Vad kan man använda barfotaskor till?

Om ni hittat till detta inlägg så är ni säkert på riktigt intresserade av barfotaskor, så nu skall jag berätta lite om vad man kan använda barfotaskor till. Det jag menar med barfotaskor i detta inlägg är Vibram Fivefingers, de lätta små tygskorna med gummisula.

Till detta kan man använda barfotaskor

  1. Till barfotalöpning. Vi börjar med det mest uppenbara, nämligen barfotalöpning. De flesta som köper barfotaskor gör det för att kunna löpa barfota utan att skada fötterna. Dessutom så ser man ju så mycket coolare ut med barfotaskor än med vanliga skor. Köp ännu ett par feta solglasögon så är du lätt den coolaste joggaren i spåret sen!
  2. För inspiration. Att köpa nya träningsredskap när man vill börja banta eller gå ner i vikt kan vara en stor inspirationskälla. Det går så klart utmärkt att även komma igång med sin gamla utrustning, men för många är nya, hela och rena redskap en stor morot för att komma igång med viktnedgång. Kombinerar man det med effektiv kost och/eller bra måltidsersättning så kommer resultaten att synas så snabbt så att inspirationen och motivationen hålls hög ända tills du nått dina mål.
  3. För ett naturnära vildmarksliv. Med den lite tuffare skon Vibram Fivefingers KSO så springer många ute i skogar och mark, på myrer och ängar, jag har till och med hört att man kan använda dem till lättare klättring och till och med till jakt.
  4. Till vattensporter och strandliv. De flesta Fivefingers barfotaskorna är vattentåliga och snabbtorkande, och det har gjort dem populära också till vattensporter och strandliv. Beachvolley i smutsig och stickig sand? Inga problem med barfotaskorna, och du bibehåller ändå den samma sköna känslan av att hoppa barfota i sanden. Vindsurfing  på stränder med lite stenig botten? Inga problem, barfotaskorna skyddar dig mot stenarna, och du får ett utmärkt grepp om brädan med skornas gummisula.
  5. Bilkörning. Det har ju sagts att man kör säkrast och med mest kontroll om man kör barfota. Då borde man ju vara en utmärkt chaufför med barfotaskor tycker jag. Jag vet dock inte vad polisen eller bilskoleläraren säger om saken, någon som håller på att ta körkort kan ju fråga, och kommentera här under och berätta om körläraren tycker att det jag just påstod är vettigt. 🙂

Så där, nu fick ni en liten lista på hur man kan använda barfotaskor. Har ni förslag på andra användningsområden? Kommentera i så fall så sätter jag till ert förslag i listan!
// Jonathan