas Adipure Adapt är en lätt barfotasko från Adidas som har en bra passform. Adipure Adapt har en ovandel i Techfit som formar sig efter foten och ger en skön löpupplevelse.

Adipure Adapt har en slistark adiWEAR yttersula med 4 mm häl till tå dropp som skyddar mot ojämnheter i marken. Innersulan är adiPURE för bästa komfort och lätt dämpning. Adipure Adapt är den första barfotaskon från Adidas och tillåter foten röra sig naturligt för en skön barfotakänsla.

Adipure Adapt finns i fräscht rosa för damer. Skons baksida har en ögla för att den ska vara lätt att komma i och ur. Skon väger endast 130 gram.

Adidas Adipure Adapt (Herr)

Adidas Adipure Adapt är en barfotaskor från Adidas med en passform som ingen annan sko. Adipure Adapt är en riktigt lätt barfotasko.

Adidas Adipure Adapt har en adiWEAR-yttersula med 4 mm häl till tå dropp som ger lätt dämpning och formar sig efter foten. Sulan är slitstark och skyddar från ojämnheter i underlaget. Ovandelen av skon är elastisk Techfit, som formar sig efter foten för en bra passform. Skon är lätt att ta på och av tack vare öglan på baksidan av skon.

Adipure Adapt finns i en härlig röd färg på sportamore. Skon väger endast 130 gram.

Inov-8 Road-X 233 (Herr)

Inov-8 Road-X 233 är en löpsko för herrar som har en minimalistisk känsla. Road-X 233 har ett 6 mm häldropp (aningen mera än många andra barfotaskor, men ändå dubbelt mindre än traditionella löparskor). Denna sko är mycket populär bland triatleter, marathon-och långdistanslöpare eftersom skon både dämpning och en minimalistisk känsla.

Inov-8 Road-X 233 är en löparsko som är designad för att främst användas på jämna underlag. Tack vare en extra förstärkning i skon så skyddas skon fotens plantara fascia, ett ligament som kan bli överbelastat under långa löppass. Skon har en låg profil och en stor kontaktyta.

Innersulan är 6 mm, och mellansulan är tillverkad i EVA. Yttersulan är tillverkad i ett greppvänligt gummimaterial, Sticky, som greppar bra även på våta underlag.

Inov-8 Road-X 233 väger endast 233 gram och finns i herrstorlekar. Skon finns i en snygg röd-vit färg.

Inov 8 Road Xtreme 138 (Unisex)

Inov-8 Road Xtreme 138 är en sko för både damer och herrar som finns i storlekarna UK 7-UK 10. Road Xtreme 138 är en sko med mycket lätt vikt för en snabb sko med bra grepp på underlaget. Namnet 138 kommer från vikten, skon väger endast 138 gram. Road Xtreme 138 har en mycket tunn sula och ett häldropp på 0 mm, för en riktigt skön barfotakänsla.

Inov-8 Road Xtreme 138 har en ovansida i syntet och mesh, vilket ger en sko som andas. Mellansulan är i EVA och yttersulan är greppvänligt gummi.

Road Xtreme 138 är alltså unisex och finns i snyggt rött-blått-vitt.

Adidas Adipure Trainer 1.1 (Herr)

Adidas Adipure Trainer 1.1 är Adidas satsning på ett par barfotskor liknanande originalet Fivefingers. Adipure Trainer 1.1 har separata tåfack för att motsvara känslan av att springa barfota.

Adipure Trainer 1.1 har en slitstark yttersula i gummi. Innersulan ger aningen extra stöd för hälen. Ovansidan av Adipure Trainer är tillverkad i stretchigt syntetiskt mesh, som tillåter skon att andas. Skorna är behandlade antibakteriellt för att motverka lukt.

Adipure Trainer 1.1 finns i fräscht svart-gul för herrar.

Merrell Vapor Glove (Herr)

Vapor Glove är en fräsch nyhet från Merrell. Vapor Glove känns igen för den fräsiga gröna färgen och är en sko som passar för de flesta terränger.

Vapor Glove har en zero drop sula, vilket ger en skön barfotakänsla där foten får bra kontakt med marken. Vapor Glove är en barfotasko med en överdel och innersula i mesh som andas. Skon är behandlad antibakteriell för att motverka lukt.

Merrell Vapor Glove ger den bästa passformen med en traditionell snörning på framsidan. Yttersulan är Vibram för bästa grepp. Skon kan tvättas i kallt vatten.

Merrell Vapor Glove är helt enkelt ännu en traditionell äkta barfotasko som dessutom är riktigt snygg att se på. Skon finns i grönt (gul-blå) för herrar och rosa-rött för damer.

Inov 8 Evoskin (Unisex)

Inov 8 Evoskin är en barfotasko med tåfack som ger en ultimat barfotakänsla. Skon är tillverkad av silikon, och ger en perfekt passform kring foten på ett sätt som ingen annan barfotasko gör. Evoskin är perfekt för den som söker barfotakänslan och vill stärka fotens muskler hemma eller på gymmet, eller för barfotalöparen som vill ha minimalt med skydd.

Inov 8 Evoskin är tänkt för användning inomhus eller utomhus. Den tunna sulan skyddar till viss del mot ojämnheter i marken, men om man tänker springa med skorna bör man vara lite försiktig för vassa föremål. Evoskin används med fördel utan strumpor.

Passformen säkras med silikonband över fotryggen. Inov 8 Evoskin väger 190 gram. Evoskin passar för både damer och herrar och skon finns i storlekarna 33-42.

Merrell Road Glove Dash 3 (Dam)

Merrell Road Glove Dash 3 är en av Merrells barfotasko-nyheter för damer. Road Glove Dash 2 är en mycket snygg sko som är utformad för att ge en skön barfotakänsla på även de hårdaste underlag. Skon har en bra passform och en lite hårdare sula som ändå ger en bra barfotakänsla.

Merrell Road Glove Dash 3 har en zero drop sula och en dämpning på 4 mm för bästa barfotakänsla.Skon har även ett 9,5 mm djup i trampytan för en god passform. Yttersulan är Vibram för ett bra grepp på tuffa ytor.

Överdelen på Road Glove Dash 3 är i syntetiskt läder, och har framtill en skyddande tåhätta. Skon är utrustad med reflekterande detaljer för att den ska synas bra i mörker. Skon har ett foder av mesh och är behandlad för att motverka lukt. Skon tål tvätt i kallt vatten.

Skon har traditionell snörning och finns i snyggt blått och lila för damer.

Merrell Road Glove 3 (Herr)

Merrell Road Glove 3 är Merrells senaste barfotanyhet för herrar. Barfotaskon Road Glove 2 är gjord för löpning på alla underlag, och passar också bra för löpning på asfalt och hårdare underlag.

Road Glove 3 har en Vibram yttersula med 0 mm drop. Mellansulan har en 4 mm dämpning med ett djup på 9,5 mm för en perfekt passform och barfotakänsla. Skon har även en skyddande mellansulakudde för trampdynan.

Överdelen av Road Glove 3 är i syntetiskt läder, har en skyddande tåhätta och ett foder i mesh. Skon finns i de snygga färgerna vitt- guld och svart-rött-gult.

Merrell Road Glove 3 är ett val för den kräsna barfotalöparen som vill ha en äkta barfotasko med bra passform för att typer av underlag.

Merrell Crush Glove (Dam)

Merrell Crush Glove är en snygg barfotasko för kvinnor från Merrell. Crush Glove kan användas till alla sporter, men är speciellt anpassad för inomhusträning.

Merrell Crush Glove är en barfotasko med 0 mm häldropp och endast 4 mm dämpning i sulan, vilket ger en skön minimallistisk känsla i steget. Yttersulan är en Vibram non-marking sula som ger bra grepp på jämna inomhusytor. Ovansidan av skon är tillverkad i luftigt mesh för bra ventialtion, och har förstärkning i tyget för att tåla tuffa tag och ge bra grepp vid exempelvis repklättring, och därför är skon populär också för crossfit-utövare.

Merrell Crush Glove kan tvättas i 30 grader och finns i lila med gula detaljer och rosa i vita detaljer. Skon har traditionell snörning framtill för en bra passform

Merrell Pace Glove 2 (Dam)

Merrell Pace Glove 2 är en barfotasko designad för kvinnor, och är en superlätt sko som ändå har en skyddande sula mot stenigt underlag. Merrell Omni-Fit snörnings-system försäkrar dig om en bra passform, därav skons namn (Glove) eftersom den ska passa som hand i handsken. En fotsula behandlad med Aegis motverkar lukt.

Merrell Pace Glove är en sko med utsida i microfiber och mesh som andas och transporterar bort fukt. Den har en vibram yttersula i gummi och en mellansula i EVA – en tunn total sultjocklek på 4 mm. Merrell Pace Glove har snörning framtill och insida i textil. Merrell Pace Glove har en platta med stötdämpande funktion i framfoten, vilket hjälper foten att fördela trycket över framfoten vid barfotalöpning där man landrar just på framfoten.

Merrell Pace Glove har 0 mm hälupphöjning, det vill säga den är helt platt som en barfotasko bör vara. Skon kan tvättas vid behov i kallt vatten. En sko väger 133.3 gram. Skon finns i svart, grått och i blå-lila.

Merrell Trail Glove 2 (Herr)

Merrell Trail Glove 2 är en snygg barfotasko som är gjord för terränglöpning. Trail Glove 2 är en mycket lätt sko med bra passform, namnet Glove kommer från att skon ska passa perfekt för din fot.

Trail Glove 2 har en Vibram-yttersula av gummi som greppar på ojämnt underlag som snö och is och skyddar mot stenar och rötter. Överdelen är i syntetiskt läder för skydd för tuffare tag och luftig mesh för en sko som andas. Ett stöd på innersulan för mellanfoten skyddar och ger en perfekt passform för foten.

Merrell Trail Glove 2 har en 4 mm dämpande EVA-mellansula. Innersulan har också en 1 mm stötdämpning under framfoten för att fördela trycket jämnt. Skon är behandlad för att motverka lukt.

Trail Glove 2 har traditionell snörning och är mycket lätt med sina 176 gram per sko. Skon finns i fräscht blått, grått-gult och ljusgrått-orange för herrar.

Merrell Excursion Glove (Herr fritidssko)

Merrell Excursion Glove är snygg vardagssko för herrar. Excursion Glove är en snygg fritidssko med en skön minimalistisk barfotakänsla.

Excursion Glove har en helt platt Vibram-sula på 0 mm, med en 4 mm dämpning. En dyna under framfoten dämpar från stötar och skyddar trampdynan. Skon är i perforerat läder som formar sig efter foten, och överdelen av skon är i syntet och mesh i en snygg retrolook.

Merrell Excursion Glove är den perfekta fritidsskon för den som vill ha en snygg, modern sko med en skön barfotakänsla!

Merrell Lorelei Link (Dam fritidssko)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Lorelei Link för damer är en snygg fritidssko, som inte lämpar sig för barfotalöpning. Men skon gör sig utmärkt till promenader med sin minimalistiska passform med häldämpning. Skon har en avtagbar innersula i EVA och en yttersula i greppvänlig gummi.

Lorelei Link finns i snyggt svart med en överdel i svinmocka och mesh. Fodret inuti skon är ventilerande mesh. Mellansulan är Merrell Q-form för stabilitet och komfort. Skon har en luftkudde under hälen, och därför passar skon utmärkt till promenader och långa shoppingrundor.

Adidas Adipure Trainer 1.1 (Dam)

Adidas Adipure Trainer 1.1 är Adidas satsning på ett par barfotskor liknanande originalet Fivefingers. Adipure Trainer 1.1 har separata tåfack för tårna för den bästa barfotakänslan där man känner av underlaget.

Adipure Trainer 1.1 har en slitstark yttersula i gummi. Innersulan ger aningen extra stöd för hälen. Ovansidan av skon är i stretchigt syntetiskt mesh för en bekväm sko som andas. Skorna är behandlade antibakteriellt för att motverka lukt.

Adipure Trainer 1.1 finns i fräscht svart-lila för damer.

Vibram Fivefingers Bikila (Herr)

Vibram Fivefingers Bikila är en av original-modellerna av Fivefingersskorna och är en av de vanligaste Fivefingersmodellerna. Bikila har barfotaskorna ger en underbar känsla av att springa barfota, men skyddar ändå foten mycket bra mot ojämnheter i marken.

Bikila från Vibram är gjord i ett snabbtorkande material, vilket gör att barfotaskon är utmärkt också för strandliv och vattensporter, och passar också utmärkt på gymet eller på yogan. Men först och främst så är Vibram fivefingers Bikila gjord för barfotalöpning i alla terränger, en uppgift som Bikila sköter galant.

Bikila har en 4 mm tunn sula som följer fotens naturliga form. Sulan har extra skydd under fotsulan och tårna för framfotslandning, och har en mycket greppvänlig sula som klarar även den tuffaste terräng. Bikila har ingen snörning, utan ett kardborrband över foten som är snabb att fästa. Bikila väger 170 gram per sko och kan kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Treksport (Herr)

Vibram Fivefingers Treksport är som namnet antyder ett val för barfotalöparen som gillar terräng. Modellen Treksport är designad med en extra greppvänlig sula för utomhusaktiviteter, och passar utmärkVibram Fivefingers Treksport är som namnet antyder ett val för barfotalöparen som gillar terräng. Modellen Treksport är designad med en extra greppvänlig sula för utomhusaktiviteter, oct vid terränglöpning.

Vibram Fivefingers Treksport har originalutseendet med fem tå-fack, men har en extra stadig snörning för bra passform. Treksport har en 4 mm Vibram sula och har en andningsbar översida i mjukt Carbon-fiber. Insidan av sulan är antimikrobiskt behandlad för att motverka lukt.

Treksport kan tvättas i tvättmaskin och väger 184 gram per sko.

 

Merrell Tour Glove (Herr fritidssko)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Tour Glove för herrar är en barfotasko anpassad till vardagsbruk. Merrell Tour Glove är en riktigt snygg sko i svart, mjukt läder som passar till det mesta. Skon har en bra passform för en bra barfotakänsla.

Tour Glove har en 0 mm Vibram yttersula och en dämpning på 4 mm. Skon är behandlad antibakteriellt för att motverka lukt. Merrell Tour Glove är en riktigt snygg fritidssko som ger en skön barfotakänsla och tränar upp dina fotmuskler medan du använder dem.

New Balance Minimus 10 Trail (Herr)

New Balance har en skoserie kallad Minimus som går i minimalistisk stil och passar utmärkt som barfotaskor. New Balance Minimus 10 Trail är en sko som passar de flesta terränger tack vare den bekväma överdelen i mesh och syntet och den greppvänliga Vibram-yttersulan.

New Balance Minimus 10 Trail är odör-behadlad för att motverka lukt. Minimus 10 Trail kan användas med eller utan sockor. Skon är mycket lätt och har en 4 mm drop från sula till häl, vilket ger en mycket skön barfotakänsla. Minimus 10 Trail är mycket snyggt designad i svart och rött och har traditionell snörning framme för en god passform.

Minimus 10 Trail är en omtyckt barfotaskor som blivit framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

New Balance Minimus 10 Trail (Dam)

New Balance har en skoserie kallad Minimus som går i minimalistisk stil och passar utmärkt som barfotaskor. New Balance Minimus 10 Trail är en sko som passar för löpning på både asfalt och på skogsvägar tack vare den bekväma överdelen i mesh och syntet och den greppvänliga Vibram-yttersulan.

New Balance Minimus 10 Trail är antibakteriellt behandlad för att motverka lukt, och skon passar att använda både med eller utan sockor – som du själv föredrar. Skon är mycket lätt och har en 4 mm drop från sula till häl, vilket ger en mycket skön barfotakänsla. Minimus 10 Trail är mycket snyggt designad och har traditionell snörning framme för en god passform.

Minimus 10 Trail är en omtyckt barfotaskor som blivit framtagen tillsammans med löparikonen Anton Krupicka.

 

Fivefingers Lontra (Dam)

Fivefingers Lontra är någon av de nyaste barfotaskorna från Vibram som är tänkt för vinterlöpning. Lontra går högre upp på vristen och är varm och vattentät, vilket gör skon till den perfekta barfotaskon för vinterlöpning! 

Lontras EVA-sula på 4 mm håller foten varm även på frusen mark, och uttersulan TREK ger bra grepp även på de svåraste underlag. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för en riktigt bekväm sko, och insidan som är i fleece är mjuk och skön på foten.

För en bra passform har Fivefingers Lontra ett kardborrband på framsidan. Skon finns i svart-grönt för herrar och rosa-svart för damer.

Fivefingers Entrada (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället.

Entrada är en nyhet för damer från Fivefingers. Entrada är en enkel barfotasko i klassisk stil som passar bäst för inomhusträning eller utomhusträning under sommarhalvåret. Tack vare den minimalistiska stilen har skon en skön passform och tillåter tuffa träningspass!

Fivefingers Entrada har en traditionella EVA mellansulan och Fresca yttersulan, som ger skön känsla mot underlaget och tillåter bra grepp på hala underlag. Sulan ger en dämpning på 3,5 millimeter och har ingen hälupphöjning för att ge den skönaste barfotakänslan. Ovansidan av skon är tillverkad i luftig mesh för bra ventialtion. De separata tåfacken i kombination med det minimalistiska stödet gör att du inte märker att skon sitter på foten. Som barfota – fast bekvämt skydd för foten från ojämna underlag.

Skon finns i färgen orange-vit på Sportamore.

Saucony Hattori LC (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Saucony Hattori LC är en snygg, neutral och minimalistisk löpsko med barfotakänsla. Hattori kännetecknas av att vara riktigt lätt och ha en sula som följer foten. Hattori är tillverkad med extra mycket rum för tårna för att tillåta foten att röra sig fritt.

Sett från sidan har Hattori LC en sula som inte är helt rak, utan har den lägsta punkten mitt under foten. Saucony Hattori har lätt dämpning under häl och trampdyna, men ger ändå foten ett neutralt stöd som passar till barfotalöpning. Tack vare den lilla dämpningen passar skon också för vardagligt bruk och promenader. Skon har snörning framme för en god passform.

Saucori Hattori för damer väger 108 gram. Skon är i färgerna grått och fräscht blått.

Nike Free Run +3 (Dam)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Nike Free Run +3 för kvinnor är en av de vanligaste barfotaskorna av Nike med tunn sula och lätt sko, vilket gör att skon passar för barfotalöpning.

Nike Free Run +3 är superlätta till vikten. Sulan på skorna är tunnare än vanliga löpskor  och har snitt i yttersulan, vilket ger en riktigt sula som formar sig efter foten med skön barfotakänsla. Skon är neutral, vilket betyder att den har varken pronations- eller supinationsstöd.

Nike Free +3 har en lite tjockare sula än övriga barfotaskor, och passar därför den som vill ha ett par barfotaskor som också kan användas till vardags, inomhusträning eller promenader.

Nike Free Run +3 finns förutom i lila också i svart/brons och gul/grå.

Skechers Go Run 3 (Herr)

Skechers Go Run 3 är en lite mera stabil variant av barfotaskor. Go Run 3 har stötdämpning i sulan, men är ändå designad i minimalistisk stil för att passa barfotalöpning.

Skechers Go Run 3 har en 4 mm heel drop (skillnad mellan häl och trampdyna) vilket är betydligt mindre jämfört med traditionella löpskor, men mera än exempelvis Fivefingers, vilket gör skon till ett bra alternativ som vill testa på en “mild” variant av barfotaskor.

Skechers Go Run 3 har en närapå sömlös överdel med traditionell snörning och extra mycket utrymme för tårna att röra sig fritt. Skon är behadlad antimikrobiellt för att minska svettlukt.

Go Run 3 för herrar finns i en grå-svart färg till ett riktigt bra pris.

Skechers Go Run (Dam)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället. 

Skechers Go Run är en lite mera stabil variant av barfotaskor. Go Run har en liten stötdämpning i sulan, men är ändå designad i minimalistisk stil för barfotalöpning. Sulan är tillverkad för att passa en mellanfots- eller framfotslandning som i barfotalöpning.

Skechers Go Run har en 4 mm heel drop (skillnad mellan häl och trampdyna) vilket är betydligt mindre jämfört med traditionella löpskor, men mera än exempelvis Fivefingers, vilket gör skon till ett bra alternativ som vill testa på en “mild” variant av barfotaskor.

Skechers Go Run har en närapå sömlös överdel med traditionell snörning och extra mycket utrymme för tårna att röra sig fritt. Go Run är behandlade med antimikrober för att motverka lukt.

Skechers Go Run känns igen på den coola retrodesignen i alla möjliga olika färger och färgkombinationer. Skechers Go Run är prismässigt billigare än många andra barfotaskor. Go Run för damer finns i färgerna grönt, rosa, svart/rosa, rött, lila/gult och priserna kan variera beroende på färgen.

Muddus Utter (Unisex)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Muddus Utter kan kanske kallas budgetvarianten av Fivefingers. Muddus Utter har liksom Fivefingers satsat på en optimal barfotakänsla med tunn sula och följsam sko, men den stora skillnaden hittas i priset.

Muddus Utter har en sula i gummi och en ovansida i syntet. Ett litet blixtlås och ett tunt kardborrband håller skon på plats. Muddus Utter har istället för Fivefingers fem tår satsat på två tå-fack, där stortån har ett skilt fack och resten av tårna sitter i ett fack.

Muddus Utter har en zero drop sula för maximal barfotakänsla och en mycket tunn sula. Skon är unisex och finns i storlekarna 37-45. Muddus Utter finns i svart och fräsht grönt. Muddus Utter ett bra alternativ om man vill testa på ett par riktiga barfotaskor och komma billigt undan!

Nike Free Run +3 (Herr)

Denna produkt är tyvärr slut för tillfället.

Nike har också gett sig in i leken med barfotaskor och kallar sina barfotaskor för Nike Free. Nike Free Run +3 är en av de vanligaste modellerna med tunn sula och lätt sko, vilket gör att skon passar för barfotalöpning.

Nike Free Run +3 är mycket lätt till vikten och har sulan är riktigt böjbar och mjuk tack vare en tunn sula och snitt i yttersulan. Skon är neutral, vilket betyder att den har varken pronations- eller supinationsstöd.

Jämfört med exempelvis Fivefingers ger inte Nike Free +3 samma barfotakänsla på grund av den lite tjockare sulan, men skorna är ett bra alternativ om man vill ha ett par fullt användbara barfotaskor som tack vare sitt utseende med fördel kan användas också till vardag och inhomhusträning.

Nike Free Run +3 finns i många olika färger, bland annat svart/grå som på bilden. Andra färger av Free Run +3 är röd/grå, blå/grå samt gul/grå.

Five Fingers SeeYa (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Five Fingers SeeYa är en extremt minimalistisk modell med supertunn sula anpassad för den mest kräsna barfotalöpare. Ovansidan är täckt med ännu mera mesh än de övriga Five Fingers-varianterna för att skon ska andas så bra som möjligt, samt för att öka på barfotakänslan ytterligare. Skon tillåter foten att röra sig fritt tack vare den tunna sulan, men skyddar ändå foten från ojämnheter i underlaget.

Five Fingers SeeYa har reflexer på ovansidan av skon, och har ett kardborrband på ovansidan. Fivefingers SeeYa går att tvätta i maskin. Skon är anpassad för damfötter och finns i ljust grått med blåa detaljer.

 

Fivefingers Lontra (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Fivefingers Lontra är någon av de nyaste barfotaskorna från Vibram som är tänkt för vinterlöpning. Till skillnad från de andra Fivefingers har Lontra högre skaft (går upp på vristen), är vattentät och är varmare. Fivefingers Lontra är alltså de perfekta barfotaskorna för vinterlöpning och löpning i terräng!

Lontras EVA-sula på 4 mm håller foten varm även på frusen mark, och uttersulan TREK ger bra grepp även på de svåraste underlag. Fivefingers Lontra har tejpade sömmar för en bekväm passform, och insidan som är i fleece är mjuk och skön på foten.

Fivefingers Lontra har kardborrband på ovansidan för en bra passform. Lontra finns i fräsigt svart-grönt för herrar och i snyggt svart-rosa för damer.

Vivobarefoot Achilles (Herr)

Vivobarefoot Achilles är en barfotasko som passar den vane barfotalöparen som som vill ha minimalt med stöd och maximal barfotakänsla. Skon påminner om Tarahumara-löparnas skor från boken Born To Run (skriven av Chrostoper McDougall) och är något för den som vill ta barfotalöpningen till nästa nivå och springa likt Tarahumara-löparna.

Vivobarefoot Achilles är gjord i greppvänligt gummi och har ett stöd framtill över tårna för bättrad balans i framförallt nedförsbackar. Vivobarefoot Achilles passar alla möjliga underlag såsom terräng, strand och asfalt. Skon har en justerbar rem för bästa passform.

Vivobarefoot Achilles har en extremt tunn 3 mm sula ger dig den bästa tänkbara muskelaktivitetet i fötterna samtidigt som sulan ändå skyddar dig mot vassa föremål. Vivobarefoot Achilles väger 119 gram och är ett billigt alternativ för den som vill ha riktiga barfotaskor.

Vivobarefoot Aqua Lite (Herr)

Vivobarefoot Aqua Lite är en barfotasko som passar förutom löpning också till vardagsbruk tack vare den snygga designen. Aqua Lite har originalsulan på endast 3 mm från Vivobarefoot, vilket ger en utmärkt barfotakänsla.

Vivobarefoot Aqua Lite har en utsida i mesh med snörning framtill. Insidan är i textil med en uttagbar innersula i EVA. Ovansidan av skon är vattenavstötande och andas för att transportera bort när du tränar. Skon har en hälupphöjning på 0 mm, och lämpar sig perfekt för löpning på hårda, platta underlag.

Skon väger 204 gram.

Vivobarefoot Legacy (Dam fritidssko)

Vivobarefoot Legacy är lätta sneakers med en tunn sula och barfotakänsla. Legacy har en lyxig look med sin guldiga färg, och är en kombination av stil och funktion. Foten tillåts röra sig fritt inuti skon.

Vivobarefoot legacy har en utsida av skinn, och insida av mjuk textil och skinn. Legacy har uttagbar innersula i EVA och en tunn yttersula i gummi. Skon väger endast 182 gram och har snörning framtill. En perfekt sko för jobbet eller för fritidsaktiviteter!

 

Vivobarefoot Breatho Trail (Dam)

Vivobarefoot Breatho Trail är en barfotasko för kvinnor avsedd för terräng. Med denna sko kan du tackla även den svåraste terräng tack vare piggar i sulan som ger ett mycket bra grepp. Denna barfotasko är ett utmärkt alternativ för att stimulera muskelsensoriken maximalt i ojämn terräng.

Vivobarefoot Breatho Trail har en löstagbar innersula i textil och en utsida i mesh. Yttersulan är en extremt tunn sula som foten en riktigt bra barfotakänsla.

Vivobarefoot Breatho Trail har en hälupphöjning på 0 mm. En snörning i sick-sack ger en snabb och säker snörning. Skon väger ca 272 gram och ett förmånligt alternativ till terrängsko för den som gillar barfotalöpning.

Vibram Fivefingers Classic (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers Classic är en perfekt barfotasko för den som gillar minimalistiskt. Classic har separata tå-fack, och ger maximalt med fri rörelse åt foten på grund av den öppna ovansidan. Skon sitter ändå fint fast på foten med en sula som formar sig efter foten och med elasitsk snörning bakom foten.

Vibram Fivefiners Classic har en 3,5 mm sula som skyddar från både ojämnt terrängunderlag samt het asfalt. Ovansidan av skon är stretchig polyamid och insidan av sulan är behandlad antibakteriellt för att motverka lukt.

Skon väger minimala 150 gram, och är ett bra val för den som vill springa så naturligt och lätt som möjligt. Skorna kan tvättas i maskin.

Vivobarefoot Achilles (Dam)

Vivobarefoot Achilles är en extrem barfotasko som ger minimalt med stöd för att ge en så stor barfotakänsla som möjligt. Skon påminner om Tarahumara-löparnas skor från boken Born To Run (skriven av Chrostoper McDougall) och är något för den som vill ta barfotalöpningen till nästa nivå och springa likt Tarahumara-löparna.

Vivobarefoot Achilles är gjord i greppvänligt gummi och har en justerbar rem baktill. Skon har ett extra stöd framtill för bättrad balans i framförallt nedförsbackar. Vivobarefoot Achilles passar alla möjliga underlag såsom terräng, strand och asfalt.

Vivobarefoot Achilles har en extremt tunn 3 mm sula ger dig den bästa tänkbara muskelaktivitetet i fötterna samtidigt som sulan ändå skyddar dig mot vassa föremål. Vivobarefoot Achilles väger 119 gram och är billigare än andra barfotaskor tack vare den lilla materialåtgången.

Vivobarefoot Evo (Dam)

Vivobarefoot Evo är en barfotasko för kvinnor. Vivobarefoot Evo är designad för att vara en snabb löparsko som passar både för motionärer och mera avancerade löpare. Vivobarefoot Evo som introducerades 2010 är orignalet av Vivobarefootskor för kvinnor och är en multifunktionell barfotasko som passar i de flesta terränger.

Den snygga utsidan är gjord av återvunnen textil- och syntetmaterial. Insidan har en uttagbar innersula i textil. Vivobarefoot Evo har en tunn yttersula i gummi, som skyddar din fot mot stenar men ändå ger bästa tänkbara barfotakänsla till foten. Vivobarefoot Evo är en av de mest mångsidiga barfotaskorna och är ett bra alternativ om du endast vill ha ett par barfotaskor.

Vivobarefoot Evo väger endast 158 gram.

Vivobarefoot Ultra (Dam)

Vivobarefoot Ultra är en mycket lätt barfotasko designade för kvinnor med helgjuten yttersula i greppvänligt gummi. Skon har en uttagbar innersko i mesh med en antibakteriell egenskap. Skon kan användas vid löpning på stranden eller vattnet i bara den yttre gummisulan eller mera värmande med den inre sulan inuti.

Vivobarefoot Ultra har extra mycket rum för tårna att breda ut sig och för att foten ska få röra sig naturligt. För att få skon att passa på just din fot används ett elastisk snöre och lock-lacing system för en snabb och säker snörning. Oberoende om du använder skon med eller utan den inre skon så har du en barfotasko som ger maxmimalt med sensoriska intryck till musklerna men som samtidigt har en bra yttersula för att skydda dina fötter mot stenar även vid terränglöpning.

Skon har en utsida i EVA och väger endast 87 gram. Skorna finns också i rosa.

Vivobarefoot Aqua Lite (Dam)

Vivobarefoot Aqua Lite är en lätt sko med barfotakänsla som har en naturlig passform som tillåter foten att röra sig naturligt. Aqua Lite från Vivobarefoot är designad speciellt för kvinnor och har en extra bred sula som ger maximalt med proprioceptikträning för foten medan du springer.

Vivobarefoot Aqua Lite är tänkt att användas till löpning, gym eller vardagsbruk. Skon har en utsida i mesh, insida i textil och en innersula i EVA. Skon har en lätt yttersula i gummi. En sko väger 164 gram.

Vivobarefoot Aqua Lite är en av originalen av Vivobarefoot. Den har en hälupphöjning på 0 mm, och bara en 3 mm tjock sula. Lätta och syntetiska material som andas ger dig en riktigt bra och hållbar sko.

 

Merrell Dash Glove (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Dash Glove är en barfotalöparsko designad speciellt för kvinnor. Dash Glove är en löpsko för den som vill springa naturligt för att träna proprioceptik och muskler i fötterna.

Merrell Dash Glove har en Vibram-sula som är anpassad för att springa i alla lägen och temperaturer. Skon har en formpressad EVA-fotram för stabilitet och komfort. Dash Glove har en utsida i syntetiskt läder och mesh med en överdel som är vatten- och smutsavvisande.

Dash Glove är designad med reflekterande detaljer för att öka säkerheten i mörkret. Skon är behandlad antimikrobiellt för att minska på lukten.

Skon har 0 mm hälupphöjning, går att tvättas i kallt vatten och väger 164 gram.

Merrell Tempo Glove (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Merrell Tempo Glove är en barfotasko med utsida i textil och syntet som ger en riktigt bra barfotakänsla även under de kallaste vinterdagarna. En perfekt passform med vattentäta material i neopren och översida som andas bildar en barriär mot kall mark medan den tillåter din fot att röra sig fritt.

Översidan av Merrell Tempo Glove är gjord i stretchigt neopren, vilket ger en perfekt passform. Snörning med lock closure system för snabb och säker snörning med en dragkedja överst. Merrell Tempo Glove har en insida med Aegis anti-odour system som motverkar dålig lukt och en mellansula i EVA.

Merrell Tempo Glove är en äkta barfotasko med 0 mm hälupphöjning. Skon kan vid behov tvättas i kallt vatten. Undersulan är Vibram Road Glove Sole/Ice Trek. En sko väger endast 175 gram.

Vibram Fivefingers KSO (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers KSO för kvinnor är en tåfingers-sko som fungerar till de flesta idrottsaktiviteter. Fivefingers KSO har ett karborrband som som stöder också på baksidan av foten, vilket ger en lite högre sko med ökad stabilitet och bra passform.

Vibram Fivefingers KSO har en extra tunn Vibram-sula på endast 3,5 mm. Sulan har små snitt för en bra greppyta i terräng. Sulan följer fotens naturliga form och har ett extra bra grepp för skydd för våta och heta underlag.

Fivefingers KSO har en sula av greppvänligt gummi och en ovansida i stretchig polyamid. Skon väger endast 133 gram och kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Speed (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Vibram Fivefingers Speed har de traditionella separata tåfacken som ger en maximal barfotakänsla men med en skyddande undersula. Speed är en variant av Fivefingers med en lite bredare framfotssula och är en lite högre, skyddande och varmare modell med snörning framtill.

Ovansidan av Vibram Fivefingers Speed har en luftig stretch. Undersidan är en greppbar 4 mm Vibramsula i gummi. Speed är gjord i snabbtorkande textil och kan därför med fördel användas förutom löpning och träning också vid vattenaktiviteter. Vibram Fivefingers Speed kan tvättas i maskin. Skorna väger 335 gram.

Skon finns i färgerna lila-vitt på Brandos och svart-vitt på Sportamore.

Vibram Fivefingers KSO (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers KSO har blivit en av de mest populära barfotaskorna för män, troligtvis på grund av dess oslagbara komfort och pålitlighet. Vibram Fivefingers KSO har en tunn flexibel polyamid muff högst upp runt vristen för att effektivt hålla allt skräp ute från skon, och därmed låta dig springa i rätt så tuffa och smutsiga terränger.

Med ett enkelt kardborreband spänner du skon till valfri passform. Som vanligt så har den en 3,5 mm Vibram® TC1 performance gummisula, som följer fotens passform. Sulan på KSO med små snitt i, är formad för att ge ett extra bra grepp på våta och heta underlag.

Fivefingers KSO har en sula av greppvänligt gummi och en ovansida i stretchig polyamid. Skon väger 161 gram och kan tvättas i maskin.

Vibram Fivefingers Sprint (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers Sprint är en mycket lätt barfotasko som är helt öppen på ovansidan. Den har ett tunt polyamidtyg som följer foten för bästa möjliga bekvämlighet, och till skillnad från modellen classic har den en stabilare passform tack vare den justerbara remmen över fotryggen. Skon kan ännu justeras med karborreband ovanför hälen.

Gummisulan är en 3,5 mm sula, gjord av flexibelt Vibram® TC1 performance gummi som inte lämnar märken efter sig. Denna barfotasko kan kan du springa med i all terräng tack vare sulan med gott grepp, som också skyddar för heta underlag. Sulan följer fotens naturliga form.

Vibram Fivefingers Sprint väger 158 gram per sko och kan tvättas i maskin. Ovansidan på skon är gjord i stretchig polyamid, och innersulan är behandlad med Aegis för att motverka lukt.

 

Vibram Fivefingers Speed (Herr)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfälllet.

Vibram Fivefingers Speed är en barfotasko med en 3 mm extra tunn sula, som är som tjockast under framfoten, vilket gör den till en löparsko som är perfekt för framfotslöpning. Liksom alla övriga Fivefingers skor, så är Speed förutom löpning och också lämplig för alla typer av vatten- och utomhusaktiviteter.

Med hjälp av det traditionella snörningssystemet, som är mer likt en traditionell löparsko än de övriga Fivefingers, så riktar sig Vibram Fivefingers Speed till alla typer av bredd och höjd på fötter. Ovansidan i mesh andas och transporterar bort fukt under träningen.

Som vanligt med skor från Vibram så är Speed mycket lätta, snabbtorkande, och kan tvättas i tvättmaskin. Skon väger 187 gram.

Speed finns i färgerna svart-vitt och gult-grönt på Brandos, samt i blått-vitt och svart-vitt på Sportamore.

Vibram Fivefingers Bikila (Dam)

Denna produkt är tyvärr slutsåld för tillfället. 

Vibram Fivefingers Bikila är en barfotasko som är en av de vanligaste Fivefingersmodellerna. Bikila barfotaskorna ger en underbar känsla av att springa barfota, men skyddar ändå foten mycket bra mot ojämnheter i marken.

Bikila från Vibram är gjord i ett snabbtorkande material, vilket gör att barfotaskon är utmärkt också för strandliv och vattensporter såsom vindsurfing, kitesurfing, beachvolley, simmning och snorkling. Men först och främst så är Vibram fivefingers Bikila gjord för barfotalöpning i alla terränger, samt för gymmet och yogan.

Bikila har en 4 mm tunn sula som följer fotens naturliga form. Bikila har ingen snörning, utan ett kardborrband över foten som är snabb att fästa. Bikila väger 150 gram per sko och kan kan tvättas i maskin.

Skon finns också i färgkombinationen blått-vitt på Brandos, och på Sportamore finns den i orange-magenta.